system
5هزار فرآورده مبتنی بر گیاهان دارویی تجاری‌سازی شد تا این حوزه رونق بگیرد
5هزار فرآورده مبتنی بر گیاهان دارویی تجاری‌سازی شد تا این حوزه رونق بگیرد

5هزار فرآورده مبتنی بر گیاهان دارویی تجاری‌سازی شد تا این حوزه رونق بگیرد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 77359
با حمایت‌ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه زیست‌بوم گیاهان دارویی، شرکت‌های این حوزه در مسیر تجاری‌سازی محصولاتشان گام برداشتند.

ستاد توسعه فناوری‌ گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بستری را برای شناسایی ظرفیت‌های نهفته کشور در این حوزه و همچنین ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق این حوزه ایجاد کرده است.

 

با ایجاد خط حمایتی از شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان‌ها، بیش از 200 شرکت خصوصی فناور، 186 شرکت دانش بنیان و 44 شرکت خلاق گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه فعالیت می‌کنند تا محصولاتشان به بازارهای داخلی و بین‌المللی عرضه شود.

 

مجالی برای سرمایه‌گذاران

اما توسعه این فضا نیازمند وجود سرمایه‌گذارانی است که با فضای کسب‌وکارهای گیاهان دارویی و اهمیت این حوزه آشنایی کافی داشته باشند. بر همین اساس، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در تجاری سازی فناوری­های اولویت دار حوزه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی در دستور کار ستاد قرار گرفت.

سرمایه‌گذاری در اولویت های خوشه‌هایی چون تولید مواد دارویی، کالای بهداشت، سلامت و طب سنتی، صنایع تبدیلی و فرآورده­های غذایی، توسعه کشاورزی و زراعت گیاهان دارویی که بالغ بر 200 شرکت خصوصی فناور، بیش از 200 شرکت دانش‌بنیان و بیش از 50 شرکت خلاق در این راستا مورد حمایت­های مادی قرار گرفتند.

 

حمایت از ورود گیاهان دارویی به صنایع

اما یکی از سرفصل‌هایی که در معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار می‌گیرد، ورود محصولات فناورانه به صنایع است. بر همین اساس حمایت و بسترسازی از فرآورده­های حاصل از گیاهان در صنایع داروسازی، پزشکی و دامپزشکی، صنایع عطر، طعم، رنگ و خوشبو کننده های طبیعی و گیاهی، تولیدی افزودنی‌ها، مکمل ها، چاشنی‌ها و ادویه‌جات در دستور کار قرار گرفت.

با ایجاد زمینه تعامل و همکاری ستاد و صنایع، زمنه برای ورود گیاهان دارویی به صنایع تولیدکننده فرآورده آرایشی و بهداشتی، و همچنین کشاورزی روند روبه رشدی را پشت سر گذاشته است. همچنین در مسیر توسعه گیاه‌پزشکی نیز  شرکت‌های فعال در حوزه تولید سموم و آفت‌کش­های گیاهی و تولید کودهای گیاهی محصولات خود را به بازار تجاری عرضه و نیاز صنایع را تامین کردند.

با استفاده از ظرفیت تولیدی شیرین کننده‌های گیاهی صنعت تولید نوشیدنی‌ها و با استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی، حوزه دم‌نوش‌های گیاهی توسعه یافت.

صنایع بزرگ تولید اسانس های گیاهی و داروهای نارکوتیک نیز از حمایت برای تعامل میان صنعت و فناوری بهره بردند.

  

دستاوردهای برجسته در حمایت از فناروی گیاهان دارویی

در حالی که سال 92 تنها 150 شرکت در حوزه گیاهان دارویی فعالیت داشتند، اما این شرکت‌ها ضمن این‌که ذیل قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم خلاق قرار گرفتند، تعداشان در سال 1400 به بیش از 400 شرکت دانش‌بنیان و خلاق رسید.

این شرکت‌ها، بیش از 5000 دارو و فرآورده گیاهی و سنتی را با مجوز از سازمان غذا و دارو تولید می‌کنند، این در حالی است که تا سال 1389 تنها 400 محصول در این حوزه دارای مجوز از سازمان غذا و دارو بود.

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#24

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
تولید بیش از 170 محصول فناورانه و دانش‌بنیان در صنعت گیاهان دارویی حمایت شد
تولید بیش از 170 محصول فناورانه و دانش‌بنیان در صنعت گیاهان دارویی حمایت شد
98/01/25 - 08:25
 ‎تجلی‌گاه کالای ایرانی صنعت گیاهان دارویی است
‎تجلی‌گاه کالای ایرانی صنعت گیاهان دارویی است
97/08/19 - 14:08
بررسی قابلیت تجاری‌سازی طرح‌های فناورانه گیاهان دارویی و طب سنتی
بررسی قابلیت تجاری‌سازی طرح‌های فناورانه گیاهان دارویی و طب سنتی
95/06/14 - 12:00
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: