نتایج مطلوب بهبود بیماریهای عروقی با کمک سلولهای بنیادی در طولانیمدت
محققان به روش درمانیای با استفاده از سلولهای بنیادی دست پیدا کردند که میتواند گزینهای برای درمان بیمارانی باشد که از مشکلات شدید بیماری شریان محیطی رنج میبرند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یک مطالعه 5 ساله، بررسی بیمارانی که دچار AICLI بودند و تحت درمان با سلولهای بنیادی قرار گرفتند نشاندهنده ایمن بودن و کارایی استفاده از سلولهای بنیادی در بیماران بود. این روش درمانی میتواند گزینهای برای درمان بیمارانی باشد که از مشکلات شدید بیماری شریان محیطی رنج میبرند.
AICLI ناشی از التهاب رگهای خونی است که منجر به انسداد شدید در شریانهای اندامها میشود. این بیماری با درد شدید و گاهی قطع عضو و یا مرگ همراه است. درحالیکه جراحی درمان اصلی مقابله با این نوع ایسکمی است، ولی برای حدود 15 تا 20 درصد از بیماران غیرقابل استفاده است. درمان با سلولهای بنیادی گزینهای امیدوار کننده برای این بیماران مبتلا به CLI که گزینهی درمانی دیگری ندارند است.
پیوند سلولهای CD34 + (PuCeT) به عنوان یکی از روشهای درمانی با کمک سلولهای بنیادی است که نتیجههای مطلوبی را در کوتاه مدت نشان داده است، با این حال قبل از این مطالعه نتایج بلند مدت آن گزارش نشده بود.
در این مطالعه محققان چینی به رصد و بررسی 27 بیمار مبتلا به AICLI که تحت پیوند سلولهای CD34 + (PuCeT) قرار گرفته بودند در طی یک دوره 5 ساله پرداختند. میزان درد، قدرت تحرک و مرگومیر احتمالی از پارامترهایی بود که مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان بقای بیماران بدون قطع عضو بین 88.89 درصد بود، زمان پیادهروی بدون درد این افراد تقریباً 6 برابر افزایش یافته و میزان درد ناشی از آن بیش از نیمی کاهش یافته بود.
در همین راستا ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهمنظور رشد هرچه بیشتر سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در ایران فعالیت دارد.
پایان پیام/۲۹
Send to friends