سلامتی مدرن
عضو ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی
فرهاد حریری اکبری
نماینده کارگروه سلامت الکترونیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
سلامت الکترونیک (e-Health) یک زمینه نوظهور از برخورد انفورماتیک، پزشکى، بهداشت عمومى و تجارت است، که از طریق شبکه جهانى وب (world wide web) و تکنولوژیهای مرتبط با آن ارتقا و تکامل مییابد.
سلامت الکترونیک را نهتنها بهعنوان یک توسعه فنى بلکه بهعنوان حالتى روحى، طرز تفکر و یک حرکت عمومى جهانى میتوان توصیف کرد. براى توصیف واژه سلامت الکترونیک باید از فناورى اطلاعات و ارتباطات (Information Comunication Technology) در بخش سلامت بهره برد. اطلاعات دیجیتالى در بخش سلامت و بهداشت، کشاورزی و دامپروری، علوم زیستی و مواردی از این قبیل براى مقاصد بالینى و آموزشى و مدیریتى از طریق الکترونیکى، پردازش، انتقال، ذخیره و بازیابى میشود.
سلامت الکترونیکى یک زمینه جدید و روبه رشد از تلاقى اطلاعرسانی پزشکى ـ سلامت عمومى و مبادلات تجارى است که به خدمات و اطلاعات سلامت ارائهشده و یا تقویتشده از طریق اینترنت و فناوریهای وابسته اطلاق میشود.
در مفهومى وسیعتر این واژه نهتنها به توسعه فناورى اشاره میکند بلکه زمینهای جامع براى ارتقاى محلى ـ منطقهای و بینالمللی مراقبت بهداشتى با استفاده از فناورى اطلاعات و ارتباطات است.
کلمه HEALTH در واژه E_ HEALTH به معنای سلامت انسان است، نهتنها فقدان بیماری. این مفهوم هم در راستای تعریف سلامت ازنظر سازمان بهداشت جهانی بهعنوان" حالتی از سلامت کامل فیزیکی، ذهنی و اجتماعی است و نهفقط عدم حضور بیماری یا رنجوری.
وضعیت فناوری در حوزه سلامت الکترونیک در داخل کشور به این صورت است، که فعالیتهای بسیاری در این زمینه در سطح دولتی و خصوصی به انجام رسیده است که در برخی از قسمتها قابل برابری و حتی فراتر از فناوریهای مشابه در خارج از کشور است، یکی از مشکلات عمده در حوزه این امر برای اجرایی شدن آن ، عدم هماهنگی بین بخشی در سطح دولتی و عدم مفاهمه مشترک و نحوه همکاری در بخش دولتی و خصوصی است.
در راستای سیاست های ابلاغی حوزه سلامت مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه، نقشه جامع علمی کشور و
نقشه تحول نظام سلامت، در ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی کارگروه سلامت الکترونیکی و فناوری سلامت با هدف ارتقاء کیفى فناوری ها بر اساس نیازها و اولویت هاى کشور و با انگیزه توسعه همکاری های فرابخشی تشکیل شد تا با ایجاد ظرفیت در زمینه راه اندازی جریان اجرایی سازی و توسعه فناوری سلامت و سلامت الکترونیکی نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند و با توجه به برنامه هایی که در خصوص توسعه پتانسیل های موجود و هدایت صحیح در بستر تعاملات داخلی و خارجی شکل می گیرد ظرفیت موجود در کشور به ظرفیتی بالفعل تبدیل شود.
منبع: isti.ir
پایان پیام/
Send to friends