ظرفیت پذیرش دانشجویان افزایش یافت تا سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی توسعه 3برابری داشته باشد
توسعه رشته مقاطع موردنیاز حوزه سلولهای بنیادی در سطح دانشگاههای کشور طی سالیان اخیر با رشد خوبی همراه بوده است.
توسعه روزافزون علوم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح جهان از جمله ایران، ستاد را بر آن داشته است تا به منظور نهادینهسازی این علوم کاربردی در کشور و در جهت توسعه رشتههای مرتبط در سطح علوم پایه شامل کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی و در سطح بالینی شامل تخصص و فلوشیپ، به رایزنی با مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی بپردازد.
تصویب برنامه درسی
نتیجه این پیگیریها، قابل توجه است بهطوریکه برنامه درسی رشته فناوریهای سلولهای بنیادی و بازسازی بافت در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید. در این راستا، دوره تکمیلی فوقتخصصی سلولهای بنیادی خونساز کودکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران و دوره تکمیلی فوقتخصصی پزشکی بازساختی در دندانپزشکی نیز راهاندازی شدند.
این تلاشهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در سالهای اخیر، منجر به رشد قابلتوجه میزان پذیرش دانشجو در رشتههای مرتبط با این فناوری شده است.
رشد میزان پذیرش
به عنوان مثال در رشته علوم سلولی کاربردی مقطع دکترای تخصصی، در سال 90، حتی یک نفر در دانشگاههای کشور پذیرش نشد اما در سال 99، 23 نفر مشغول به تحصیل در این حوزه بودهاند.
تعداد پذیرشهای رشته مهندسی بافت در سال 90، 15 نفر بود که این تعداد در سال 99 به 34 نفر افزایش یافت.
در علوم سلولی مولکولی، تعداد پذیرشهای سال 90، 9 نفر بود که این تعداد در سال 99، به 22 نفر رسید. در زیستشناسی تکوینی، 8 نفر در سال 90 پذیرش شدند که این تعداد در سال 99 به 14 نفر افزایش یافت.
در پزشکی مولکولی نیز ظرفیت پذیرش دانشگاههای کشور در سال 90، 27 نفر بود که این تعداد در سال 99 به 54 نفر رسید.
بنابراین به این نتیجه میرسیم که ظرفیت پذیرش دانشگاههای کشور در رشتههای علوم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در مقطع دکترای تخصصی، در سال 90، 59 نفر بوده است که این آمار با رشد حدودا سهبرابری، به 147 نفر در سال 99 رسیده است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends