system
صنایع بزرگ کشور به ضرورت حمایت از دانش‌بنیان‌های بالنده و جوان پی برده‌اند
 صنایع بزرگ کشور به ضرورت حمایت از دانش‌بنیان‌های بالنده و جوان پی برده‌اند
معاون علمی رییس جمهور:

صنایع بزرگ کشور به ضرورت حمایت از دانش‌بنیان‌های بالنده و جوان پی برده‌اند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 94766
آیین رونمایی و انعقاد قراردادهای فناورانه هلدینگ صنایع عمومی تامین شستا و شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش ‌بنیان ریاست جمهوری، طی سخنانی در این مراسم که روز سه‌شنبه به مناسبت روز ملی نوآوری و فناوری ایران ساخت در محل مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، ایجاد بازار واقعی را بزرگ‌ترین خدمت به مجموعه های دانش بنیان دانست و عنوان کرد: این مساله مضاف بر اینکه به پایداری کشور کمک خواهد کرد، سبب ایجاد علقه نیز می شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور ادامه داد: ‌طی پیمایشی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم نخبگان واقعی کشور علاوه بر اینکه احساس رفاه شخصی برایشان اهمیت ویژه ای دارد، حس تاثیرگذاری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با اشاره به تغییر استراتژی توجه به حوزه علم و فناوری از یک ‌کار توصیه شده به یک موضوع الزامی، بیان کرد: بیست سال پیش که مقام معظم رهبری موضوع جهش یا جنبش نرم افزاری را مطرح کردند، علاوه بر اینکه در اوج سرمایه گذاری های دولتی، شکل گیری زیرساخت ها و سخت‌افزار های بزرگ بودیم شاهد درآمد بیش از ۲۰۰ میلیارد دلاری نفت، تولید بسیار بالا، شرایط تحریم بسیار سبک به نسبت امروز و ... نیز بودیم. در نتیجه وضعیت اقتصادی کشور در یکی از بهترین موقعیت‌های ممکن قرار داشت. حال امروز با شرایط سخت تری روبرو هستیم؛ فروش نفت حدودا ۵۰ میلیارد دلاری در سال، مصرف بسیار بالا انرژی در کشور و... از طرفی در این جهان پر‌ از رقابت اگر رشد نکنیم قطعا با شکست مواجه خواهیم شد.

به باور دهقانی در چنین شرایط نا‌مطلوبی یا باید سرمایه‌گذاری کنیم و یا به نحوی بهره‌وری ها را بالا ببریم که با توجه به عدم نیاز و توان برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در کشور  تنها راه توسعه و رشد اقتصادی کشور، افرایش جدی بهره وری است.

او بزرگترین راهکار بهره‌بری را ارزش افزوده‌هایی که در بستر توسعه فناوری تولید می‌شود دانست و گفت: برخی کارخانه‌های به روز فناورانه فولاد در دنیا با یک هشتم مصرف انرژی و یک دهم مساحت ، زیر‌بنا و نیروی‌انسانی کشورما، درحال فعالیت هستند و میزان تولیدشان با ما برابر است بنابراین اگر فعالیت ما، هنوز در بعضی حوزه ها به صرفه است تنها به علت ارزان و یا حتی رایگان بودن انرژی و نیروی انسانی است.

دهقانی ضمن بیان تغییرات حوزه تحقیقاتی از بیست سال پیش تا به امروز، تصریح کرد: امروز پس از گذشت بیست و چندی سال از جنبش نرم‌افزاری کشور که با رهنمود و سیاست کلان مقام معظم رهبری شروع شد. امروزه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بیش از 10 هزار شرکت دانش بنیان شناسایی شده است که در میان این ها، هزار شرکت قدرتمند وجود دارد که بیش از صد نفر نیروی متخصص را پرورش می‌دهند و قریب به هزار میلیارد تومان فروش دارند و این نشان دهنده توان ویژه‌ای است که در 20 سال پیش وجود نداشت.

 وی تاکید کرد: تفاوت میان جریان استارتاپی را با جریان شرکت‌های دانش بنیان جدی بگیرید. یکسان دانستن این دو جریان جفای بزرگی است. جریان دانش‌بنیان ها یک جریان استخوان‌دار است. خوشبختانه امروز دیگر شرکت دانش بنیان نیاز به حمایت ما نخواهند داشت، فضا عوض شده است و صنایع بزرگ ما هستند که نیاز به حمایت دانش‌بنیان های بالغ، بالنده و جوان دارند.

او در پایان اذعان کرد: بسیار خرسندم از رویکرد مجموعه شستا و حضور ساختارشکن و نوآورانه آن که نوید اتفاقات بزرگ و تغییرات جدی را می دهد. الان تمام شرکت‌های دانش بنیان نیاز دارند در بستر زیرساخت مجموعه های بزرگی مثل شستا کار کنند و شستا نیز مشتاق این همکاری‌هاست.

#20

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: