با تلاش محققان؛
گیاهان دیگر تشنه نمیمانند
دانشمندان موفق به تولید یک نوع جدید از حسگر هستند، که مستقیما روی برگ گیاهان قرار میگیرند، تا قبل از پلاسیدگی گیاهان تشنگی آنان مشخص شود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این حسگر از یک جوهر رسانای الکتریکی حاوی نانولولههای کربنی ساخته شده است و برای ایجاد یک مدار الکتریکی در یک روزنه هوایی چاپ میشود، و به این صورت وارد عمل میشود که در حالیکه روزنه هوایی بسته شده است، مدار کاملا دست نخورده است و آب میتواند بدون وقفه جریان یابد. با این حال، هنگامی که روزنه باز میشود، مدار شکسته و آب دیگر نمیتواند جریان یابد.
دانشمندان MIT دریافتند که پس از تحت نظارت گرفتن حسگر برای دو روز با استفاده از یک دستگاه اندازهگیری جریان موسوم به مولتیمتر، میتوانند بر اساس مدتزمان باز و بسته شدن روزنههای هوایی تعیین کنند که آیا یک گیاه تشنگی را تجربه کرده یا نه.
به عقیده آنان این موضوع اولین شاخص خشکی گیاه است که ما برای برنامههای کاربردی کشاورزی داریم. دریافتن این اطلاعات به شیوه دیگر بسیار دشوار است. شما میتوانید سنسورها را در خاک قرار دهید، یا میتوانید تصویربرداری و نقشهبرداری ماهوارهای انجام دهید، اما شما هرگز نمیدانید که یک گیاه خاص دقیقاً چه وقت به آب نیاز دارد.
بر اساس این گزارش، از انجا که قطر دهانه روزنههای هوایی توسط یاختههای محافظ تنظیم میشود، در مورد گلهای برگ قاشقی که مورد آزمایش قرار گرفتند، روزنههای هوایی آن بهطورمعمول حدود هفت دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض نور باز میشوند و هنگام غروب، حدود 53 دقیقه طول میکشد تا بسته شوند. این در حالی است که گیاه از آب کافی برخوردار باشد. اگر گیاه از آب محروم باشد، زمان باز شدن روزنههای هوایی بهطور متوسط 25 دقیقه افزایش مییابد، درحالیکه زمان بسته شدن آن تا 45 دقیقه کاهش مییابد.
پایان پیام/32
Send to friends