فناوری به صنایع دستی رسوخ کرد تا چهره این صنعت متحول شود

فناوری به صنایع دستی رسوخ کرد تا چهره این صنعت متحول شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 78997
رسوخ فناوری و نوآوری در حوزه صنایع دستی و گردشگری به افزایش گستره جغرافیایی و رونق اقتصادی آن کمک کرده است.

با حمایت از توسعه زیست‌بوم صنایع خلاق زمینه‌ای فراهم شده است تا فناوری و نوآوری، جایگاه خود را در حوزه صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی پیدا کند. ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می‌کند تا با بهره گیری از شیوه های نوآورانه حمایتی، پذیرای فکرهای خلاق و شیوه هایی مدرن برای این صنعت کاربردی باشد.

 

بازار 2700 میلیارد دلاری

مجموعه این تلاش ها سبب شده تا اشتغال صنایع خلاق و فرهنگی در جهان به مرز 50 میلیون نفر برسد که این جمعیت، بازار 2700 میلیارد دلاری برای صنایع خلاق و فرهنگی رقم زده است.

در کشور ما، سهم صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی زیست بوم خلاق و نوآوری از 1401 شرکت خلاق، 115 شرکت است که از این میزان، 56 شرکت در حوزه صنایع دستی، 57 شرکت در حوزه گردشگری و 2 شرکت نیز در حوزه میراث فرهنگی فعالیت دارند.

 

64 خانه خلاق در 13 استان

از 264 مرکز نوآوری در کشور نیز 64 خانه خلاق و نوآوری در 13 استان، در این حوزه تعریف شده‌اند که استان تهران با 42 و اصفهان با 6 خانه، در صدر این فهرست قرار دارند.

صنایع خلاق و فرهنگی، ظرفیت منحصر به فردی را در صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی رقم زده اند که از مهمترین آنها می توان به هزینه پائین ایجاد شغل، زودبازده بودن، کاهش آلودگی محیط زیست، درون زا بودن و تناسب با ویژگی های اقلیمی و بومی اشاره کرد.

چنین رویکردی موجب توسعه فرهنگی و اقتصادی، حراست از هویت ملی در برابر فرایند جهانی شدن و توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی می شود.

این مهم به گسترش تقاضا در قالب افزایش سهم بازار و ایجاد بازار جدید انجامیده و با تشکیل خوشه های تخصصی، به توسعه زیرساخت منجر شده است. همچنین با تامین و توزیع مواد اولیه شامل شبکه توزیع، کیفیت مواد اولیه و استانداردسازی، وضعیت بازیگران حقیقی و حقوقی این صنعت در بیمه، توانمندسازی، آموزش و مهارت، به رشد قابل توجهی رسیده است.

لحاظ نمودن فناوری های جدید در حوزه صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی به افزایش سهم مناطق از تولید و خدمات و زنجیره ارزش صنعت و رسوخ نوآوری منجر شده است.

 

کاربردهای گسترده

رسوخ فناوری و نوآوری در خوشه های صنایع فرهنگی و خلاق به کاهش هزینه های تولید و استفاده از تجهیزات جدید، بهبود کیفیت مواد اولیه، تامین مواد اولیه به صورت عمومی و قابل دسترس و استفاده از سیستم سفارش برخط می شود.

همچنین ارتباط آنلاین و مجازی با رویدادهای جهانی، پشتیبانی محصول از طریق روش های نوین دیجیتال و توجه به اصالت کالا، بلاک چین و مالکیت فکری، از دیگر کاربردهای رسوخ فناوری در خوشه های صنایع فرهنگی و خلاق کشور بوده است.

این زمینه با همکاری و تعامل مستمر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بازیگران فعال زیست‌بوم نوآوری، گسترش بیش‌تری می یابد.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
 رسوخ فناوری چاپ سه‌بعدی صنایع گوناگون را دست‌خوش تحول می‌کند
رسوخ فناوری چاپ سه‌بعدی صنایع گوناگون را دست‌خوش تحول می‌کند
96/02/11 - 13:19
معاونت علمی در جهت تشویق سرمایه‌گذاران در راه علم و فناوری قدم برمی‌دارد
معاونت علمی در جهت تشویق سرمایه‌گذاران در راه علم و فناوری قدم برمی‌دارد
95/12/14 - 10:39
اتصال زنجیره دانش و صنعت با توسعه و تجاری‌سازی فناوری محقق می‌شود
اتصال زنجیره دانش و صنعت با توسعه و تجاری‌سازی فناوری محقق می‌شود
95/05/06 - 13:09
بیشتر بخوانیم