دانشبنیانها در دو چالش به نیازهای فناورانه کشاورزی پاسخ میدهند
مرکز شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با همکاری کارگزاران همکار با این مرکز و دیگر ستادها و مراکز وابسته به معاونت علمی و فناروی ریاستجمهوری، در تلاش هستند تا با احصاء و رصد نیازهای فناورانه صنایع و بخشهای مختلف در کشور، زمینه همکاری این صنایع و شرکتهای فناور را فراهم کنند.
در این راستا، مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناری ریاستجمهوری بیش از 400 نیاز فناورانه را شناسایی کرده است و شرکتهای دانشبنیان میتوانند با مراجعه به سایت این مرکز، در صورت داشتن توان و زمینه علمی، در حل این نیازها، همکاری کنند.
بخش کشاورزی نیز یکی از بخشهای مهم و اشتغالزا در کشور محسوب میشود و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، یک زیستبوم نوآورانه وسیع برای این بخش ایجاد کرده است.
در راستای حل نیازهای فناورانه این بخش، به تازگی دو چالش متفاوت مطرح شده است.« اصلاح کود فسفاته به منظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک» و « کاهش آب شویی و هدررفت کود اوره در مصارف کشاورزی» دو نیاز فناورانهای است که به شرکتهای دانشبنیان و فناور عرصه کشاورزی عرضه شده است.
کود فسفاته از اصلیترین تأمینکنندگان مواد مغذی برای رشد گیاهان است. اما این کودها حلالیت پایینی در آب دارند و بخش قابل ملاحظهای از آنها در خاک ثبیت و از دسترس گیاه خارج میشوند. این مسئله علاوه بر کاهش راندمان کود فسفاته، پیامدهای زیستمحیطی مخربی نیز به همراه دارد. از این رو هر گونه راهکاری که به کاهش انباشت فسفر در خاک منجر شود، منافع بسیاری به دنبال دارد.
به همین جهت، این چالش با هدف اصلاح کود فسفاته بهمنظور جلوگیری از نامحلول شدن و تثبیت آن در خاک، به دنبال توسعه راهکارهای پیشنهادی به منظور افزایش حلالیت کود فسفاته در آب و جلوگیری از تثبیت آن در خاک است.
کاهش آب شویی و هدررفت کود اوره در مصارف کشاورزی
جمعیت رو به رشد جهان، یافتن راهحلهای نوآورانه را در صنعت کشاورزی، اجتنابناپذیر کرده است. کود اوره یکی از پرکاربردترین کودهایی است که در بهرهوری کشاورزی تاثیرگذار است. در نتیجه هر گونه راهحل نوآورانه برای ارتقا بازدهی آنها، منافع بسیاری به دنبال دارد.
این چالش نیز به دنبال توسعه راهکارهای موجود به منظور کنترل رهایش کود اوره و جلوگیری از هدررفت آن در آب شویی است.
شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری این چالشها را ارائه کرده است. شرکتهای دانشبنیان علاقهمند به ارائه راهکار برای این طرحها میتوانند از جایزه نقدی نیز برخوردار شوند.
پایان پیام/33
Send to friends