ایران، پیشگام «فناوری کمکی» در جهان در حال توسعه
در اجلاس جهانی یونیسف و بهداشت مطرح شد:

ایران، پیشگام «فناوری کمکی» در جهان در حال توسعه


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 102665
مدل ایران در توسعه فناوری‌های کمکی، به همت نمایندگان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در اجلاس GATE-2025 معرفی شد. این مدل همچنین در این نشست، به مثابه الگویی موفق برای کشورهای در حال توسعه شناخته شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نمایندگان سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در اجلاس GATE-2025 که به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونیسف برگزار شد، شرکت کردند. این اجلاس در راستای برنامه همکاری سازمان یونیسف و جمهوری اسلامی ایران برای سال‌های 2023-2027 برگزار شد.

 

مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی، در این اجلاس به تشریح فعالیت‌های ایران در حوزه «فناوری‌های کمکی» پرداخت و بر اساس مدل 5P سازمان جهانی بهداشت، اقدامات معاونت علمی در زمینه‌های سیاست‌گذاری، تولید و تأمین فناوری‌های کمکی را برشمرد.

 

وی با اشاره به همکاری معاونت علمی با سازمان یونیسف، بر اهمیت ظهور فناوری‌های نوین، به ویژه فناوری‌های دیجیتال، تأکید کرد و به تشریح راهکارهای ایجاد انگیزه در شرکت‌ها برای تبدیل محصولات خود به فرمت‌های دیجیتال پرداخت؛ رویکردی که به گفته قانعی در مورد محصولات مرتبط با نابینایی با موفقیت اجرا شده است.

 

فرناندو بوتلهو، متخصص برنامه فناوری کمکی سازمان یونیسف، ضمن تقدیر از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران، مدل‌های ارائه شده از سوی ایران را به عنوان الگویی برای سایر کشورهای در حال توسعه معرفی کرد.

 

بنا به گزارش دفتر تبادل فناوری سازمان همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با یونیسف از سال 1398 آغاز شده و تاکنون دو دوره چالش نوآوری در زمینه کودک و نوجوان با مشارکت طرفین برگزار شده است.

 

ارتقای سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری‌های کمکی از مهم‌ترین محورهای برنامه همکاری ایران و یونیسف به شمار می‌رود. مشارکت در نشست‌ها و برنامه‌های بین‌المللی و معرفی دستاوردها و اقدامات ایران در زمینه توسعه فناوری، سیاست‌گذاری و حمایت از کسب‌وکارهای حوزه فناوری کمکی به جوامع بین‌المللی از دیگر فعالیت‌های مشترک بوده است.

 

تلاش برای شکل‌گیری زیست‌بوم نوآوری در حوزه کودک و نوجوان، جلب مشارکت ذینفعان و سرمایه‌گذاری در این حوزه، و ارتقای دسترسی از طریق شناسایی و حمایت از شرکت‌های فعال، از جمله سوابق همکاری‌های پیشین بین معاونت علمی ریاست جمهوری و یونیسف بوده است.

 

پایان پیام/

#20

تدوین الگوی پایش و ارزیابی نوآوری های اجتماعی با محوریت اثرسنجی طرح‌ها
تدوین الگوی پایش و ارزیابی نوآوری های اجتماعی با محوریت اثرسنجی طرح‌ها
02/05/10 - 07:24
آشنایی با ظرفیت‌های علمی کشور با میزبانی از شورای جهانی پژوهش
آشنایی با ظرفیت‌های علمی کشور با میزبانی از شورای جهانی پژوهش
96/12/28 - 11:40
جایگاه ایران در حوزه آموزش و پرورش شناختی تعیین می‌شود
جایگاه ایران در حوزه آموزش و پرورش شناختی تعیین می‌شود
95/05/18 - 11:54
بیشتر بخوانیم