صنعت پروبیوتیک حوزهای بکر برای دانشبنیانها
آنچه می خوریم ارتباط مستقیمی با سلامت روان ما دارد. در واقع می توان ادعا کرد که تغذیه یکی از اصول سلامت جسمی و روانی انسان محسوب می شود. به این معنی که هر آنچه می خوریم با سلامتی ذهن و روان مرتبط است.
محققان مدعی هستند که اعمال برخی تغييرات در رژیم غذایی نقش مهمی در افزایش بيماریهای روانی دارد و توجه به مشکلات سلامت روان با تغييرات در رژیم غذایی گاهی اوقات در مقایسه با مصرف دارو یا مشاوره نتایج بهتری ثبت کرده است.
استفاده از مواد مغذی با کمترین آسیب جسمی و روانی و بالاترین میزان تامین انرژی یکی از اصولی است که در روش های نوین تغذیه ای به آن توجه می شود. موادی که برای سلامتی بدن مفیدند و ارزش غذایی بالایی دارند. یکی از این مواد مفید و مغذی پروبیوتیک ها هستند. باکتری های مفیدی که به سیستم گوارش برای هضم بهتر غذا کمک می کنند.
بنا به گفته قانعی، پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهایی هستند که برای سلامتی بدن به ویژه برای سیستم گوارش مفیدند. معمولا باکتری ما را یاد بیماری میاندازد، اما بدن ما پر از باکتری است، هم باکتریهای خوب و هم باکتریهای بد.
«پروبیوتیکها در دسته خوبها هستند زیرا برای سلامتی اندام شکمی بسیار مفید هستند.» دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این مطلب می گوید: پروبیوتیکها در بدن ما به طور طبیعی وجود دارند. برخی غذاها و مکملها هم دارای مواد پروبیوتیک هستند.
قانعی درباره وضعیت ایران در تولید پروبیوتیک ها، بیان می کند: واردات ما در حوزه پرو بیوتیک زیاد است. به همین دلیل این صنعت، حوزه ای بکر برای سرمایه گذاری شرکت های دانش بنیان محسوب می شود.
انواع نوشیدنیهای پروبیوتیک، شیر، انواع پنیر، دوغ و ماست نوشیدنی، ماست سفت یا هم زده، بستنی، خامه ترش، شیر بدون چربی و نوشیدنیهای به دست آمده از دوغ و کره از جمله محصولات پروبیوتیکی هستند که در دنیا تولید و مصرف می شوند.
در ایران نیز با راه اندازی شتابدهندههای مختلف، این صنعت فرآیندی رو به رشد را در پیش گرفته است. مسیری که با حضور شرکت های دانش بنیان به مقصد می رسد و می تواند ارزش افزوده خوبی را به کشور تزریق کند.
گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
اخبار مرتبط:
دستیابی ایران به فناوری تولید پروبیوتیک ها
Send to friends