- نام خدمت: نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت
- کد خدمت : 13011606000
- دسته بندی خدمت : کسب و کارهای نوین
- نوع خدمت : G2B
- شیوه درخواست خدمت : آنلاین
- زمان ارائه خدمت : ساعات اداری
" نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت " که به همت معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و در راستای سیاستهای کلان تقویت اقتصاد مقاومتی برگزار میشود، با حمایت از صنعتگران، پژوهشگران و فناوران کشور برای بومیسازی فناوری ساخت تجهیزات وارداتی، توانسته است به عرضه و فروش قابلتوجه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی پیشرفته و دانشبنیان در کشور کمک شایانی نماید. اهمیت این نمایشگاه زمانی فزونی مییابد که آن را نمونهای موفق از ابزارهای سیاستی در حوزه تجاریسازی موردبررسی قرارداد؛ الگویی بومی که باتجربه چند دوره برگزاری، اصلاحشده است و اکنون میتوان آن را در سایر حوزههای فناورانه به کاربست. بر اساس برنامه توسعه تولید محصولات دانشبنیان (ماده 43 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب 94)، این الگو از طریق یک سامانه مجازی ملی و برگزاری نمایشگاههای سالانه ساخت داخل به سایر حوزهها تسری داده خواهد شد. درگذشته سیاستهای فشار علم یا فناوری که مبتنی بر مدلهای خطی نوآوری بودند، مبنای اکثر سیاستهای نوآوری را تشکیل میدادند؛ اما تجربه کشورهای مختلف جهان نشان داد که این مدلها که بیشتر برطرف عرضه نوآوری متمرکز بودند، در عمل بهرهوری پایینی دارند. امروزه توجه سیاستگذاران به سیاستهای طرف تقاضا معطوف شده که بیشتر بر چرخه نوآوری و ارتباط میان عرضه و تقاضای نوآوری تأکیددارند. تحقیقات نشان داده است که این نوع سیاستها میتوانند بهرهوری بالاتری نسبت به سیاستهای تخصیص یارانه به تحقیق و توسعه داشته باشند و بنگاهها زمانی که بازاری مطمئن برای محصولات خود ببینند، سرمایهگذاری بیشتری برای نوآوری انجام میدهند. در کشوری مانند ایران که بخش اعظم اقتصاد در اختیار دولت است، دولت میتواند تأثیر قابلتوجهی روی تقاضای بازار داشته باشد و بهعنوان یک کاربر پیشگام، به اشاعه نوآوری در بازار کمک کند؛ بنابراین خرید دولتی یکی از مهمترین ابزارهای سیاستی برای تحریک طرف تقاضای نوآوری به شمار میرود. در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت ، تولیدکنندگان داخلی و مصرفکنندگان تجهیزات و مواد آزمایشگاهی حضور پیدا میکنند و علاوه بر آن، خریداران بخش دولتی میتوانند از یارانه معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری برای خرید تجهیزات و مواد و استفادهکنندگان و خریداران بخش خصوصی میتوانند از تسهیلات لیزینگ بهرهمند شوند. اصلیترین هدف نمایشگاه، تحریک تقاضای خرید داخل برای دانشگاههایی است که بازار بکری برای محصولات و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته در کشور به شمار میروند. نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت از سال 1392 سالیانه برگزارشده درمجموع پنج دوره گذشته بیش از 380 میلیارد تومان فروش داشته و ششمین دوره آن از سوم تا ششم دیماه 1397 با حضور 350 شرکت و عرضه حدود 9000 مدل محصول برگزارشده است. معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را متناسب با سطحبندی محصولات متقبل شده و برای خریداران غیردولتی نیز تسهیلات لیزینگ را در اختیار قرار میدهد.
کلیه مراحل مربوط ثبتنام فروشندگان و خریداران و فرآیندهای مالی از طریق سامانه نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت صورت میپذیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق لینک زیر به سامانه نمایشگاه تجهیزات منوی فروشندگان و یا خریداران مراجعه نمایید. (www.iranlabexpo.ir)
معیارهای ارزیابی شرکتها برای حضور در نمایشگاه:
اطلاعات شرکت: رزومه و سابقه شرکت، چارت سازمانی، منابع انسانی، فضای کارگاهی و تجهیزات موجود
حضور در رویدادهای مختلف: سابقه حضور شرکتها در نمایشگاههای مختلف و ارائه تجهیزات و مواد تولیدی در آن نمایشگاهها.
سایت، بروشور و کاتالوگ: بررسی ابزارهای تبلیغاتی و ارتباطی شرکتها همچون سایت، بروشور و کاتالوگ و غیره.
تأییدیهها و مجوزها: تأییدیهها و مجوزهایی که شرکت مورد نظر در زمینه ساخت و ارائه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی مختلف کسب کرده است.
معیارهای ارزیابی تجهیز یا محصول:
ارتباط تجهیز یا ماده با کاربردهای آزمایشگاهی: تجهیز یا ماده مورد نظر باید دارای کاربرد در آزمایشگاههای پژوهشی باشد. در غیر این صورت این تجهیز یا ماده قابلیت ارائه در نمایشگاه را نخواهد داشت.
الزام وجود مرجع فروش برای تجهیز یا ماده: تمامی تجهیزات و مواد قابل ارائه در این نمایشگاه باید سابقه فروش داشته باشند. درصورتیکه تجهیز یا ماده مورد نظر پیش از این نمایشگاه فروخته نشده باشد یا تنها در مرحله ساخت تحقیقاتی باشد، قابلیت ارائه در این نمایشگاه را ندارد.
آنالیز قیمت: قیمت تجهیز یا ماده ارائه شده باید در بازه منطقی نمونه مشابه داخلی و حداکثر 60 درصد قیمت نمونه خارجی باشد.
تأییدیهها و مجوزها: بررسی تأییدیهها و مجوزهای دریافت شده برای تجهیز یا ماده مورد نظر در صورت وجود.
اسناد فنی لازم برای هر تجهیز یا ماده:
اسناد فنی مورد نیاز برای هر تجهیز عبارتاند از:
- مشخصات فنی دستگاه و ملحقات
- شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش
- راهنمای کاربری به همراه رفع اشکال دستگاه و شرایط ایمنی کاربری
- شرایط محیطی لازم برای نصب و راهاندازی
- شرایط کالیبراسیون دستگاه
- تعیین شرایط آزمونهای تحویلدهی
- جدول زمانبندی و اجرا
اسناد فنی مورد نیاز برای هر ماده عبارتاند از:
- مشخصات فنی ماده به همراه آزمونهای انجامشده روی ماده
- ارائه دستورالعمل کامل در زمینه شرایط نگهداری و ملاحظات ایمنی و انتقال ماده مورد نظر
- جدول زمانبندی و اجرا
آیین نامه سطحبندی تجهیزات و محصولات (با توجه به اهمیت این آیین نامه، متن کامل آن در سایت قرار گرفته است.)
فصل اول - مقدمه و تعاریف
مقدمه: با توجه به رسالت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت در حمایت بیشتر از محصولات با سطح فناوری بالا (High Technology)، محصولات نمایشگاه براساس ترکیبی از سطح فناوری ذاتی محصول و سطح فناوری ساخت داخل محصول (سهم تولید داخل فناوریهای کلیدی) برای دریافت چهار سطح حمایتی، سطح بندی می شوند.
منظور از فناوری مورد ارزیابی در بررسی محصولات، مجموعه "دانش"، "مهارت"، "فرآیندها"، "سیستم ها"، "ابزار" و "پژوهش ها" برای "طراحی"، "ساخت"، "استفاده"، "نگهداری" و "تحقیق و توسعه" محصول است. هدف نهایی از سطح بندی محصولات، ترغیب خریداران به خرید محصولات با سطح فناوری بالاتر و کمک به بومی سازی فناوری های سطح بالا می باشد.
ماده 1- در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در تعاریف مشخص شده به کار می روند:
الف) محصول: هر تجهیز یا ماده ارائه شده از طرف شرکت های متقاضی جهت فروش که به تأیید واحد ارزیابی و نظارت فنی رسیده باشد.
ب) قطعه: هر بخش ساخته شده از محصول که به صورت فیزیکی قابل جدا شدن و ارزیابی جداگانه باشد.
پ) طراحی: هر نقشه یا طرح که به منظور ساخت قطعه ای خاص یا محصولی مشخص تدوین شده و قابل مستندسازی باشد.
ت) سیستم: مجموعه ای از قطعات که بر اساس دانش فنی در کنار هم قرار داده شده اند تا نقش عملکردی یا کنترلی در محصول نهایی داشته باشند.
ث) طراحی فرآیند: مجموعه دانش و مهارت به منظور کنار هم قرار دادن قطعات، به منظور کارایی بخشیدن به یک فرآیند خاص یا یک سیستم (عملگر یا کنترل)
تبصره1- کنار هم قرار دادن سیستمها، جهت دریافت کارایی نهایی یک محصول (مونتاژ) خود یک طراحی فرآیند محسوب می شود.
ج) نرم افزار: برنامه یا مجموعه برنامه ها، که برای استفاده از محصول و کنترل آن و توسط رایانه استفاده میشود.
تبصره 2- سیستم های کنترل یک محصول که بدون اتصال به رایانه عمل کرده و روی محصول نصب هستند، در قالب نرم افزار دسته بندی نشده و بسته به نوع می توانند در دسته قطعه، سیستم، طراحی یا طراحی فرآیند ارزیابی شوند.
چ) فناوری کلیدی: هر قطعه، طراحی، طراحی فرآیند یا نرم افزار که بسته به نیاز ساخت و عملکرد یک محصول و بر اساس دانش فنی پیچیده تهیه شده و دارای نقش اساسی در عملکرد آن محصول می باشد.
ح) فناوری کلیدی ساخت داخل: هر فناوری کلیدی که توسط شرکت متقاضی ساخته یا طراحی شود، از یک شرکت یا فناور داخلی خریداری شود و یا به یک مجموعه داخلی برون سپاری شود.
خ) سطح فناوری ذاتی: سطح فناوری یک محصول بدون در نظر گرفتن سهم ساخت داخل آن
د) سطح فناوری ساخت داخل: سطح فناوری یک محصول با در نظر گرفتن سهم ساخت داخل فناوری های کلیدی آن محصول
ذ) امتیاز سطح فناوری: امتیاز به دست آمده برای سطح فناوری ذاتی یا سطح فناوری ساخت داخل که بین اعداد 1 تا 4 می باشد، به طوریکه بالاترین سطح فناوری بیشترین امتیاز (عدد 4) و پایین ترین سطح فناوری کمترین امتیاز (عدد 1) را کسب خواهد نمود.
ر) سطح حمایتی: سطحی که میزان یارانه تخصیص یافته از طرف معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را تعیین کرده و برای هر محصول از روی امتیاز سطح فناوری ساخت داخل تعیین میشود. درصد حمایت متناسب با سطوح حمایتی و وابسته به نوع خریدار می باشد.
فصل دوم - نحوه سطح بندی محصولات و تعیین سطوح حمایتی
ماده 2- سطح فناوری ذاتی: سطح فناوری ذاتی یک محصول با درنظر گرفتن موارد زیر توسط کارشناس فنی هر محصول تعیین شده و امتیاز سطح فناوری ذاتی تعیین می شود.
الف) پیچیدگی طراحی، ساخت، طراحی فرآیند، مونتاژ، تعمیرات و نگهداری، کالیبراسیون با در نظر گرفتن موارد زیر:
1- نوآوری در طراحی جهت استفاده بهینه از کمترین امکانات موجود
2- سطح دانش به کار رفته در طراحی
3- بهره گیری از دستاوردهای تازه یافته جهانی مبتنی بر دانش و فناوری در طراحی
4- پیش بینی ساخت و تولید سیستماتیک در طراحی
5- پشتوانه پژوهشی در طراحی جهت استفاده حداکثری از کمترین امکانات موجود
6- پشتوانه پژوهشی سیستم های ساخت و تولید
7- سیستماتیک بودن روش های ساخت و تولید
8- نوآوری و اختراع در روش های تولید جهت رفع محدودیت های دسترسی به قطعات و مواد اولیه در کشور
9- سطح دانش و مهارت به کار رفته در کالیبره کردن، نصب، راه اندازی و تعمیر تجهیز
ب) اجزا و سیستم های عملگر یا کنترل با سطح فناوری بالا مانند خلأ، اپتیک، الکترونیک، مکانیک، لیزر، پلاسما، ولتاژ بالا، ابزار دقیق، فشار بالا و ...
