توسط یک شرکت فناور صورت میگیرد؛
تولید آنتیبادیهای مونوکلونال با فناوری بومی ساخت داروهای نوترکیب
یک شرکت فناور کشورمان توانسته با بهرهگیری از توانمندی بومی در حوزه زیستفناوری داروهای نوترکیب مورد کاربرد در بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج مانند هموفیلی، سرطان و دیگر بیماریهای خاص را تولید و تجاری سازی کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر فرشچی مدیرعامل شرکت آریوژن زیستدارو تولید داروهای نوترکیب و آنتی بادی های مونوکلونال دارویی را هدف اصلی این شرکت عنوان کرد و گفت: این شرکت توانسته است با بومی ساختن فناوری های پیشرفته درتولید محصولات دارویی راهبردی داروهای نوترکیبی را تولید کند که دانش فنی تولید آنها تنها در اختیار تعدادی انگشت شمار از شرکتهای بزرگ غربی بوده است
وی افزود: این تلاش کرده است با بهرهگیری از آخرین استانداردهای اروپایی برای تولید دارو بتواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی و منطقه، بخشی از نیازهای بازارهای اروپایی را نیز تامین کند.
این فعال فناور به تولید ماده اولیه موثره با فناوری بیوراکتور اشاره کد و گفت: با ایجاد خط تولید کامل شامل بانک سلولی، فرمانتورهای کشت سلولی، تجهیزات پیشرفته کروماتوگرافی و پالایش پروتئین های نوترکیب، تا سیستم های مختلف میکرو فیلتراسیون، اولترافیلتراسیون و سیستم های مختلف نگهداری و توزیع مواد بیولوژیک، ماده موثره آنتی بادی های مونوکلونال درمانی مانند ریتوکسیمب با نام تجاری «زیتاکس»، تراستوزومب با نام تجاری «آریوتراست» و داروی اتانرسپت با نام «آلتبرل» تولید میشود.
فرشچی ادامه داد: در بخش تولید ماده اولیه موثره با فناوری رولر باتل، ماده موثره فاکتور هفت انعقادی خون با نام تجاری «آریوسون» تولید می شود.
وی با اشاره به توانمندی خط تولید ویال پرکنی، با ظرفیت 36 میلیون ویال حاوی مایع یا پودر لیوفیلیزه در سال گفت: خط تولید سرنگهای از پیش پر شده، با ظرفیت 33 میلیون دوز در سال در یک شیفت با خطوط تولید مجزای محصول نهایی را تولید و بستهبندی میکنند.
فرشچی با اشاره به تمرکز این شرکت بر روی تولید داروهای زیستفناور یا بیوفارماسئوتیکال افزود: تولید محصولات دارویی خاص بر پایه این فناوری میتواند نیاز بیماران مبتلا به بیماری های خاص مثل سرطان، بیماری های اتوایمون و هموفیلی را در ایران و برخی دیگر از کشورها برطرف کند.
وی افزود: داروهای بیوسیمیلار یا بیوژنریک عرضه شده، با استفاده از مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی دارویی تولید میشوند که برخی از این محصولات، از محصولات راهبردی هر کشوری محسوب می شود و طیف متنوعی از جامعه بیماران خاص را تحت درمان قرار میدهد.
مدیرعامل آریوژن زیستدارو، تولید داروی فاکتور هفت انعقادی را یکی از دستاوردهای این شرکت عنوان کرد و گفت: آریوسون فاکتورهفت انعقادی نوترکیب فعال شده است که برای درمان کنترل و جلوگیری از اپیزودهای خونریزی در بیماران هموفیلی آ و ب که بر علیه فاکتور هشت آنتی بادی خنثی کننده دارند، بیماران هموفیلی اکتسابی، بیماران کمبود مادرزادی فاکتور هفت، بیماران مبتلا به سندروم گلانزمن و بصورت آف لیبل برای بیمارانی که دچار خونریزیهای حاد ناشی از تروما شدهاند مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: این دارو بصورت پودرلئوفیلیزه در ویال 1.2 میلی گرمی به همراه ویال آب قابل تزریق به عنوان حلال وجود دارد.
فرشچی به آلتبرل یکی دیگر از تولیدات این شرکت اشاره کرد و گفت: این دارو با نام ژنریک اتانرسپت پروتئین فیوژن با ساختار آنتیبادی مونوکلونال است که از پر مصرف ترین داروها در بیماران مبتلا به ارتریت روماتوئید به شمار میرود.
وی افزود: این دارو به صورت سرنگهای از پیش پرشده یکبار مصرف و آماده جهت تزریق زیرجلدی عرضه میشود که هر سرنگ با 0.5 میلی لیتر محلول شفاف به میزان اتانرسپت موجود در این محلول 25 میلی گرم مورد استفاده قرار میگیرد.
فرشچی از زیتاکس به عنوان داروی نوترکیب دیگر این شرکت نام برد و افزود: این فرآورده نوترکیب با نام ژنریک ریتوکسیمب یک مونوکلونال آنتی بادی کایمریک (موشی- انسانی) بر علیه آنتی ژن CD20 موجود بر سطح لنفوسیتهای بی نرمال و بدخیم استفاده میشود که با فناوری دی ان ای نوترکیب تولید میشود.
پایان پیام/24
Send to friends