افراد جامعه را برای سنین بالاتر آماده کنیم

افراد جامعه را برای سنین بالاتر آماده کنیم


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 74082
محمود تلخابی*

جامعه ما به سمت سالمندی پیش می رود، از این بابت باید با تقویت مهارت های شناختی افراد آنها را برای سنین بالاتر آماده کنیم. هر چقدر این تقویت در دوران کودکی اتفاق بیفتد جامعه توانمندی شناختی بهتری در بزرگسالی پیدا خواهد کرد.

در همین راستا کارگروه پرورش شناختی در ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی راه اندازی شد. آنچه این کارگروه را شکل داد در یک فرآیند تعاملی در کارگروه پژوهش و فناوری اتفاق افتاد. در سال 94 در یک گردهمایی با حضور 40 تا 50 نفر از متخصصان حوزه های مختلف علوم شناختی، ستاد سوالی را مطرح کرد که برای توسعه شناختی چه باید بکنیم؟

در آنجا متخصصان به یک اجماع غیررسمی رسیدند که باید هدف گذاری را در حوزه تربیت دنبال کنند تا افراد جامعه بتوانند توانایی شناختی بهتری پیدا کنند.

به هر حال جامعه ما به سمت پیری جمعیت می رود و مداخله ها برای جوانسازی جمعیت موثر نبوده است. بنابراین باید با استفاده از بالا بردن مهارت های شناختی افراد جامعه را برای سنین بالاتر آماده کنیم. در واقع باید سرمایه های علوم شناختی را صرف کنیم تا از کاهش توانایی‌های مغز افراد جامعه پیشگیری کنیم. مطالعات نشان می دهد موفقیت های فردی، تحصیلی و شغلی تحت تاثیر کارکرد بهینه توانایی شناختی افراد است.

پس این کارگروه با شعار توسعه سرمایه شناختی برای مخاطبان گروه سنی کودک و نوجوان سنین 5 تا 17 سال راه اندازی شد. اولویت اول آن نیز آموزش شناختی است که بر اساس آن مجموعه ای از فرصت های یادگیری خلق می شود تا کودکان و نوجوانان بتوانند مهارت های شناختی خود را بهبود ببخشند. اولویت دوم کارگروه ورود به فرآیندهای آموزش های جاری با آموزه های شناختی است تا کیفیت یاددهی بهبود پیدا کند. بر این اساس با دنبال توانمندسازی آموزگاران یا تولید منابع مختلف آموزشی هستیم. در این زمینه سراغ نهادهایی مانند آموزش و پرورش برای همکاری رفته ایم.

 

 *دبیر کارگروه پرورش شناختی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم