معاون علمی رییس جمهور:
«نکست»، نماد اعتماد دولت و صنعت به دانشگاه در توسعه فناوری است/توسعه متوازن هوش مصنوعی از اولویتهای معاونت علمی است
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست خبری دومین جایزه ملی فناوری «نکست» با حضور حسین افشین، معاون علمی رییس جمهور و اصحاب رسانه برگزار شد.
دکتر حسین افشین، معاون علمی رییس جمهور، جایزه فناوری نکست را بستری برای تعامل میان دولت، صنعت و دانشگاه برای حمایت از تولید علم نافع و فناوری عنوان و خاطرنشان کرد: دولت از صنعت و شرکتها حمایت می کند تا از ظرفیت علم و دانشگاه در مسیر تحقیق و توسعه بهره برده شود و آن را گسترش دهد و از این لحاظ، جایزه نکست را نماد اعتماد بین دولت و صنعت به دانشگاه و علم می دانم.
وی با تأکید بر اینکه معاونت علمی، برای حمایت و توسعه شرکتها در تمامی سطوح و استعدادهای مختلف، برنامه دارد و این حمایت صرفاً معطوف به شرکتهای بزرگ نیست، ادامه داد: جایزه نکست به طور خاص، زمینه ای برای حمایت و ترغیب شرکتهایی است که از گردش مالی مناسبی برخوردار باشند و شرط لازم برای احراز این ویژگی در دور دوم جایزه نکست، پنج میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که اگرچه این عدد برای امروز و نسبت به سال گذشته عدد خیلی بزرگی نیست، اما با قصد ترویج و نهادینه شدن فرهنگ تحقیق و توسعه، بازار فروش و حضور شرکتهای جوانتر، این میزان در نظر گرفته شد.
معاون علمی رییس جمهور ادامه داد: در این جایزه همچنین ملاک دارا بودن حداقل سه محصول در بازار با سطح آمادگی فناوری TRL4 و استفاده از حدأقل پنج نفر نیروی انسانی در بخش تحقیق و توسعه در نظر گرفته شده و شرکت هایی با این ویژگی ها میتوانند برای استفاده از حمایت های معاونت علمی اقدام کنند.
وی با اشاره به این که حمایت از شرکتها در سطوح مختلف و متناسب با نیاز هر شرکت است، تصریح کرد: اگر از شرکتها و زیست بوم فناوری و نوآوری، انتظار فعالیت نوآورانه داریم و افراد جوان خلاق و نوآور در این زیست بوم فعالیت میکنند، باید سبدهای حمایتی را هم متناسب با ظرفیت های این ماهیت نوآورانه در نظر بگیریم. جایزه نکست یکی از همان معیارها را دارد و ما هدفگذاری کردیم که به کمک تیم خیلی خوبی که در دانشگاه صنعتی اصفهان حضور دارند و شرکت ها را در حوزه های هدف گذاری شده بررسی می کنند شناسایی کنیم.
افشین، با اشاره به نقش حمایتگر دولت از تحقیق و توسعه بخش خصوصی ادامه داد: معاونت علمی به عنوان نماینده دولت در کنار بخش خصوصی توسعه گر است تا ضمن کاهش ریسک ها و هزینه هایش، بتوانیم شاهد رشد در صنایع پیشرفته باشیم.
«هوش مصنوعی» و ضرورت توجه به زیرساختها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور با اشاره به اینکه نیازمند یک نقشه راه و برنامه ریزی راهبردی در عرصه هوش مصنوعی هستیم ادامه داد: در حوزه هوش مصنوعی نسبت به پیشرفت دنیا و منطقه فاصله داریم و نیازمند کار جدیتری در این حوزه هستیم، در همه شاخصهای توسعه فناوری هوش مصنوعی از جمله علم و انتشار دانش، بازار، محیط کسب و کار، قوانین و مقررات و سایر مؤلفه ها، روند همگون و مناسبی نداریم و باید نقشه راه دقیق این حوزه را طراحی کنیم و طبق این نقشه راه ببینیم که تا چه اندازه قصد داریم به توسعه زیرساخت، نرم افزار و سایر حوزه ورود کنیم و در این حوزه ها تا چه اندازه به دنبال سرمایه گذاری هستیم و تا چه میزان توانایی تخصیص بودجه داریم.
وی، توسعه فناوری هوش مصنوعی را یکی از مهمترین اولویتهای معاونت علمی برشمرد و افزود: توجه جدی به توسعه هوش مصنوعی و توسعه متوازن در مؤلفه های رشد این فناوری، جزو اولویتهای معاونت علمی است. این حوزه در محورهای دور نخست جایزه ملی فناوری نکست قرار داشت و دراین دوره نیز با هدف توجه به دیگر حوزه های اولویتدار و راهبردی فناوریها، حوزه های مواد و ساخت پیشرفته، فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک، زیست فناوری و پزشکی دقیق به عنوان محورهای جایزه امسال در نظر گرفته شد.
معاون علمی رییس جمهور با بیان اینکه تمهیداتی صورت گرفته است تا دور دوم «نکست»، جایزه نقدی و تسهیلاتی حتما تا پایان اختتامیه همزمان و بدون تاخیر پرداخت شود، عنوان کرد: ما اعتماد زیست بوم فناوری را به عنوان بزرگ ترین سرمایه میشناسیم. از آغاز فعالیت در معاونت علمی در گزارش هایی که دریافت کردم موضوع تأخیر در پرداخت بخش تسهیلاتی جایزه برندگان دور نخست این رویداد مطرح بود که بر پرداخت بسریع آن تاکید کردم و سازوکاری تمهید شده است تا این جایزه را به سهولت دریافت کنند. ضمن این که برای دور دوم این جایزه نیز، زمینه لازم فراهم شده است تا جوایز بدون تأخیر و حدأکثر تا بعد از اختتامیه، پرداخت شود.
وی با بیان اینکه توانمندی طرح مسأله حائز اهمیت بسیار بالایی در زیست بوم فناوری، نوآوری، دانشگاه و صنعت کشور است، ادامه داد: باید بیاموزیم که در حوزه دانش و صنعت مساله را درست و دقیق طرح کنیم و سوال طرح کردن مشکل ترین قسمت کار یک استاد یا معلم در تدریس است و در حالی که مثلا اگر ۳۰ درصد معلمان و 20 درصد استادان این توانمندی را دارند در بخش صنعت توانایی حل مساله کم تر از 10 درصد است. بنابراین، باید نخست بتوانیم توانمندی طرح مسأله را در صنعت تقویت کنیم.
معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر ایجاد فضای مساعد برای رشد زیست بوم نوآوری و فناوری بدون جهتگیری و حمایت های نامتناسب عنوان کرد: باید زمینه ای فراهم شود تا زیست بوم فناوری و نوآوری، مسیر طبیعی رشد و بالندگی خود را طی کند و از درون، خودش را شکل بدهد؛ اگر در واقع بخشی از این زیستبوم دچار ریزش یا شوکهایی شود نباید به صورت غیر طبیعی تزریق های ایجابی انجام دهیم و باید اجازه داد این زیستبوم شاهد جوانه های جدید باشد. ارائه آمارها و داده های شفاف و صحیح از رشد، شکست و پیشرفت شرکتها و سایر بخشها، لازمه رشد و بالندگی این زیست بوم است و از حرکت طبیعی زیستبوم، وجود شفافیت و بیان واقعیتها به صورت شفاف حمایت میکنیم.
بهره مندی برابر و عادلانه از اینترنت، اولویت دولت چهاردهم
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که اعطای اینترنت بدون فیلتر در پارک فناوری پردیس را مصداق اینترنت طبقاتی عنوان کرد گفت: این که چرا پارک فناوری پردیس اینترنت بدون فیلتر دریافت کرده احتمالا به دلیل پیگیری هایی بوده که این مجموعه به عنوان تنها پارک فناوری زیرمجموعه معاونت علمی انجام داده و بسترهای لازم در این زمینه را فراهم کرده و بحث اینترنت طبقاتی مطرح نبوده است. معتقدم باید زیرساختها به صورت عادلانه و متوازن در اختیار فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری قرار بگیرد و شخصا با اصل اینترنت طبقاتی مخالف هستم.
معاون علمی رییس جمهور افزود: خوشبختانه رییس جمهور در حال پیگیری موضوع اینترنت هستند و با این پیگیریها و تحقق آن، دغدغه دسترسی کاربران از جمله فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری به اینترنت حل خواهد شد.
رونمایی از پوستر جایزه «نکست»
در پایان این نشست، با حضور معاون علمی، معاون توسعه فناوریهای راهبردی، رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و اصحاب رسانه، از پوستر دومین جایزه فناوری نکست رونمایی شد.
#24
Send to friends