ساخت تجهیزات پیشرفته برای تصویربرداری نوری از مغز آغاز شد

ساخت تجهیزات پیشرفته برای تصویربرداری نوری از مغز آغاز شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 47618
مطالعات پژوهشی طراحی و ساخت تجهیزات «نوروفوتونیک» با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی در حال انجام است.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تلاش تیم‌های تحقیقاتی و در قالب گروه «پیشران» تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هشت طرح پژوهشی طراحی، ساخت تجهیزات و سیستم‌ها در حوزه "نوروفوتونیک " در دانشگاه شهید بهشتی در حال اجرا است.

 

روند پیشرفت اجرای این طرح ها در چهارمین نشست اعضا و محققان گروه عضو گروه "پیشران " با حضور مجید نیلی احمد آبادی دبیرستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی در پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و پیشنهادات و نقطه نظراتی برای تسریع دراجرای این طرح‌ها ارائه شد.

 

حمید لطیفی  عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد: برای تصویربرداری از مغز و انجام مطالعات دقیق‌تر نسبت به عملکرد این بخش حیاتی بدن، طراحی و ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته درحوزه "نوروفوتونیک" توسط متخصصان و محققان در پژوهشکده لیزر و پلاسما با همکاری مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه  تجهیزات و سیستم‌های طراحی شده در اجرای این طرح‌ها تاکنون با هفتاد تا نود و پنچ درصد پیشرفت فیزیکی، در مرحله صنعتی‌سازی قرار دارد، گفت: این تجهیزات در امر کنترل سیستم‌های عصبی، مطالعات رفتاری، تحریک نوری درحوزه‌های علوم اعصاب پایه دارای کاربرد تحقیقاتی است.

مدیر گروه پیشران نوروفوتونیک همچنین بیان کرد: مطالعات طراحی و ساخت این تجهیزات با مشارکت تیم‌های تحقیقاتی مرکب از اساتید، محققان، پژوهشگران و متخصصان حوزه‌های مختلف از سه سال قبل آغاز شده است و در حال حاضر در مراحل پایانی قرار دارد.

عضو گروه پیشران نوروفوتونیک دانشگاه شهید بهشتی افزود: محققان عضو گروه پیشران، در یک تلاش علمی همچنین موفق شدند با حمایت‌های این ستاد، دستگاه‌های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز را طراحی و تولید کنند که گامی بسیار ارزنده درجهت افزایش توان علمی و تصویر برداری نوری از مغز با کیفیت بسیار بالا به حساب می‌آید.

بر اساس این گزارش، ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی حمایت از شکل گیری گروه‌های "پیشران " را برای بهره‌وری از ظرفیت و پتانسیل‌های موجود در کشور در اهداف و برنامه‌های خود قرار داده است. در شرایط کنونی تعامل حوزه‌های مختلف با یکدیگر، ابزارسازی و ایجاد فناوری در حوزه‌های علوم شناختی را ممکن کرده است. با بومی سازی دانش ساخت تجهیزات و سیستم‌های مورد نیاز، محققان و متخصصان قادر خواهند بود با انجام طرح‌های تحقیقاتی، یافته‌های علمی خود را به منظور تسهیل امر تشخیص و درمان بیماری‌های مغز و اعصاب و اختلالات عصبی به اشتراک بگذارند و به توانمند سازی بیماران کمک کنند.

پایان پیام/25

 

 


 

اخبار مرتبط:

*ایجاد ۴ گروه پیشران برای بومی‌سازی فناوری‌های شناختی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی

* گروه پیشران علوم شناختی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی تشکیل شد

* برای تصویر برداری نوری از مغز، ساخت تجهیزات پیشرفته توسعه می یابد

 


 

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم