کتاب آینده سیستمهای هوشمند در صنایع دریایی منتشر شد
سیستمهای هوشمند، رباتیک و هوش مصنوعی در حال حاضر بیشتر حوزهها را متحول کرده است. امروزه امکانسنجی فنی همراه با مزایای اقتصادی قانعکننده از قبیل بازدهی بالا در بسیاری از زمینهها باعث شده که سرمایهگذاری در زمینه هوشمندسازی روزبهروز افزایش یابد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هوشمندسازی در صنایع دریایی یکی از فناوریهای نوظهور و جدید بوده و پیشبینی میشود در آیندهای نزدیک سیستمهای هوشمند در حوزههای مختلف دریایی مانند کشتیسازی، بنادر و حملونقل دریایی، ایمنی و نجات و صنایع فراساحل کاربرد فراوانی داشته باشد.
بسیاری از شرکتهای مطرح خارجی برنامههایی برای هوشمند شدن شناورهای کانتینربر تا سال 2030 میلادی ارائه دادهاند. رقابت شدیدی بین شرکتها برای دستیابی سریعتر به نتیجه مطلوب وجود دارد. بسیاری از سازمانها و شرکتها در حال توسعه زیرساختها برای پیشرفت در این زمینه هستند. توسعه بنادر هوشمند و ارتباطات با پهنای باند بسیار بالا از جمله این زیرساختها محسوب میشود.
در حال حاضر تعداد زیادی شناور هوشمند در مقیاس کوچک و در طیف گستردهای از کاربردها به بهرهبرداری رسیده که کاربردهایی از قبیل اقیانوسشناسی، عملیات دریایی و تحقیق و اکتشاف را دارند.
میتوان گفت سالهای اخیر نقطه عطفی در بلوغ هوشمند شدن صنعت دریایی و رشد شناورهای بدون سرنشین است. با این حال ضروری است با بینشی عمیقتر تحولات و چالشهای این فناوری در صنایع دریایی مباحث اشتغالزایی، مهارتها و تمامی جنبههای اجتماعی و اقتصادی آن مورد بررسی قرار گیرد.
به راین اساس یک گروه از متخصصین خارجی با استفاده از دادههای تخصصی و روشهای آیندهپژوهی روند فناوریهای دریایی جهانی تا سال 2030 را تعریف کردهاند. این مطالعات نشاندهنده نگرش این گروه به آینده فناوریهایی است که ممکن است تا سال 2030 میلادی ارائه شود.
ستاد توسعه فناوری صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی با توجه به نقش فناوری سیستمهای هوشمند در تحولات آینده صنایع دریایی اقدام به ترجمه مطالعات فوق با عنوان «آینده فناوریهای دریایی – سیستمهای هوشمند» کرده است. در این کتاب سعی شده فناوری سیستمهای هوشمند در صنایع دریایی و روند توسعه آن تا سال 2030 میلادی مورد بررسی قرار گیرد.
پایان پیام/32
Send to friends