تصمیم‌سازی همه‌جانبه با «حکمرانی هوشمند»
افشین تاکید کرد:

تصمیم‌سازی همه‌جانبه با «حکمرانی هوشمند»


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 102551
معاون علمی رئیس‌جمهور  با بیان اینکه می‌خواهیم «حکمرانی هوشمند» را ترویج کنیم، خاطرنشان کرد: به کمک دستیار هوش مصنوعی رئیس‌جمهور می‌توانیم فرآیند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را همه جانبه‌تر و جامع‌تر پیش ببریم.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نشست هم‌اندیشی و هماهنگی در خصوص طرح دستیار هوش مصنوعی با حضور نمایندگان ۱۴ وزارتخانه و ۱۱ دانشگاه‌ مجری طرح امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در محل معاونت علمی برگزارشد.

 

هدف از برگزاری این جلسه ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌ها بود.

 

حسین افشین بحث خود با این عبارت که «به حرکت پله به پله باور دارم» آغاز کرد و گفت: هدف ما شکستن و کوچک کردن پروژه‌ها است تا فرآیند و مسیر نتیجه‌گیری را کوتاه کرده و در ادامه الگوهای موفق را تکثیر کنیم. از این رو، سیاست و رویکرد ما در پروژه دستیار هوش مصنوعی رئیس‌جمهور هم از همین قاعده پیروی خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه ملی دستیار هوش مصنوعی، به Data همه دستگاه‌های اجرایی کشور نیاز داریم چراکه Data ابزار و بستر ما برای تحلیل، تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری است.

 

معاون علمی رئیس‌جمهور گام اول در عملیاتی کردن طرح دستیار هوش مصنوعی را انتقال قوانین، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های هر کدام از دستگاه‌ها عنوان کرد و گفت: دستیار هوش مصنوعی به مثابه یک موجود زنده است و به همین دلیل به روزرسانی پیوسته آن یکی از ضرورت‌ها محسوب می‌شود‌. از این رو، هر آیین‌نامه، دستورالعمل و حتی اصلاحیه‌ جدیدی باید به آن انتقال داده شود. ضامن موفقیت و اثربخشی این دستیار هم کار کردن بدنه هر دستگاه اجرایی با آن است تا در خلال این مراجعات عیوب و نواقص احتمالی برطرف شود.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه می‌خواهیم حکمرانی هوشمند را ترویج کنیم، خاطرنشان کرد: به کمک دستیار هوش مصنوعی رئیس‌جمهور می‌توانیم فرآیند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را همه جانبه‌تر پیش ببریم.

 

او ادامه داد: ۱۳-۱۴ دانشگاه برای پیشبرد پروژه دستیار هوش مصنوعی انتخاب شده‌اند و بسته به زمینه پژوهشی هر دانشگاه و پروپوزالی که ارائه‌کرده‌اند، به یک یا دو دستگاه اجرایی و وزارتخانه ارتباط داده شده‌اند. آنچه که در حریان این تعامل بیش از هر چیزی اهمیت دارد، نزدیک کردن «شیمی» یا به عبارتی «ادبیات» این دو گروه است.

 

به گفته این مقام مسئول، سهم معاونت علمی در «میدان‌داری» این تعامل تعریف می‌شود و در خلال جلساتی کوشش می‌شود تا موانع این همگرایی مرتفع و زمینه و بستر این تعامل فراهم شود.

 

افشین با بیان اینکه همه «داده‌»ها در سکو ایران قرار می‌گیرد، تصریح کرد: نگرانی‌ و مشکلی برای خروجی داده وجود نخواهد داشت.

 

نکته دیگری که از دید معاون علمی رییس‌جمهور مغفول نماند و بر آن تاکید ویژه داشت، همکاری و تعامل دانشگاه‌ها با هم بود و در این زمینه گفت: اغلب به انجام کار تیمی رغبتی نشان نمی‌دهیم غافل از اینکه نفس این همکاری و تعامل خود ضامن موفقیت کل پروژه و بهره‌گیری از تجربیات متقابل و رسیدن به یک الگو و مدل پایدار است.

 

او ادامه داد: واگذاری پروژه دستیار هوش مصنوعی به دانشگاه و معاونت پژوهشی و نه مشخصا یک استاد خاص، ناظر به این دغدغه بود که دانشگاه خود با اشرافی که دارد، بهترین تیم را برای این پروژه بچیند و از اعتبار برند خود حراست کند.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان، سخنرانی خود را با تاکید بر دغدغه دولت چهاردهم مبنی بر به کارگیری و بهره‌مندی از  «متخصصان» به پایان رساند و اعتماد به فناوری نوظهور را از مصادیق و پیش‌شرط‌های مرتفع کردن این دغدغه دانست.

 

اقدامات اولیه GPU farm انجام شده‌است

 

دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور در هوش مصنوعی هم در این نشست طی سخنانی گفت: فراخوان پروژه ملی دستیار هوش مصنوعی از آذرماه سال گذشته کلید خورد و دانشگاه‌های منتخب، مشخص و متناسب با پروپوزالی که ارائه داده‌بودند به یک وزارتخانه متصل شدند.

 

این مقام مسئول، با بیان اینکه تبادل Data و روند تحلیل آن از سوی چند وزارتخانه به دانشگاه‌ها صورت گرفته‌است، تصریح کرد: با این حال، هنوز برخی از وزارتخانه‌ها به این مساله (تبادلData) ورود نکرده‌اند و هدف ما از این جلسه، تسریع این روند و از میان برداشتن موانع است.

 

دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور در هوش مصنوعی همچنین بر آخرین وضعیت پروژه GPU farm متمرکز شد و گفت: اقدامات اولیه انجام و این پروژه مستقر شده است.

 

به گفته این مقام مسئول، حلقه واسط دانشگاه و وزارتخانه‌ها، معاونت علمی است و برطرف کردن ابهامات و موانع در خصوص Data و تحلیل آن نیز با این معاونت خواهد بود و دانشگاه متولی این امر نیست.

 

پایان پیام/

#15

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
مجلس در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی
مجلس در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی
03/11/07 - 11:35
آمادگی همکاری همه‌جانبه در برنامه‌های هوش مصنوعی معاونت علمی را داریم
آمادگی همکاری همه‌جانبه در برنامه‌های هوش مصنوعی معاونت علمی را داریم
03/10/04 - 15:59
دهقانی: ایجاد 5هزار ردیف استخدامی برای به کارگیری نخبگان در ساختار اجرایی کشور
دهقانی: ایجاد 5هزار ردیف استخدامی برای به کارگیری نخبگان در ساختار اجرایی کشور
02/04/13 - 06:45
بیشتر بخوانیم