بومیسازی جایگزین واردات میشود و صنعت آب و فاضلاب توسعه مییابد
کارگروه آب، خشسکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با همراهی کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آب و فاضلاب، تلاش کرد تا روند تزریق فناوری به این حوزه را تسریع کند.
علی اصغر قانع دبیر کانون هماهنگی صنعت، دانش، بازار آب و فاضلاب معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره این کانون با رویکرد استفاده از پتانسیل بالای شرکتهای خلاق و دانشبنیان فعال در این حوزه و همچنین بهرهوری از ظرفیت دانشی کشور و ورود این دو به بازار، ایجاد شد.
وی با اشاره به ظرفیت بازار این حوزه برای شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: بازار آب و فاضلاب کشور بازار بزرگی محسوب میشود و خوشبختانه از سال 1399 که هیئت موسس با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری شروع به تاسیس کانون کرد، از همان ابتدا فعالیتهای ما نیز آغاز شد.
رفع نیازها
این فعال فناور از نقش کارگروه تخصصی آب، خشسکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در توسعه فناوریهای این حوزه گفت و افزود: صنعت آب و فاضلاب کشور و کلیه شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو در کنار بخش خصوصی، نیازمندیهای گستردهای دارند که پاسخ آنها را باید در بخش فناوری جست. این کارگروه تلاش میکند به نیازهای فناورانه پاسخی مناسب دهد.
قانع، با اشاره به لزوم هماهنگسازی دانشگاه شرکتهای دانشبنیان و خلاق با صنایع، ادامه داد: یکی از محورهای کاری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آب و فاضلاب را تشکیل میدهد. خوشبختانه با ترکیب اعضای هیئت مدیره که از بخشهای مختلف دانشگاهی، فناورانه، دولتی، صنعت و بازار در این کانون هستند، ظرفیتهای کانون ارتقاء یافته است و سعی شده است تا تعاملات با بخشهای مختلف، گسترش پیدا کند.
ظرفیت جوانان
دبیر کانون هماهنگی صنعت، دانش، بازار آب و فاضلاب با اشاره به ظرفیتهای نهفته در این بخش از صنعت کشورمان، گفت: کشور ما در زمینه دانشی وفناوری، از وجود جوانان بسیار با استعدادی برخوردار است که در زمینه خلق ایده و تولید محصولات و خدمات نوآورانه در صنعت آب و فاضلاب، توانمندیهای بالای دارند، شناسایی و احصا این ایدهها و محصولات و خدمات فناورانه و تجاریسازی این محصولات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، از جمله دیگر اهداف کانون است. در نهایت تلاش داریم تا محصولات فناورانه تجاریسازی شده به سمت شرکتهای بزرگ و بخش بازار و مصرف، رسوخ داده شوند.
قانع، با اشاره به نیازهای فناورانه شرکتهای بزرگ، افزود: این شرکتها برای ارتقاء خود و هماهنگسازی مجموعه فنی شرکت با تحولات صنعتی روز، نیازمند همیاری شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور هستند.
وی افزود: در کارگروه آب، خشسکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تلاش داریم با جمع آوری و شناسایی نیاز این شرکتها و مجموعههای بزرگ صنعت آب و فاضلاب کشور، از طریق جلب همکاری شرکتهای دانشی و فناور، در داخل کشور به این نیازها پاسخ داده شود تا نیازی به واردات قطعات و تجهیزات مورد نیاز نباشد و بومیسازی جایگزین واردات شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
#33
Send to friends