
ساخت خانههای شناور سازگار با محیط زیست
پژوهشگران موفق به ساخت خانه ای شناور شدند که برق تولیدی از طریق پنلهای خورشیدی با مساحت 60 متر مربع در بام آن تولید میشود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با گرم شدن روز افزون دمای کره زمین و بالا آمدن سطح آب دریاها، شرایط زندگی ما نیز دستخوش تغییرات فراوانی می شود. شرکت Ecoflolife یک شرکت انگلیسی است که خانه شناور به نام Waternest 100 را به مرحله تولید رسانده و سال ها زمان صرف کرده تا خانه ای بسازد که مصرف انرژی پایینی داشته و با شرایط رو به تغییر این کره خاکی نیز همخوانی داشته باشد.
98 درصد از ساختار این خانه از مواد برگشت پذیر استفاده شده است ضمن بیان این نکته که سقف آن به طور کامل از سلول های خورشیدی تشکیل شده است. این خانه که 92 متر مربع مساحت دارد از چوب و آلومینیوم بازیافتی ساخته شده است. برق تولیدی از طریق پنلهای خورشیدی با مساحت 60 متر مربع در بام آن تولید می شود. پنلهای خورشیدی از نوع مات Amorphous هستند، که شکل آن با سقف منحنی شکل ساختمان نیز مطابقت دارد. توان کل این پنلها 4 کیلووات است. علاوه بر این، یک سیستم تهویه کوچک با مصرف انرژی کم و هزینه پایین سرویس و نگهداری با سیستم کنترل درجه حرارت خودکار برای تنظیم هوا استفاده شده است. با استفاده از انرژی ذخیره شده خورشیدی در طول روز، نمای این خانه در شب روشنایی خیره کنندهای دارد. waternest 100 را می توان در امتداد رودخانه ها، دریاچه ها و مناطق دریایی با آبهای آرام قرار داد.
بر اساس این گزارش، احداث نیروگاه های خورشیدی کوچک منازل در کشورمان نیز در حال انجام است از آنجایی که بازار ایجادشده در کسب و کار حوزه انرژی های تجدیدپذیر در اثر اجرایی شدن این سیاست دولت، می تواند فضای بسیار مناسبی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در طراحی و احداث نیروگاه، ساخت تجهیزات و خدمات پس از فروش، ایجاد کند، به منظور تشویق توسعه دانش فنی و طراحی بومی و حمایت از ساخت داخل، در سال 95 کارگروهی متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری جهت تدوین دستورالعمل ماده 6 آیین نامه اجرایی ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی تشکیل شد که بر اساس آن، نرخ پایه قیمت خرید تضمینی برق برای نیروگاه های غیردولتی برخوردار از دانش فنی، طراحی و ساخت داخل، می تواند حداکثر تا 30 درصد افزایش یابد. این دستورالعمل سال گذشته توسط کارگروه تدوین و برای ابلاغ به وزارت نیرو ارسال گردیده و بزودی عملیاتی خواهد شد.
همچنین ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی نیز با هدف توسعه دانش بنیان این حوزه و استفاده از توانایی شرکتهای دانش بنیان، اقدامات و حمایت هایی را در این زمینه انجام داده است.
انتهای پیام/25
Send to friends