system
زیردریایی هدایت‌پذیر چیست
زیردریایی هدایت‌پذیر چیست
تعریف فناوری در بخش دریا؛

زیردریایی هدایت‌پذیر چیست


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 28785
زیردریایی هدایت‌پذیر از دور با نماد اختصاری چشم دریا به‌طور معمول چشم دریا است که به هدایتگر این امکان را می‌دهد که این وسیله را در ژرفای آب کنترل و هدایت کند و از طریق اعمال فرامین عملیات موردنظر را از طریق تجهیزات ربات، انجام دهد.



زیردریایی هدایت‌پذیر از دور با نماد اختصاری چشم دریا به‌طور معمول چشم دریا است که به هدایتگر این امکان را می‌دهد که این وسیله را در ژرفای آب کنترل و هدایت کند و از طریق اعمال فرامین عملیات موردنظر را از طریق تجهیزات ربات، انجام دهد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ROV"" زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور است. این نوع زیردریایی‌ها، وسایلی هستند که از طریق یک کابل به سطح آب که می‌تواند یک شناور باشد متصل و کنترل می‌شوند. وجود کابل اتصال‌دهنده شناور و ROV مشکلات انتقال سیگنال کنترل، انتقال انرژی و تخلیه سریع اطلاعات جمع‌آوری‌شده را حل می‌کند.
بر اساس این گزارش، با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی دستیابی به اعماق آب‌های ایران با طراحی و ساخت ربات زیردریایی بدون سرنشین rov  امکان‌پذیر شد.

دستیابی به اعماق آب‌های ایران مهم‌ترین دستاورد فناورانه و زیست‌محیطی
شرکت دانش‌بنیان صنعت جنوب با توجه به موقعیت جغرافیای استان خوزستان و تعدد رودهای پر آب و سدها در این استان از سویی و همچنین نیاز به بررسی و دستیابی به بستر این آب‌ها از سوی دیگر  بر آن شد تا با به‌کارگیری توان متخصصان داخلی اقدام به طراحی و ساخت ربات‌های زیردریایی کرد، این ربات‌ها از فناوری بالای برخوردار بوده و بسیار در صنایع دریایی، نفت و حفاری و... کاربرد دارند.
دستیابی به اعماق آب‌های ایران بزرگ‌ترین مزیت طراحی و ساخت زیردریایی کنترلی بدون سرنشین است. به کمک این ربات‌ها می‌توان بستر دریاها و دریاچه‌های ایران را بررسی کرد، از سویی دیگر انجام عملیات دریایی از قبیل برشکاری، جوشکاری، جابجای اجسام، اسکن بستر آب‌ها، عیب‌یابی لوله‌ها و کابل‌ها، لوله‌گذاری و کابل گذاری در اعماق آب‌ها مورد تقاضای تمام صنایع دریایی ما در حوزه‌های نفت، حفاری، اسکله‌ها و ..... است.
با توجه به اینکه بخش زیادی از مرزهای کشور ایران مرزهای آبی بوده است، بنابراین نیاز کشور به این صنایع غیرقابل‌انکار است. باید توجه داشت که بخش زیادی از صنایع حفاری و نفت ما در مرزهای آبی و آب‌های کشور مستقر است که این موضوع اهمیت دستیابی به فناوری‌های روز دنیا جهت رقابت با کشورهای همسایه را دوچندان می‌کند.
رشد بیش‌ازپیش صنایع دریایی و وجود منابع گسترده در بستر دریاها باعث تقاضای روزافزون این محصول شده است و می‌توان گفت در آینده تمام عملیات دریایی ما توسط این ربات‌ها انجام خواهد شد و کشورهای صاحب این فناوری، در رقابت‌های بین‌المللی موفقیت‌های بیشتری را کسب خواهند کرد.
قیمت تمام‌شده این محصول در مقایسه باقیمت کشورها سازنده حدود یک‌سوم است که با در نظر گرفتن تحریم و موانع واردات تا یک‌ششم افزایش می‌یابد.
فناوری زیردریایی کنترلی بدون سرنشین نوع rov، در سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت، برای نخستین بار در کشور رونمایی شد.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: