
در اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵ مطرح شد؛
انعقاد ۶ توافقنامه بینالمللی به ارزش دو میلیون دلار
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵ بعد از چهار روز تلاش بیوقفه بعد از ظهر امروز ۱۲ اردیبهشتماه در جمع اهالی این زیستبوم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، مهدی صفارینیا رییس پارک فناوری پردیس کوشید تا گزارشی از آنچه در این رویداد بینالمللی سپری شده، ارائه کند و در این راستا گفت: تجاریسازی و تولید محصولات رقابتپذیر از اهداف این پارک است و با این رویکرد تاکنون ۳.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی در این پارک صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از سوی بخش خصوصی ۴۰۰ هزار متر مربع فضای تحقیقاتی و فناوری در پارک فناوری پردیس ایجاد شده است، ۹ هزار نفر در مجموعههای پارک مشغول به فعالیت هستند و شرکتهای این پارک موفق به صادرات ۳۴۰ میلیون یورویی شدهاند.
این مقام مسئول، تعداد محصولات دانشبنیان تولید شده در شرکتهای مستقر در پارک را ۲۵۰۰ محصول عنوان کرد و افزود: تولید این محصولات در یک سال اخیر از خروج ۷۰۰ میلیون یورو از کشور جلوگیری کرده است.
صفارینیا با بیان اینکه برخی از طرحهای ملی و بینالمللی به این پارک واگذار شدهاست، خاطرنشان کرد: نمونه آن فن باراز ملی ایران است که ماموریت داد و ستد فناوری را بر عهده دارد. علاوه بر آن شبکه تبادل فناوری هشت کشور اسلامی نیز بر عهده ما است.
رئیس پارک فناوری پردیس برگزاری المپیک فناوری را از دیگر برنامههای این پارک برشمرد و گفت: دومین دوره این رویداد سال جاری برگزار خواهدشد. تمرکز این المپیک در دور اول بر حوزههایی چون هوشمصنوعی، رباتیک، پهپاد و برنامهنویسی بود و در دومین دوره اما نگاهی بینالمللی داریم.
او ادامه داد: در بخش نمایشگاهی این دوره، ۴۵۰ غرفه برپا شد، شبکهسازی و سرمایهگذاری از رویکردهای این رویداد بوده و از رهگذر آن در مدت چهار روز، ۶ رویداد تقاضامحور در حوزههای شیمیایی، الکترونیک، لوازم خانگی و نفت و گاز برگزار شد.
به گفته این مقام مسئول، برگزاری ۲۵۰ جلسه سرمایهگذاری از دیگر بخشهای اینوتکس چهاردهم بوده است.
صفارینیا، انعقاد ۶ توافقنامه بینالمللی به ارزش دو میلیون دلار را از دستاوردهای این دوره از اینوتکس برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز همچنین اختتامیه مسابقه استارتاپی برگزار و طی آن برترینها معرفی شدند.
وی، تور دانشجویی را از دیگر بخشهای این رویداد دانست و گفت: در جریان این تور ۳۶۰۰ دانشجو از ۵۴ دانشگاه از نمایشگاه اینوتکس بازدید کردند.
در ادامه آندری فورسنکو، دستیار ویژه نوآوری و فناوری رئیسجمهور روسیه، با اشاره به پیشرفتهای پارک فناوری پردیس گفت: این نمایشگاه بستری برای گفتوگوهای فناورانه میان کشورها و بررسی چالشهای مشترک آنها است.
او ادامه داد: تمرکز بر فناوریهای نوین برای حل مسائلی نظیر امنیت، مسکن و غذا ضروری است و تحقق آن نیازمند سرمایهگذاری مالی و انسانی است.
فورسنکو همچنین بر اهمیت حفظ منابع طبیعی بهعنوان سرمایهای برای آینده تاکید کرد.
گفتنی است در حاشیه آیین اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵ تفاهمنامه همکاری میان پارک فناوری پردیس و هلدینگ داده ورزی سداد امضا شد.
رونمایی از پوستر اینوتکس ۲۰۲۶ و اهدا جوائز به برندگان بخشهای مختلف این رویداد بینالمللی از دیگر برنامههای اختتامیه بود.
پایان پیام/
#۱۵
Send to friends