پ) کارایی در انجام یا اجرای آزمون های پیچیده و راهبردی با در نظر گرفتن موارد زیر:
1- کارایی تجهیز در تولید یا مشخصه یابی محصولات و به طور کلی سطح ارائه خدمات توسط تجهیز
2- کارایی تجهیز یا ماده در پیشبرد سیستم آموزشی و پژوهشی کشور
3- سطح حوزه کاربری تجهیز یا ماده (سطح دانش و فناوری آزمایشگاه استفاده کننده)
4- میزان پیچیدگی سیستم ها و فرآیندهایی که تجهیز یا ماده به عنوان یک جزء در آن ها به کار می رود
5- مقایسه سطح کاربری و کارایی با سطح دانش و فناوری روز دنیا و کشور
6- مکانیزه و الکترونیزه کردن تجهیز جهت سهولت روش های استفاده
ت) دانش فنی منجر به ارزش افزوده با در نظرگرفتن ارزش قطعات و اجزای محصول
ث) رفع محدودیت محصولات آزمایشگاهی داخل کشور
ج) انحصاری بودن تولید محصول (محصول دارای چه تعداد تولیدکننده در داخل کشور است)
تبصره 1- بالاترین محصول ارائه شده در نمایشگاه به لحاظ سطح فناوری ذاتی، به عنوان معیار برای بالاترین امتیاز در نظر گرفته شده و سطح بندی سایر محصولات بر اساس آن انجام خواهد شد. لذا معیار اصلی سطحبندی، محصولات ارائه شده در نمایشگاه خواهد بود (و نه سطح محصولات تولید داخل و خارج از کشور).
تبصره 2- چنانچه بخشی از یک محصول شامل قطعات، طراحی، طراحی فرآیند یا نرمفزار دارای متولی یا متولیان انحصاری در خارج از کشور بوده و امکان طراحی یا تولید داخل آن وجود نداشته باشد، سطح فناوری ذاتی، بدون در نظر گرفتن آن بخش تعیین خواهد شد. لذا سطح فناوری ذاتی یک محصول در مورد بخش های قابل تولید یا طراحی در داخل کشور است.
ماده 3- فناوری های ساخت داخل: هر محصول باید بر اساس ادعای سازنده دارای حداقل فناوری کلیدی ساخت داخل به تعداد امتیاز سطح فناوری ذاتی (مطابق جدول 1) باشد، در غیر اینصورت به ازای هر تعداد کمتر، از امتیاز سطح ذاتی فناوری کسر و امتیاز سطح فناوری ساخت داخل تعیین می شود. در نهایت سطح حمایتی بر اساس امتیاز سطح فناوری ساخت داخل به صورت جدول 2 تعیین می شود. فناوری های کلیدی ساخت داخل برای هر محصول می تواند شامل موارد زیر باشد:
الف) تجهیزات (مطابق پیوست 1)
1- ساخت یا اصلاح اساسی قطعات کلیدی
2- طراحی
3- طراحی فرآیند
4- نرم افزار
ب) مواد (مطابق پیوست 2)
1- تولید یا اصلاح مواد اولیه
2- هر مرحله سنتز
3- عملیات تکمیلی
تبصره 1- تشخیص کلیدی بودن یک فناوری یعنی داشتن نقش اساسی در عملکرد یک محصول و دانش فنی پیچیده جهت تهیه، بر اساس نظر کارشناس فنی هر محصول و در نهایت واحد ارزیابی و نظارت فنی می باشد.
تبصره 2- ارزیابی کلیدی بودن فناوری در یک محصول خاص، در مقایسه با مشخصات آن محصول و سطح فناوری ذاتی آن انجام خواهد شد، بدین معنی که ممکن است یک فناوری در یک محصول با توجه به شرایط ساخت و کاربری آن کلیدی تلقی شود ولی در مورد محصول دیگری کلیدی تلقی نشود که این امر بسته به تشخیص کارشناسان فنی است.
تبصره 3- چنانچه محصولی دارای حداقل یک فناوری کلیدی ساخت داخل نباشد، از حضور در نمایشگاه منع خواهد شد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت: