system
انحصار تولید دستگاه خشک‌کن صنعتی با تلاش محققان کشور شکست
 انحصار تولید دستگاه خشک‌کن صنعتی با تلاش محققان کشور شکست
با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد؛

انحصار تولید دستگاه خشک‌کن صنعتی با تلاش محققان کشور شکست


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 36308
محققان کشور موفق به ساخت پایلوت دستگاه رفرکتنس ویندو برای خشک کردن موادغذایی و گیاهان داروئی حساس به حرارت شدند که انحصار ان در دست شرکتی امریکایی بود.


محققان کشور موفق به ساخت پایلوت دستگاه رفرکتنس ویندو برای خشک کردن موادغذایی و گیاهان داروئی حساس به حرارت شدند که انحصار ان در دست شرکتی امریکایی بود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهرداد نياكوثری مجری طرح پژوهشی "بهینه سازی خشک کن پیوسته رفرکتنس ویندو جهت خشک کردن موادغذایی و گیاهان داروئی حساس به حرارت" درباره انجام این طرح پژوهشی اظهار کرد: این دستگاه برای خشک کردن مواد مختلف کاربرد دارد و مواد حساس به حرارت با این دستگاه به طور مناسب خشک می شود. بر خلاف تصور عموم از آب و در واقع از انرژی حرارتی تابشی آب داغ برای خشک کردن استفاده می شود.
وی ادامه داد: مصرف انرژی در دستگاه بهینه شده و به عنوان دستگاهی سبز مطرح است. دستگاه مجهز به سیستم بازگشت است و آب به سیستم بر می گردد. همچنین دمای خشک کردن در محدوده 80 تا 85 درجه سانتی گراد است و مجهز به پلی مری مخصوص است که همچون پنجره عمل می کند بنابراین بعد از خشک کردن مواد غذایی انتقال گرما قطع می شود و از این طریق از زیادی خشک شدن و صدمات حرارتی به ماده غذایی جلوگیری می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز همچنین عنوان کرد: انحصار ساخت دستگاه به صورت صنعتی در دست شرکتی امریکایی است اما اکنون با این اقدام این انحصار شکسته شد. البته دستگاهی که در کشور ساخته شده علاوه بر اینکه قابلیت استفاده به عنوان خشک کن خاصیت تغلیظ کنندگی هم دارد و این در موضوع در انحصار ایران است. همچنین با حمایت صند.ق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی ثبت اختراع دستگاه در امریکا انجام شده است. ظرفیت دستگاه بسته به نوع ماده غذایی متفاوت است کیفیت ماده غذایی که با این دستگاه خشک می شود کیفیتی همچون خشک کن های انجمادی دارد.
فناوری "رفرکتنس ویندو" یک فناوری نسبتاً جدید می باشد که در آن از انرژی حرارتی تابشی آب داغ برای خشک کردن و تغلیظ مواد غذایی حساس به حرارت، با صرف انرژی پایین، بهره وری انرژی بالا و کیفیت بسیار بالا استفاده می شود. این فناوری به صورت صنعتی تاکنون در انحصار آمریکا بوده است و تنها نمونه خشک کن و تغلیظ کننده "رفرکتنس ویندو" در مقیاس پایلوت آن در ایران توسط پژوهشگران طرح فوق طراحی و ساخته شده است.
انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: