system
ایجاد شتابدهنده‌های تخصصی در صنعت غذایی ضروری است
 ایجاد شتابدهنده‌های تخصصی در صنعت غذایی ضروری است
دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی:

ایجاد شتابدهنده‌های تخصصی در صنعت غذایی ضروری است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 37928
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، گفت: یکی از نیازهای صنعت غذایی کشور، ایجاد شتاب دهنده های تخصصی است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، گفت: یکی از نیازهای صنعت غذایی کشور، ایجاد شتاب دهنده های تخصصی است.


به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه کمیسیون ستاد توسعه زیست فناوری، با اشاره به اهمیت صنعت غذایی کشور، بیان کرد: در معاونت علمی ستادی با موضوع صنایع غذایی نداریم و امسال در ستاد توسعه زیست فناوری مقرر شد مدیریت این صنعت را در زمینه تسهیل گری و تنظیم گری به عهده بگیرد.
وی افزود: برای سلامت غذای مردم باید از فناوری های زیستی استفاده کنیم تا از این طریق، سلامت، امنیت و بهداشت محصولات غذایی مورد مصرف مردم تامین شود.


به گفته قانعی، جلسه مشترکی بین ستاد توسعه زیست فناوری، ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین یک سیاست اجرایی در خصوص استانداردسازی و ارتقای سلامت مواد غذایی و الکترونیکی کردن این صنعت برگزار شده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، هدف از اجرای این طرح را افزایش ارزش افزوده مواد غذایی، کاهش ضایعات، افزایش امنیت غذایی و بالا بردن سلامت غذای مصرفی مردم عنوان کرد.
وی همچنین بیان کرد: تنها راه استانداردسازی مواد غذایی استفاده از فناوری های زیستی است که ستاد توسعه زیست فناوری در تلاش برای استفاده از این فناوری ها در صنعت غذایی است.
قانعی ادامه داد: وظیفه ستاد در این حوزه، هدایت و هماهنگی بین دستگاه های ذیربط است که این کار را با تشویق، ایجاد الزام و تعیین برخی استانداردهای لازم در این حوزه انجام می دهد.
 دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، با اشاره به وجود شورای عالی سلامت که تمام وزرا در آن عضویت دارند، گفت: باید طرحی در این زمینه تهیه کنیم که در شورای عالی سلامت قابل ارائه و وظیفه تمام دستگاه ها مشخص شده باشد تا این شورا دستور اجرای آن را ابلاغ کند.
وی ادامه داد: باید این طرح یا بسته، به گونه ای تنظیم شود که از تمام ظرفیت های موجود در کشور و دستگاه ها استفاده شود.
به گفته قانعی، با توجه به اینکه گردش مالی صنعت غذایی در کشور بسیار بالا است اجرای این طرح در اشتغالزایی، افزایش صادرات، افزایش امنیت و سلامت مردم، افزایش ارزش افزوده و توسعه صنعت غذایی در کشور موثر باشد.


دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی معتقد است که باید برای استفاده از فناوری های زیستی در صنعت غذایی، خود کارخانجات و کارگاه های تولیدی را ملزم کنیم که با هزینه خود این کار را انجام دهند؛ البته این کار زمانبر؛ اما ممکن است.
وی افزود: برای اجرای این طرح، باید وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت و معدن و سازمان ایمنی استاندارد با ستاد همکاری کنند.
 قانعی با اشاره به راه اندازی شبکه شمس در کشور، گفت: این شبکه در بخش خصوصی راه اندازی شده است که باید از این ظرفیت نیز برای توسعه و استانداردسازی صنعت غذایی استفاده کرد.
در ادامه این جلسه، منوچهر وثوقی مدیر ارتباط با صنایع غذایی در حوزه زیست فناوری گزارشی در خصوص پیش نیازها و زیرساخت های مورد نیاز این صنعت برای توسعه کاربرد فناوری های زیستی ارائه کرد.
پایان پیام/23

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: