ارائه تسهیلات علمی آموزشی و پژوهشی به متخصصان ایرانی خارج از کشور
اطلاعات خدمت
  • نام خدمت: ارائه تسهیلات علمی آموزشی و پژوهشی به متخصصان ایرانی خارج از کشور
  • کد خدمت : 13011602101
  • دسته بندی خدمت : حمایت و جذب متخصصان ایرانی خارج از کشور
  • نوع خدمت : G2B
  • شیوه درخواست خدمت : آنلاین
  • زمان ارائه خدمت : ساعات اداری
ورود به سایت
درباره خدمت

در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشم‌انداز علمی کشور و بهره‌گیری از ذخایر علمی فارغ‌التحصیلان برجسته ایرانی برنامه‬ همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به داخل توسط‬ مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکتهای دانش-‬بنیان و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان «پایگاه تخصصی همکار» اجرا می‌گردد تا در قالب حمایت از انجام‬ پروژه‌های تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راه‌اندازی کسب و کارهای فناورانه، اشتغال در شرکتهای دانش‌بنیان و برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی به ارتباط مؤثر متخصص و مراکز علمی و‬ فناوری برگزیده کشور یاری نماید.

1- دانش‌آموختگان دوره دکتری در یکی از دانشگاه‌های برتر خارج از کشور (رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اسا‬س ‫نظام رتبه‌بندی‬ ‫‪Times/QS‬) 2- دانش‌آموختگان‬ ‫دانشگاه‌های ۱۰۱ تا ۴۰۰ دنیا در صورت کسب حداقل امتیاز ۳۰۰ و احراز یکی از شرایط ذیل و پس از بررسی در کارگروه‬ ‫تخصصی

1- فایلینگ حداقل یک پتنت معتبر بین‌المللی ‫2- پذیرش حداقل دو مقاله در نشریات معتبر بین‌المللی (حداقل یک نشریه Q۱) ‬مرتبط با موضوع پروژه پسادکتری‬ 3- ایفای نقشی مؤثر در یک پروژه کاربردی منجر به تولید محصول (با تقاضای پایگاه و ارائه مستندات به مرکز

 

الف- متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور: ایرانیان دانش‌آموخته خارج از کشور که در حال حاضر ساکن ایران نیستند یا از تاریخ بازگشت ایشان به کشور بیش از یک سال نگذشته باشد. 
‫ب- مرکز:‬ ‫مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری‬ 
‫ج- پایگاه تخصصی همکار‬: ‫دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علمی و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد و‬ ‫نوآوری منتخب‬ 
‫د- دانشگاه‌های برتر:‬ ۱۰۰ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی برتر دنیا مطابق با مراجع رتبه‌بندی ‪Times / QS‬‬ / Scimago 
‫ه- دانش‌آموختگان‬: ‫فارغ‌التحصیلان دورهٔ کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی (PhD) یکی از دانشگاه‌های برتر دنیا‬ 
و- اساتید: اساتید (اعم از استاد تمام، دانشیار یا استادیار) ایرانی شاغل در یکی از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا 
‫ز- متخصصان و کارآفرینان:‬ ‫مدیران، مشاوران، کارشناسان و سهامداران شرکت‌های معتبر دانش‌بنیان دنیا و کارآفرینان‬ ‫ایرانی خارج از کشور در حوزه‌های فناوری

 

تسهیلات پسادکتری

1- دانش‌آموختگان دوره دکتری در یکی از دانشگاه‌های برتر خارج از کشور (رتبه ۱ تا ۱۰۰ بر اساس ‫نظام رتبه‌بندی ‫‪Times/QS) می‌توانند به مدت ۱۲ ماه از این حمایت استفاده نمایند.

2- دانش‌آموختگان دوره دکتری در یکی از دانشگاه‌های رتبه ۱۰۱ تا ۴۰۰ بر اساس ‫نظام رتبه‌بندی ‪ Times/QSپس از ‫ارزیابی اولیه توسط مرکز و در صورت کسب حداقل امتیاز ۳۰۰ از جدول ارزیابی می‌توانند به مدت ۱۲ ماه از این ‫حمایت استفاده نمایند.

تبصره ۱: متقاضیانی که دوره پسادکتری خود را به مدت حداقل یک سال در یکی از ۱۰۰ دانشگاه برتر خارج از کشور ‫گذرانده‌اند می‌توانند از این حمایت استفاده نمایند.

تبصره ۲: متقاضیانی که دوره تکمیلی تخصصی/فلوشیپ خود را به مدت حداقل یک سال در یکی از ۱۰۰ دانشگاه برتر ‫خارج از کشور گذرانده‌اند می‌توانند از این حمایت استفاده نمایند.

تبصره ۳: تمدید قرارداد دانش‌آموختگان ۱۰۰ دانشگاه اول دنیا در صورت احراز شرایط ذیل و همچنین دانش‌آموختگان ‫دانشگاه‌های ۱۰۱ تا ۴۰۰ دنیا در صورت کسب حداقل امتیاز ۳۰۰ و احراز یکی از شرایط ذیل و پس از بررسی در کارگروه ‫تخصصی مرکز به مدت حداکثر شش ماه و بدون اعتبار پژوهشی/‪Grant امکان‌پذیر خواهد بود.

  • ‫فایلینگ حداقل یک پتنت معتبر بین‌المللی
  • ‫پذیرش حداقل دو مقاله در نشریات معتبر بین‌المللی (حداقل یک نشریه Q۱) مرتبط با موضوع پروژه پسادکتری
  • ایفای نقشی مؤثر در یک پروژه کاربردی منجر به تولید محصول (با تقاضای پایگاه و ارائه مستندات به مرکز)
  • ‫گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی و پژوهشی و بر اساس ‫پروپزال تحقیقاتی توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود.

‫حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • اختصاص مبلغ ماهانه ۴۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال بطور ناخالص (به میزان حقوق استادیار پایه یک در دانشگاه تهران) که پس از کسر کلیه کسورات قانونی جهت پرداخت حقوق و مزایا به دانش‌آموخته به مدت ۱۲ ماه
  • ‫اختصاص مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال به هر یک از دانش‌آموختگان به عنوان اعتبار پژوهشی و فناوری

تبصره ۴: اعتبار پژوهشی می‌بایست تنها در جهت پیشبرد اهداف پروژه تحقیقاتی-فناورانه دوره پسادکتری و در زمینه‌هایی از ‫قبیل خرید مواد، قطعات، تجهیزات رایانه‌ای، تجهیزات آزمایشگاهی، هزینه نیروی انسانی، سفرهای مرتبط با انجام پروژه و... با ‫پیشنهاد استاد میزبان و موافقت پایگاه تخصصی همکار هزینه گردد.

تبصره ۵: لوازم خریداری ‌شده در قالب اعتبار پژوهشی متعلق به پایگاه میزبان خواهد بود.  

‫- تأمین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد) و ارائه بیمه تکمیلی توسط مرکز از تاریخ شروع قرارداد به مدت ‫حداکثر ۱۲ ماه

تبصره ۶: افراد تحت تکفل متقاضی شامل همسر و فرزندان نیز می‌توانند از مزایای بیمه پایه و تکمیلی بهره‌مند گردند.

تبصره ۷: هزینه بلیط پرواز، اقامت فرودگاهی را شامل نمی‌گردد و صرفاً برای یک مسیر در نظر گرفته می‌شود.

-اختصاص فضای استقرار(شامل: دفتر کار، دسترسی به آزمایشگاه و کتابخانه، کارت تردد و دسترسی به امکانات ورزشی و رفاهی ) برای دانش‌آموخته جهت بهره‌مندی از امکانات تخصصی . و آزمایشگاهی و مشاوره علمی و فناوری توسط پایگاه تخصصی همکار

- اختصاص تخفیف ۶۰ درصد تا سقف ۳۰ میلیون ریال جهت استفاده دانش‌آموخته از خدمات شبکه ‫آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور (labsnet.ir)

تبصره ۸: انتخاب اساتید میزبان بر اساس ‫اولویت‌های علمی و فناورانه توسط پایگاه تخصصی همکار یا به درخواست ‫دانش‌آموخته و با رعایت قوانین داخلی پایگاه تخصصی همکار انجام خواهد شد.  

تبصره ۹: برای هر دانش‌آموخته در سال ۲ ماه مرخصی شامل یک ماه مرخصی استحقاقی و یک ماه مرخصی جهت انجام ‫فرایند ارزیابی مدارک تحصیلی و شغل‌یابی متقاضی با هماهنگی پایگاه در نظر گرفته می‌شود.

 

  تسهیلات دوره فرصت مطالعاتی

 

- اساتید می‌توانند به مدت حداقل ۳ ماه تا حداکثر ۱۲ ماه از این حمایت استفاده نمایند.

- گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی و پژوهشی و بر اساس ‫پروپوزال تحقیقاتی توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود.

- حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • اختصاص مبلغ معادل با حقوق دریافتی اساتید دانشگاه با درجه علمی مشابه در دانشگاه تهران جهت پرداخت حقوق و ‫مزایا به استاد به مدت حداقل ۳ ماه تا حداکثر ۱۲ ماه
  • اختصاص مبلغ ماهیانه تا سقف ۳۰ میلیون ریال جهت کمک هزینه اقامت در صورت نیاز استاد با ارائه اسناد مربوطه ‫(اجاره‌نامه معتبر)
  • اختصاص اعتبار پژوهشی و فناوری تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال متناسب با مدت دوره و نوع پروژه برای هر استاد
  • تأمین هزینه بیمه پایه (حرف و مشاغل آزاد) و ارائه بیمه تکمیلی به استاد توسط بنیاد ملی نخبگان از تاریخ شروع ‫قرارداد به مدت حداکثر ۱۲ ماه (برای قراردادهای حداقل ۶ ماهه)
  • اختصاص فضای استقرار به استاد جهت بهره‌مندی از امکانات تخصصی و آزمایشگاهی و مشاوره علمی و فناوری توسط پایگاه تخصصی همکار شامل: دفتر کار، دسترسی به آزمایشگاه و کتابخانه، کارت تردد و دسترسی به امکانات ورزشی و رفاهی

تبصره ۱۰: تمدید قرارداد فرصت مطالعاتی بر اساس ‫آیین‌نامه غیرقابل انجام می‌باشد.

 

حمایت از برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی

 

گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی و پژوهشی و بر اساس ‫موضوع پیشنهادی سخنرانی یا کارگاه توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود.  

حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل می‌باشد:

در صورت برگزاری کارگاه‌های تخصصی در واحدهای دانشگاهی ، پژوهشگاهی و شرکتها و مراکز رشد توسط متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، پرداخت کمک هزینه سفر مطابق با جدول ذیل صورت می‌پذیرد.

 

 حمایت از فعالیت‌های فناورانه-تاسیس شرکت‌های نوپا

متخصصان ایرانی دارای سابقه فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان خارج از کشور با سمت کارشناس، مشاور، محقق بخش تحقیق و توسعه (R&D) یا مدیر در یکی از مؤسسات یا شرکت‌های شاخص فناوری و صنعتی خارج از کشور و افرادی که دارای تجربه راه‌اندازی کسب و کار هستند می‌توانند از این حمایت استفاده نمایند.

گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های مرتبط و بر اساس ‫طزر ‫کسب و کار فناورانه توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود.  

حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • حمایت مالی در قالب مکانیزم‌های مصوب تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان به کارآفرین جهت هزینه‌های راه اندازی کسب ‫و کار توسط مرکز
  • حمایت مالی در قالب مکانیزم‌های مصوب نظیر پیش خرید در صورت امکان
  • تسهیل در روند دریافت تسهیلات از محل صندوق نوآوری و شکوفایی
  • تسهیل ارتباطات با مراکز و سازمانهای پژوهشی و صنعتی ذیربط
  • تأمین محل استقرار توسط مراکز و پایگاه‌ها
  • ارائه خدمات مشاوره توسعه کسب و کار و سرمایه‌گذاری توسط مراکز و پایگاه‌ها
  • سرمایه‌گذاری در شرکت به صورت توافقی توسط مراکز و پایگاه‌ها

تبصره ۱۴: تمام موارد ذیل می‌بایست به عنوان خروجی طرح فناورانه به مرکز ارائه گردد:

  • ثبت شرکت و احراز صلاحیت به عنوان شرکت دانش‌بنیان
  • ‫تولید محصول اولیه (Prototype) یا خدمات ارزش افزوده
  • ‫انتقال دانش و فناوری جدید

 

حمایت از اشتغال در شرکت‌های معتبر داخلی

  • متخصصان ایرانی و دانش‌آموختگان علاقه‌مند به فعالیت در شرکت‌ها می‌توانند از این حمایت استفاده نمایند.
  • متقاضیان می‌توانند با کسب ۲۰۰ امتیاز (جدول ارزیابی) از این حمایت استفاده نمایند.
  • ‫گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های علمی و فناورانه توسط پایگاه ‫تخصصی همکار انجام می‌شود.
  • ‫حمایت در نظر گرفته شده شامل پرداخت نیمی از حقوق متقاضیان تا سقف ۳۰ میلیون ریال (ماهانه) به مدت ۱۲ ماه ‫توسط مرکز می‌باشد.

 

حمایت از اشتغال در مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده به عنوان مربی و مشاور

متخصصان می‌توانند با سابقه فعالیت در شرکت‌های معتبر بین‌المللی با کسب ۲۰۰ امتیاز با مدرک کارشناسی ارشد و ۳۰۰ ‫امتیاز با مدرک دکتری (جدول ارزیابی) از این حمایت استفاده نمایند.  

گزینش نهایی مشمولان حمایت از بین داوطلبان حائز شرایط با توجه به پیشینه و توانایی‌های اجرایی، علمی و فناورانه توسط پایگاه تخصصی همکار انجام می‌شود.

حمایت در نظر گرفته شده شامل موارد ذیل می‌باشد:

پرداخت نیمی از حقوق متقاضیان تا سقف ۳۰ میلیون ریال (ماهانه) به مدت ۱۲ ماه توسط مرکز

 

دانلود ایین نامه
نظر سنجی
پرسشنامه سنجش کیفیت خدمات از منظر مراجعان و دریافت کنندگان خدمت
ورود
ارتباط با مسئول خدمت
شماره تماس
۴۰۸۸۴۹۰۰
ایمیل
international@bmn.ir
مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری