کشت گیاهان دارویی زراعی منتخب در مناطق شور کشور امکانسنجی شد؛ تغییر الگوی تولید
یکی از برنامههای مدنظر در ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از توسعه کشت گیاهان دارویی با تغییر الگوی کشت با شروع بهکار طرح کلان امکان سنجی 8 گیاه دارویی زراعی منتخب دارای قابلیت کشت در زیست بوم شور کشور است.
کمآبی و مشکلات ناشی از آن سطح زمینهای شور و غیرقابل کشت در کشور را افزایش داده، اتفاقی که به کسادی تولید محصولات کشاورزی و گیاهان دارویی در این مناطق منجر شده است. به همین دلیل باید راهکاری موثر و مفیدی برای جبران این چالش یافت. یکی از راهکارهایی که برای این کار انتخاب شده است توسعه کشت گیاهان شورپسند و مقاوم به شرایط اقلیمی این مناطق است.
این کار می تواند پاسخی باشد به نیاز ساکنان مناطقی که کسب و کارشان بیشترین آسیب را دیده است و می توانند با کشت این نوع از گیاهان بخشی از نیاز خود را پاسخ دهند. گیاهان دارویی نیز از جمله محصولاتی هستند که تغییر الگوی کشت آنها می تواند قابلیت تولیدشان در این مناطق را توسعه دهد.
ایران کشوری ممتاز و با رتبه بالا از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی و دارای 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده جهانی است. براساس نظر گیاهشناسان و پژوهشگران، تعداد گونههای گیاهی ایران در حدود 8 هزار گونه است که از نظر تنوع گونهای حداقل دو برابر قاره اروپا است. اگر بتوان برخی از این گونههای بومی را با شرایط خشکسالی و درگیر با بحران کمآبی همراه کرد و کشت آنها را توسعه داد می توان به جبران برخی مشکلات اقتصادی مناطق خشک کشور امید بست.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends