کشاورزی را می توان با استفاده از 4 فناوری کاربردی توسعه داد؛ افزایش بهرهوری محصولات
اقداماتی که با روش های استارتاپی و به کمک فناوران و نوآوران به اجرا درآمده است. همچنین در این مسیر از راهکارهایی چون تسهیل و بهبود فعالیتهای مدیریتی، ارتقای سطح علمی کشاورزان و شکلدهی به شبکههای تخصصی و غیره نیز بهره بردهاند تا صنعت کشاورزی خود را که یکی از صنایع حیاتی و راهبردی در دنیا است، ارتقا دهند.
در واقع کشاورزی با چالش های زیادی همچون آسیب پذیری بالای محصولات در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد، هدر رفت محصولات به دلیل عدم اطلاع درست از نیازهای بازار، مصرف بالای انرژی و کودهای شیمیایی، مخاطرات زیست محیطی، محدودیت منابع و زمین، بهره وری پایین ابزار و تجهیزات و غیره مواجه است که با راهکارهای فناورانه و نوآورانه قابل جبران است.
فناوریهای مطرح و کاربردی در دنیا برای رفع این چالشها شامل «خرید و فروش آنلاین»، «استفاده از روشهای نوین کشاورزی و کشاورزی دقیق»، «تسهیل و بهبود فعالیتهای مدیریتی» و «ارتقای سطح علمی کشاورزان و شکلدهی شبکههای تخصصی» می شود.
سیستم اطلاعات جغرافیایی، سیستم آبیاری و کوددهی هوشمند، کشاورزی رباتیک، کاربرد سنسورهای هوشمند در کشاورزی از جمله راهکارهایی است که برای توسعه و هوشمندسازی کشاورزی قابل کاربرد است.
توسعه کشاورزی با نفوذ فناوری با این صنعت، موجب بالا رفتن بهره وری محصولات و خدمات می شود. باید یک فرهنگ جدیدی در حوزه کشاورزی کشور حاکم شود زیرا این بخش پرسود است؛ اما باید از حالت سنتی خارج شد و چند سالی است که مقاومتها در این بخش قابل شکسته شدن است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends