دهقانی در نخستین دوره جایزه «شیخ مفید» عنوان کرد
انسانسازی، مهمترین مسوولیت دانشگاه/ اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان با اعطای جایزه شیخ مفید از یکصد استاد برگزیده دانشگاههای مطرح کشور تقدیر شد.
ه گزارش خبرنگار مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، آیین تقدیر از 100 استاد شاگردپرور - نخستین دوره جایزه شیخ مفید، - با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، سید سلیمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از استادان منتخب 50 دانشکده از برترین دانشگاههای کشور برگزار شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم با تأکید بر رسالت تحول آفرینی و تاریخسازی دانشگاهها گفت: دانشگاههای ما همواره مبدا تحول بودهاند و رسالتی تاریخساز بر عهده داشتهاند؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از جریانهای انقلاب در دل دانشگاهها شکل گرفت و بعد از انقلاب نیز این دانشگاهها بودند که نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را تربیت کردند.
دهقانی با اشاره به پررنگتر شدن برخی از نقشها در دانشگاهها و توجه کمتر به دیگر رسالتهای استادان عنوان کرد: طی دو، سه دهه قبل، ماموریتهایی در دانشگاهها پررنگ شدهاند که یکی از آنها تولید علم بود؛ بر همین اساس، استادانی که در حوزه تولید علم، مقالات بیشتر، بهتر و باکیفیتتری تنقش آفرینی داشتند، مورد تشویق و حمایت قرار گرفتند. این در حالی است که طی سالهای اخیر، نقش استادان دانشگاهی در تحقق ارتباط با صنعت و حل مسائل صنایع کشور پررنگتر شد و دانشگاهها و استادان در این مسیر گام برداشتند. هرکدام از این رسالتها، برکاتی را برای کشور به ارمغان آورده و برای استمرار در ایفای با کیفیت این نقشها، جوایز و مشوقهایی نیز معین شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه، مبنی بر تربیت نیروی انسانی و انسانپروری گفت: دانشگاه کارخانه علم آفرینی، خلق نوآوری و فناوری است، در عین حال یکی از اصلی ترین مسئولیتهای دانشگاهها انسانسازی است. این مسئولیت که نباید مورد غفلت قرار گیرد، فراتر از سایر وظایف دانشگاهها است.
دهقانی، جایزه شیخ مفید با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان را گامی در راستای توجهبخشی و تأکید بر رسالت اصلی دانشگاهها و استادان، مبنی بر انسانسازی دانست و گفت: تمام برنامهها، جوایز و اقدامات دانشگاههای ما تحت عناوین گوناگون، یک هدف در پس خود دارند که پرورش انسانها و شاگردانی است که استادان نخبه و انسانپرور را تکثیر کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه در فرآیند انتخاب استادان برگزیده و شاگردپرور، هیچ فراخوانی اعلام نشد و برگزیدگان توسط دانشجویان نخبه و مستعد برتر، انتخاب شدند، ادامه داد: یک جامعه ۲۰ هزار نفری از دانشجویان مستعد برتر و نخبه از ۵۰ دانشکده در دانشگاههای مطرح سراسر کشور، بر اساس معیارهای مشخص، این استادان را انتخاب کردند. این افراد، گروههای مختلف از جمله برگزیدگان مسابقات مختلف بنیاد ملی نخبگان و یا نفرات برتر کنکور هستند.
وی با اشاره به علت غیر فراخوانی بودن فرآیند انتخاب برترینها در جایزه شیخ مفید عنوان کرد: مسالهای که همواره برای من دغدغه بوده، این است که به عنوان مثال هنگامیکه جایزهای برای استاد نمونه تعریف کردهایم و کلی فرم باید برای آن تکمیل و جمع آوری شود، برترینهای واقعی و کسانی که حقیقتا اثرگذارند و مشغول به کار واقعی هستند کمتر به دنبال تکمیل این فرمها و مطرح کردن خودشان بودهاند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، افزود: بر این اساس ما به دنبال راهکاری بودیم که چگونه میتوانیم در یک برنامه نخبگانی مخاطب خود را پیدا و بدانیم که از چه اساتیدی باید تقدیر کنیم.
وی ادامه داد: در یک ماموریت دانشگاهی پرسشهایی بر مبنای مؤلفههای کارشناسی شده، برای دانشجویان تدوین شد تا با در نظر گرفتن این معیارها، دانشجویان بتوانند استادان شایسته را برگزینند.
جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای استادان مفید بستهای متنوع از جایزه نقدی، حمایتها و اعتبارات به ارزش 10 میلیارد ریال در سال است، ادامه داد: این جایزه یک هزار امتیازی، متشکل از بسته متنوعی از حمایتها است که استادان برگزیده، بدون هیچ محدودیت و در یک فرآیند کاملاً تسهیل شده، میتوانند حسب نیاز خود از این جایزه در شکلهای مختلفی بهره ببرند.
دهقانی، با بیان اینکه جایزه 10 میلیارد ریالی شیخ مفید، علاوه بر بخش مالی، بستهای شامل 16 حمایت متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان است، ادامه داد: استادان میتوانند تا 400 امتیاز این جایزه معادل 400 میلیون تومان را مستقیماً به شکل نقدی دریافت کنند. همچنین تسهیلات متنوع دیگری از بسته حمایتی بنیاد نخبگان و معاونت علمی، شامل امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از تسهیلات پسا دکتری، فرصت مطالعاتی خارج از کشور، گرنتهای پژوهشی، استفاده از فرصت حضور در کنفرانسها، فرصت بازدیدهای علمی از جمله این ۱۵ تا ۱۶خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده ترین شکل در اختیار ۱۰۰ برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اهمیت نقش انسانسازی و نخبهپروری دانشگاهها، این جایزه را حمایتی در راستای تأکید و اعتلای این فرهنگ دانست و گفت: بر این باور هستم که هیچ کسی مثل استادانی که با شاگردان در تعامل هستند نمیتواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی کرده، پرورش داده و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری میتواند دانشجویان شایسته را پرورش داده و تکثیر کنند.
دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر افزایش دهیم.
#24
Send to friends