
در دیدار معاون علمی رئیس جمهور با امام جمعه اهواز مطرح شد:
حمایت از استمرار روند رشد علمی در استان خوزستان
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در سفر یکروزه خود به اهواز با حجتالاسلام سیّد عبدالنبی موسویفرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز، دیدار و گفتوگو کرد.
افشین در این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت تولید علم در دانشگاههای کشور، به حمایتهای معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان از جهش و تحول در پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: از آغاز دولت چهاردهم حمایت جدی از تولید علم را آغاز کردهایم که ثمرات آن از یک سال آینده نمایان خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت دانشگاهها، زیست بوم فناوری، نوآوری و صنایع استان خوزستان، افزود: تلاش میکنیم با همراهی استادان، پژوهشگران و فناوران در سفرهای استانی، ظرفیتهای بالقوه استانها را شناسایی و با همراهی بخشهای مختلف استان، مسیر توسعه پایدار و رونق اقتصاد دانشبنیان را هموار کنیم.
افشین، نقش صنایع در توسعه زیرساختهای دانشبنیان را یادآورشد و افزود: استان خوزستان و شهر اهواز به واسطه برخورداری از ظرفیتهای صنعتی قابلتوجه، میتوانند متولی توسعه زیرساختهای نوآورانه باشد.
رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: باید همگرایی بین پارک علم و فناوری، دانشگاه و صنعت برقرار شود تا سال آینده بتوانیم تحول را در استان ببینیم.
نقش بیبدیل علم در توسعه جامعه
حجتالاسلام موسوی فرد، نیز در این دیدار و طی سخنانی، ضمن قدردانی از تلاشهای دولت و معاونت علمی ریاستجمهوری در حمایت از نخبگان و توسعه علم و فناوری، به اهمیت ویژه اسلام نسبت به علم و جایگاه عالمان پرداخت و بر نقش بیبدیل علم در توسعه جامعه تأکید کرد. وی اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم بر اهمیت علم و دانش تأکید کرده و علم را مایه برکات الهی دانسته است. همچنین یکی از مهمترین جلوههای اسلام، تبلور علم و خلاقیت و دانشمندان برجسته به شمار میرود.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان ادامه داد: سهم قابل توجهی از دستاوردهای علمی، به ویژه در ایران، پس از اسلام شکل گرفته و ایران اسلامی نیز در دوره پس از اسلام، دوران شکوفایی علمی بسیاری را تجربه کرده است. علاوه بر این، ایران اسلامی علاوه بر رشد علمی پس از انقلاب اسلامی، توجه ویژهای به استادان و نخبگان داشته است.
وی در ادامه به نقش علم و فناوری در اقتدار کشور، اشاره کرد و گفت: در گذشته، مشکلات زیادی در حوزه دفاع داشتیم، اما امروز به لطف پیشرفتهای علمی و فناوری، توانمندیهای قابل توجهی در این زمینه داریم. امام جمعه اهواز همچنین به رشد قابل توجه دانشگاهها و ارتقای سطح علمی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: تا اوایل دهه هشتاد، بسیاری از پزشکان کشور از کشورهای هندوستان و پاکستان بودند، اما امروز با توسعه دانشگاهها، توانستهایم به جایگاه بالاتری دست یابیم.
موسویفرد، با تأکید بر ضرورت فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیتهای نخبگانی، افزود: هرگاه شرایط برای فعالیتهای علمی و نخبگانی مهیا شود، میتوان به رشد و شکوفایی دست یافت.
وی همچنین از چالشهای موجود در اشتغال دانشآموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی سخن گفت و بر لزوم ایجاد فرصتهای شغلی برای این افراد تأکید کرد.
امام جمعه اهواز، در پایان با اشاره به شعار سال در خصوص تولید و اشتغال، گفت: معاونت علمی و فناوری کشور میتواند با حمایت از بنیاد ملی نخبگان و تسهیل روند توسعه شرکتهای دانشبنیان، زمینهساز تحقق اهداف بزرگ اقتصادی و علمی باشد. موسویفرد همچنین بر اهمیت راهاندازی شهرکهای علم و فناوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان در تحقق اهداف علمی و اقتصادی تأکید کرد.
پایان پیام/
#۲۴
Send to friends