5 مجموعه فناور در ماه 5 میلیون کیت تشخیص کرونا تولید میکند
دستاوردی که در تلاشهای مجدانه نهادهای موثر حوزه علمی و فناورانه کشور بروز کرده و به نتیجه رسیده است. زیستبومی که ایجاد شد و امروز مسیر خود را شناخته و به صورت خودکار نیازهای کشور را تامین میکند. مهمترین نماد این تلاشهای فناورانه و ظرفیتهای دانشی در کشور را روزهای بحرانی شاهد هستیم. مثلا همین روزهای کرونایی که اگر دانشبنیانها نبودند برای تامین کیتهای تشخیص کرونا باید دست خود را به سمت دیگر کشورها دراز میکردیم.
شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور مسیر خود را یافته است. به گونهای که سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اعلام وجود 5 هزار و 500 شرکت دانشبنیان در کشور، گفت: این شرکتها به صورت خودکار در حال تامین نیازهای کشور هستند. مثلا در حوزه پیشگیری بیماری کرونا محصولات بدون دخالت دولت و به شکلی کاملا خودجوش تولید و به بازار عرضه شد. زمانی که زیستبومی شکل گیرد؛ اعضای آن فعالیتها را آغاز میکنند و به تولید محصولات میپردازند.
امکان تولید ماهی 5 میلیون کیت تشخیص کرونای دانشبنیانی
امروز که بیش از 10 ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور میگذرد، دانشبنیانها به صورت خودجوش و بدون اتکا به بازارهای داخلی اقدام به تولید محصولات پیشگیرانه بیماری کرونا کردند. تلاشی که تاکنون نیاز کشور به این محصولات و تجهیزات را رفع کرده است.
به گونهای که ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده است، دانشبنیانها آمادگی دارند ماهی 5 میلیون کیت تشخیص سریع کرونا را تولید و روانه بازار کنند. این کیتها با حمایت معاونت علمی و فناوری تولید شدهاند.
بنا به گفته مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ابتدای شیوع این بیماری برای شناسایی شرکتهای توانمند تولید تجهیزات مورد نیاز حوزه کرونا فراخوانی منتشر کردیم و شرکتهای زیادی برای این کار اعلام آمادگی کردند.
وی همچنین بیان کرد: از این میان 5 شرکت برای تولید کیتهای تشخیص سریع کرونا انتخاب شدند و کار را آغاز کردند. ظرفیت این شرکتها به حدی بود که امروز آنها میتوانند ماهی بیش از 5 میلیون کیت تولید کنند. این کار از خروج ارز کشور پیشگیری کرده است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends