system
دانش‌بنیان؛ تولید آنزیم‌های بیولوژی و زیست فناوری
دانش‌بنیان؛ تولید آنزیم‌های بیولوژی و زیست فناوری

دانش‌بنیان؛ تولید آنزیم‌های بیولوژی و زیست فناوری


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 91150
یک شرکت دانش‌بنیان با تولید یک آنزیم پرکاربرد در حوزه زیست‌فناوری، نیاز کشور به این فرآورده زیستی را تامین کرده است.

حسام دهقانی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دنا زیست آسیا با اشاره به تولید آنزیمی پرکاربرد در صنعت زیست‌فناوری کشور، عنوان کرد: شرکت دنازیست آسیا موفق به تولید آنزیم رونوشت بردار معکوس فعال در دمای بالا شده است. این آنزیم برای رونوشت برداری معکوس و تهیه cDNA از انواع مولکول‌های کوتاه و بلند و با ساختارهای ساده و پیچیده RNA طراحی شده است. از این جهت که چنین آنزیمی در ایران تولید نشده بود، تصمیم به تولید آن گرفتیم.

 

این فعال حوزه فناوری درباره اهمیت و کاربرد این آنزیم‌ها بیان کرد: این آنزیم و آنزیم های دیگری که تولید کرده ایم در بیوتکنولوژی و بیولوژی مولکولی و در زمینه های کاربردی تر تشخیص های مولکولی کاربرد دارند. تمامی افرادی که در زمینه های زیست‌فناوری مولکولی و تشخیص‌های مولکولی فعالیت دارند می توانند مخاطبان این محصولات به شمار می‌روند.

 

دهقانی، با اشاره به تولید این آنزیم برای نخستین بار در کشور عنوان کرد: این آنزیم فاقد نمونه مشابه داخلی است. سرعت سنتز cDNA توسط آنزیم تولید شده در شرکت دنا زیست آسیا 10 دقیقه بوده که می تواند منجر به صرفه جویی در زمان شود؛ همچنین دمای فعالیت آنزیم بالای 50 درجه است که می تواند سنتز cDNA را از روی RNA هایی با ساختار پیچیده و دارای Hairpin تضمین کند.

 

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دنا زیست آسیا، از مزایای قیمتی و رقابتی این محصول نسبت به نمونه‌های وارداتی گفت و ادامه داد: قیمت ارائه این آنزیم به بازار حدود یک دهم آنزیم های وارداتی است که از تمامی خصوصیات کیفی آن برخوردار نیستند. این خصوصیات عمده شامل بر فعالیت بسیار سریع و در دمای بالای آن می‌شود.

دهقانی، با بیان این‌که دنا زیست آسیا، موفق به ساخت چند آنزیم دیگر شده است و چندین آنزیم مورد استفاده در بیوتکنولوژی مولکولی را نیز در دست تولید دارد، اظهار کرد: در حال حاضر 8 نفر از افراد متخصص در این شرکت در حال فعالیت هستند. مسلما با افزایش فعالیت و تولید آنزیم های دیگری که در تشخیص مولکولی کاربرد دارند، امکان اشتغال زایی بیشتری فراهم خواهد شد.

 

این فعال حوزه اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به نقش راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در رسیدن فناوری به بازار گفت: علاوه بر معاونت علمی، سایر دستگاه‌ها می بایست توان خود را در مسیر حمایت از فعالیت‌هایی که فناوری و دانش فنی پیشرفته و کلیدی را تجاری می‌کند قرار دهند چراکه رشد اصلی زمینه های مختلف تولیدی در کشور با رسیدن به دانش فنی پیشرفته و کلیدی در هر حوزه ممکن می‌شود.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

#11

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
نخستین کارخانه تولید آنزیم کشور به بهره‌برداری رسید
نخستین کارخانه تولید آنزیم کشور به بهره‌برداری رسید
00/09/27 - 12:10
تولید صنعتی آنزیم‌های غذایی دانش‌بنیانی می‌‎شود؛ قطع وابستگی‌ها و خروج 3میلیون دلار از کشور
تولید صنعتی آنزیم‌های غذایی دانش‌بنیانی می‌‎شود؛ قطع وابستگی‌ها و خروج 3میلیون دلار از کشور
00/04/23 - 08:36
کارخانه تولید آنزیم‌های صنعتی «ایران‌ساخت» افتتاح شد
کارخانه تولید آنزیم‌های صنعتی «ایران‌ساخت» افتتاح شد
98/11/13 - 12:30
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: