
تحسین جهانی از نانوحباب ایرانی؛
تطابق فناوری بومی با استانداردهای جهانی بهرهوری انرژی
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، بروس شولتن، مدیر فنی و همبنیانگذار شرکت مولیر (Moleaer)، بزرگترین تولیدکننده نانوحبابساز در جهان، با انتشار پستی در لینکدین، استفاده ایران از فناوری نانوحباب در بخش کشاورزی و آبزیپروری را «نمونهای عملی از نوآوری پایدار» خواند.
شولتن با اشاره به استقرار این سیستمها در ۱۵۰ گلخانه ایرانی و افزایش ۱۵ درصدی عملکرد محصولات، این اقدام را راهکاری هوشمندانه برای کاهش فشار بر منابع طبیعی بدون نیاز به توسعه اراضی جدید ارزیابی کرد. این متخصص برجسته همچنین به برنامه ایران برای دو برابر کردن تولیدات آبزیپروری از ۵۰۰ هزار تن به یک میلیون تن با استفاده از نانوحبابهای اکسیژنرسان اشاره کرد و آن را گامی در جهت استانداردهای جهانی بهرهوری انرژی دانست.
شولتن که همواره در مقالات خود بر ارتباط علم، صنعت و پایداری محیطزیستی تأکید دارد، تحقق این فناوری در ایران را از دو جنبه کلیدی مورد توجه قرار داده است؛ نخست «کاربرد عملی نانوحباب در حل چالشهای واقعی»، شولتن کاربرد نانوحباب در حل چالشهایی مانند امنیتغذایی را با رویکرد نقادانه خود به نوآوریهای صرفاً آزمایشگاهی همسو میداند. دوم «توجه به جنبههای اقتصادی-زیستمحیطی»، این مدیر فنی ارشد، توجه به کاهش هزینههای انرژی و آلایندگی در این فناوری را در راستای دغدغههای خود ارزیابی میکند.
تحسین شولتن به عنوان متخصص توسعهدهنده فناوری نانوحباب در پروژههای جهانی نظیر تصفیه آب صنعتی و کشاورزی دقیق، نشاندهنده همگرایی ایران با معیارهای فنی پیشرفته در سطح بینالمللی است و از این رو، حائز اهمیت ویژهای است. شولتن پیشتر بارها از شکاف بین نوآوریهای آزمایشگاهی و تجاریسازی انتقاد کرده بود.
پایان پیام/
#20
Send to friends