system
جایگاه نخست ایران میان کشورهای منطقه در دانش علوم شناختی
 جایگاه نخست ایران میان کشورهای منطقه در دانش علوم شناختی

جایگاه نخست ایران میان کشورهای منطقه در دانش علوم شناختی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 39029
مشاور امور آموزش ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی گفت : رشد و توسعه دانش علوم شناختی در کشورمان در سال های اخیر چشمگیر بوده است و ایران در برخی از حوزه‌های این دانش نوپا و میان رشته‌ای از جمله هوش مصنوعی در جایگاه نخست کشورهای منطقه قرار دارد.


مشاور امور آموزش ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی گفت : رشد و توسعه دانش علوم شناختی در کشورمان در سال های اخیر چشمگیر بوده است و ایران در برخی از حوزه‌های این دانش نوپا و میان رشته‌ای از جمله هوش مصنوعی در جایگاه نخست کشورهای منطقه قرار دارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد تقی جغتایی در نخستین کنگره بین المللی علوم اعصاب "نورو تکنولوژی" و" نقشه برداری مغزی" که با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در دانشگاه پزشکی شیراز گشایش یافت، اظهار کرد: برای ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی در سطح کشور برنامه ریزی وسیعی صورت گرفته و تلاش های فراوانی در حال انجام است ، تا این دانش میان رشته ای بطور گسترده در فضاهای آموزشی و تخصصی توسعه و گسترش یابد.

وی ادامه داد: آموزش و تربیت نیروهای کارآمد و متخصص در بخش های مختلف حوزه های دانش علوم شناختی یکی از اهداف راهبردی ستاد توسعه علوم شناختی است تا با تامین نیروی انسانی مورد نیاز ، گام های اساسی و زیربنایی برای دستیابی به خودکفایی و بومی سازی تجهیزات و فن آوری های شناختی و نیز ارایه راهکارهای علمی جهت درمان بیماری های شناختی و علوم اعصاب شناختی در کشور برداشته شود.
مشاور ارشد ستاد توسعه علوم شناختی در امور آموزش، ایجاد دوره های مهارتی برای استادیاران جوان و دکتری دستیاری برای دانشجویان را از جمله سیاست های  ستاد علوم شناختی برای تعمیم و گسترش حوزه های علوم شناختی در کشور برشمرد.

جغتایی با اشاره به اینکه بالابردن سطح کیفیت در امر آموزش و نیز تولید و ساخت تجهیزات و فن آوری های شناختی به عنوان یک اصل و هدف همواره مورد توجه جدی است ، یادآورشد: برای توسعه رشته های علوم اعصاب  شناختی اقدامات مثبتی با همکاری مراکز علمی ، تحقیقاتی و پزشکی انجام شده  و در حال حاضر در هفت مرکز دانشگاهی این رشته از دانش علوم شناختی دایر و درحال فعالیت های آموزشی است .
عضو ارشد ستاد توسعه علوم شناختی در بخشی دیگر از سخنانش در این کنگره بین المللی  استفاده از تکنولوژی های شناختی و نوروتکنولوژی  برای ارایه راهکارهای علمی و تحقیقی در درمان برخی از بیماری ها را اقدامی مثبت یاد کرد و گفت: در دنیای کنونی ، تکنولوژی های شناختی و توسعه آن از اهمیت فراوانی برخودار است و از این تجهیزات و فن آوری ها از یک سو برای تشخیص و درمان  بیماری ها  و نیز مداخلات شناختی و از طرف دیگر برای افزایش توانایی های مغزی و ارتقای سلامت مغز استفاده می شود.

وی  با اعلام اینکه ستاد توسعه علوم شناختی از توسعه این تکنولوژی ها توسط محققان دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان حمایت می کند، تاکید کرد: بومی سازی تجهیزات و فن آوری های شناختی و استفاده صحیح ازاین تکنولوژی ها از سیاست های راهبردی ستاد توسعه علوم شناختی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است  و برای استفاده از این تکنولوژی ها در ارزیابی های شناختی و درمان بیماران می بایست شواهد علمی لازم ارایه و کارایی این تجهیزات مورد تایید قرار گیرد.

محققان و متخصصان در کنگره بین المللی  علوم اعصاب  "نورو تکنولوژی" و" نقشه برداری مغزی"  آخرین یافته های علمی درخصوص ساختار مغز ، نقشه شناختی مغز ، علوم اعصاب محاسباتی، سیستم های تحریک عمقی مغز ، الکتروفیزیولوژی ،توانبخشی عصبی و چشم انداز ایمپلنت های سیستم عصبی  و نیز جدیدترین دیدگاه های بالینی و تحقیقاتی در خصوص بیماری های نوروتکنوژی را  به اشتراک گذاشتند.
همایش بین المللی علوم اعصاب(International Neuroscience Forum)   " نورو تکنولوژی" و" نقشه برداری مغزی"  از سوی مرکز تحقیقات علوم اعصاب شیراز و با همکاری ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی و آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و تعدادی از مراکز و موسسات چهارشنبه ( دوم آبانماه جاری ) در دانشگاه پزشکی شیراز گشایش یافت و پس از سه روز مباحث  تخصصی و پژوهشی به کارخود پایان داد.

انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: