system
ترویج و ارتقای علوم شناختی دستاوردی دیگر از انقلاب اسلامی در ایران
ترویج و ارتقای علوم شناختی دستاوردی دیگر از انقلاب اسلامی در ایران

ترویج و ارتقای علوم شناختی دستاوردی دیگر از انقلاب اسلامی در ایران


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 31804
با گذشت سال‌ها از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران شاهد افتخارات و دستاوردهای مختلف از جمله در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی هستیم که با تلاش متخصصان و جوانان ایرانی محقق شده است.


با گذشت سال‌ها از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران شاهد افتخارات و دستاوردهای مختلف از جمله در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی هستیم که با تلاش متخصصان و جوانان ایرانی محقق شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با گذشت سال‌ها از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران شاهد افتخارات و دستاوردهای مختلف از جمله در حوزه های مختلف علم و فناوری هستیم که با تلاش متخصصان و جوانان ایرانی محقق شده است که در این میان می توان به حوزه علوم و فناوری های شناختی اشاره کرد.
رشد فزاینده علم و دانش، گسترش مراکز علمی و تخصصی و توجه به زیرساخت ها و استفاده از فن آوری های نوین در ابعاد گوناگون، حاصل تلاش ها و گام هایی درمسیر ترویج، توسعه و ارتقای کمی و کیفی افزایش سطح آگاهی ها و اطلاعات جامعه نسبت به موضوعات متعدد بویژه درحوزه های علوم شناختی است که به عنوان نشانه ها و رمزهای موفقیت انقلاب اسلامی شناخته می شود.
در سال های پیروزی انقلاب اسلامی به موازات حمایت ها و سرمایه گذاری فراوان در زمینه توسعه دانش و کسب دستآوردهای علمی و تحقیقاتی، توجه به ترویج و گسترش حوزه های علوم شناختی نیز در دستور کار قرار گرفت تا ایجاد یک حرکت پایدار، خود تنظیم گر و عمیق در بخش های علوم و فن آوری های شناختی با هدف رفع نیازها و بهبود وضعیت کلی کشور جهت حضور در عرصه های بین المللی و تاثیر گذاری در منطقه فراهم شود.
تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی به عنوان یکی از دستآوردهای کشور در عرصه علم و دانش محسوب می شود که دانشی میان رشته ای و نوپا و معطوف به آینده است که در آن مغز و فرایندها و کارکردهای شناختی مورد مطالعه روش مند و منظم قرار می گیرد.
ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی به عنوان نهادی علمی و حمایتی در چارچوب اهداف خود، آموزش نیروی انسانی توان مند، ایجاد زیر ساخت ها و فرایندهای لازم برای فعالیت های ترویجی و اثر بخش را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده است تا همراه با موفقیت های علمی در حوزه های دیگر، دستآوردهای مهمی را در حوزه علوم و فن آوری های شناختی نیز نصیب کشور شود.
این ستاد برای کاهش میزان وابستگی ها، بومی سازی دانش ها و جذب نخبگان و محققان، مبادرت به شناسایی ظرفیت های قابل اتکا درکشور، ایجاد مقبولیت در میان جوامع علمی داخل، ترویج تفکر و زبان میان رشته ای و مهاجرت محققان حوزه های دیگر به علوم شناختی کرده است و توانسته است از یک حامی صرف به یک چتر حمایتی جهت جلب مشارکت اساتید مختلف و ایجاد مراکز علمی مبدل شود.
محققان بین المللی که به تازگی از مراکز دانش بنیان و تحقیقاتی کشورمان بازدید و با محققان ایرانی گفت و گو کرده اند بر این باورند که رشد علمی و دانش در ایران در مقایسه با سایر کشورها بویژه کشورهای منطقه درجایگاه برتری قرار دارد و اساتید و دانشمندان ایرانی از چهره های موفق در حوزه های تخصصی و علوم شناختی شناخته می شوند.
مختصصان بین المللی حوزه های علوم شناختی و علوم اعصاب ،فعالیت های محققان و متخصصان ایران در ارتباط با پروژه های علمی را چشمگیر توصیف می کنند و حمایت و سرمایه گذاری برای ارتقای دانش و گسترش آن درجامعه ایران را گامی درمسیر پیشرفت و دستیابی به خلاقیت ها ، ابداعات و راهکارهای مناسب برای درمان و مقابله با بیماری ها می دانند.
محمد حسین مقامی  مدیرکارگروه ایمپلنت مغزی ستاد علوم شناختی معاونت علمی می گوید: در حال حاضر بیش از یکصد پروژه در حوزه های علوم شناختی درکشور در حال اجرا است و بیش از بیست حوزه میان رشته ای فعال در این زمینه وجود دارد و افزون برشصت متخصص برجسته در زمینه بررسی طرح های پژوهشی با ستاد همکاری دارند که این امر نشاندهنده تلاش های فراوان برای ترویج و گسترش علوم شناختی و جلب متخصصان دراین حوزه در سطح کشوراست.
به گفته دکتر مقامی ،ایمپلنت مغزی ، نگاشت مغز ، رابطه مغز و ماشین ، ربات های شناختی تعاملی ، آموزش و پرورش شناختی ، تولید ابزارهای سنجش شناختی و درمان اختلالات روانی از جمله طرح های مختلف در حوزه علوم شناختی است که از سوی ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی تحت حمایت و پشتیبانی قرار دارد.
وی راه اندازی و توسعه چندین آزمایشگاه علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همچنین گسترش همکاری های علمی با کشورهای مختلف جهان از جمله چین ، برزیل و سوئیس را از دیگر تلاش ها درسال های اخیر در راستای ترویج علوم شناختی در کشور یاد کرد.

کارشناس ارشد ستاد علوم شناختی خاطر نشان کرد: حمایت از جذب فارغ التحصیلان ممتاز ایرانی خارج از کشور از دیگر اقدامات در راستای بهره گیری از تجارب محققان در راستای ترویج علوم شناختی است و گفت: با تلاش های انجام شده تاکنون چندین محقق و متخصص مجرب و کارآمد فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر بین المللی با حمایت های ستاد علوم شناختی برای فعالیت به داخل کشور بازگشته اند که این مسئله موید رشد علمی و تحقیقاتی در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
به اعتقاد اساتید و محققان، پیشرفت های علمی پژوهشی و تخصصی درسطح کشور همراه با افزایش سطح دانش و آگاهی ها در جامعه ،نشانگر موفقیت های چشمگیر در پرتو پیروزی انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: