
با حمایت بنیاد ملی علم ایران و در قالب طرحی پژوهشی رقم خورد:
طراحی سامانه جذب آمونیاک کود مرغ
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، «طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه جذب آمونیاک متصاعد شده از کود مرغ طی فرآیند خشک شدن» رساله دکتری مهدی خدادادی است که با راهنمایی امینالله معصومی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شد.
خدادادی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی مکانیک بیوسیستم از دانشگاه صنعتی اصفهان درباره این طرح توضیح داد: با توجه به رشد سریع صنعت پرورش طیور و به طبع آن تولید حجم زیادی از کود و ضایعات در دهههای گذشته، مشکلات ذخیره و دفع کود مرغ باعث آلودگی هوا، آب و خاک ناشی از آن شده است. بنابراین نیاز برای پیدا کردن روشهای کاربردی و تکنولوژیهای مؤثر و قابل اجرا از نظر اقتصادی و سازگار با محیطزیست برای استفاده از چنین حجم زیادی از کود و ضایعات مرغ افزایش یافته است.
این محقق ادامه داد: هدف از این پژوهش، بررسی میزان انتشار آمونیاک و تغییرات آن طی فرآیند خشک شدن کود مرغ است. همچنین مدلسازی، ساخت و ارزیابی سامانه آزمایشگاهی جذب آمونیاک متصاعد شده از کود مرغ طی فرآیند خشک شدن از دیگر اهداف این کار تحقیقاتی است.
وی اضافه کرد: نتایج این طرح نشان داد که بازده سامانه طراحی شده در جذب آمونیاک ۶۶/۴ درصد و مقدار غلظت آمونیوم در محلول جاذب ۲/۵۷ گرم در لیتر است. همچنین آهن و کلسیم نیز به ترتیب با میانگین ۱۰۷ و ۷۷/۵ میلیگرم در لیتر فراوانترین عناصر موجود در محلول جاذب هستند.
خدادادی در پایان خاطر نشان کرد: بر این اساس ، تصفیه هوا در واحدهای پرورش طیور و فرآوری کود و همچنین معرفی یک دستگاه فرآوری کود مرغ به کشاورزان و پرورشدهندگان دام و طیور جهت بالابردن ارزشافزوده کود مرغ و کمک به اقتصاد صنعت پرورش طیور و پرورش دام و حفاظت ازمحیط زیست اهمیت زیادی دارد.
پایان پیام/
#15
Send to friends