تولیدات حوزه هواشناسی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان رونق می‌گیرد
ستاری در بازدید از سازمان هواشناسی:

تولیدات حوزه هواشناسی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان رونق می‌گیرد


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 43303
به گفته معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی با نوآوری‌ها و فناوری‌هایشان نیاز دانشی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای پیش‌بینی دقیق آب و هوا را تأمین می‌کند و لازمه این کار، حمایت و توجه از این کسب وکارهاست.

 

به گفته معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی با نوآوری‌ها و فناوری‌هایشان نیاز دانشی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای پیش‌بینی دقیق آب و هوا را تأمین می‌کند و لازمه این کار، حمایت و توجه از این کسب وکارهاست.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیش‌بینی آینده آب و هوای کشور و شناخت تحولات اقلیمی با زلف نوآوری و فناروی گره خورده است. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریس‌جمهوری امروز 21 فروردین‌ماه مهمان سازمان هواشناسی کشور بود تا ضمن آشنایی با توانمندی‌های کشور در این حوزه، راه را برای ورود نوآوری‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی به این عرصه هموار کند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری ازشرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها به عنوان شاه‌راه ورود نوآوری و فناوری به حوزه پیش‌بینی آب و هوا گفت و ادامه داد: راه و رسم فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید فناورانه و ارتقای فناوری کشور، حمایت نرم‌افزاری و زیرساختی از دانش‌بنیان و استارتاپی است. بنابراین رفع نیازهای فناورانه را به کمک حمایت از شرکت ها دانش بنیان دنبال می‌کنیم.

ستاری از پروژ‌ه های مرز دانش و قراردادهای موفق دانش‌بنیان‌ها با صنعت گفت و ادامه داد: حوزه هواشناسی و پیش‌بینی آب و هوا، نیازمند تجهیزات و محصولات کارآمد است؛ شرکت‌های دانش بنیان توانمند و آماده‌اند تا تجهیزات این حوزه را داخلی‌سازی، فناوری‌های لازم را بومی‌ و خدمات سخت‌افزای یا نرم‌افزاری را بر مبنای دانش فنی روز دنیا ارائه کند.

به گفته رییس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی بنیان‌نهاده شده توسط جوانان خلاق می‌تواند کارآمدی پیش‌بینی‌های آب و هوایی را به نحو چشمگیری بهبود دهند؛ لذا نخست لازم است تا در به روی این کسب‌وکارها گشوده شود.

 

رونق تولید تجهیزات دانش بنیان پیش بینی آب و هوا

ستاری، به نقش کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان در تأمین و رونق تولیدتجهیزات و نرم‌افزارهای تشخیصی و تحلیلی اشاره کرد و ادامه داد: نطفه‌های نوپا و فعال این حوزه، می‌توانند روی بستر گسترده هواشناسی بازار خود را پیدا کنند، در نتیجه حوزه رادارهای هواشناسی و با همکاری و تعامل با فعالان دانش بنیان و استارتاپ ها و پژوهشگران می تواند به یک نتیجه مطلوب برسد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، همکاری تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه خدمات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری حوزه آب و هوا را از نخستین گام‌های شناخت ظرفیت این کسب و کارها دانست و گفت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به خوبی توانمندی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های گوناگون رصد می شود تا با پویایی و چابکی، پای تعداد بیش‌تری از این کسب وکارها به میدان پیش‌بینی، تحلیل و خدمات حوزه آب و هوا باز شود.

 

حمایت از ساخت نخستین نمونه صنعتی تجهیزات هواشناسی و دریافت گواهی استاندارد

رییس بنیاد ملی نخبگان در این بازدید، همچنین از یک مشکل ساختاری گفت و توضیح داد: یکی از سدهای فراروی کسب و کارهای دانش‌بنیان جوان، پذیرش توانمندی این کسب و کارها است؛ ابتدا باید تمام هزینه‌ها و ریسک های ساخت برای مرتبه نخست را بپذیریم؛ لازم است سازمان‌ها و دستگاه‌های مشتری که از نمونه مشابه خارجی استفاده می‌کنند با اعتماد به شرکت‌های داخلی بنگرند و بازارشان را در اختیار این محصولات قرار دهند. نمونه های بسیار موفق این همکاری و حمایت اکنون در صنایع مختلف وجود دارد.

ستاری، گواهی‌های استاندارد را یکی از موانع پذیرفته نشدن کسب و کارهای دانش‌بنیان از سوی صنایع دانست و درباره راه‌کار این چالش توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حوزه استانداردها، بر مبنای همکاری که با سازمان ملی استاندارد داریم، هزینه تست و اخذ استانداردهای قابل دسترسی به طور کامل حمایت می‌شود؛ همچنین برای استانداردهایی که در داخل کشور قابل دسترس نباشد، گواهی انطباق صادر می‌شود. با این حمایت‌ها در پی ترویج محصول دانش‌بنیان ایرانی با کیفیت در صنعت و رسیدن به خروجی‌های مفید و کاربردی پژوهشگاه‌ها هستیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ادامه تأکید کرد: پژوهشکده‌های ما باید راهبر پژوهش باشند تا با حفظ چابکی خود، بودجه‌های پژوهشی را صرف کارهای اجرایی و پژوهشی کنند؛ این کار با سپردن کار به تیم های دانش بنیان و فناور و شرکت های دانش بنیان بخش خصوصی ممکن می‌شود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم به چالش‌ها و مسائل حقوقی ورود می‌کند و با استفاده کامل از تمام توانایی‌ها و ظرفیت‌های خود می‌کوشد یک محصول دانش بنیان داخلی روی میز صنعت قرار بگیرد و نیازی از کشور را با محصول کیفی ایران‌ساخت تأمین کند.

 

حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای رفع‌ نیازهای سخت‌افزاری و پژوهشی

در بخش دیگری از این بازدید، سحر تاج بخش رییس سازمان هواشناسی هم از کمک شرکت های دانش‌بنیان و استارتاپی‌ها در برخی از موضوعات اشاره کرد و گفت: در یک نمونه، برای تأمین 1400 رادیوسوند با یک شرکت داخلی و با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران برای 3 ایستگاه قرارداد منعقد شده است؛ در آینده نیز با تایید کارآمدی به طور کامل توسط شرکت داخلی تامین خواهد شد.

به گفته رییس سازمان هواشناسی،  برای تجهیز ایستگاه ها به رادار، با پژوهشگاه فضایی ایران همکاری شده است تا رادراهای نسل جدید solid state  برنامه ریزی و اجرایی شود. بر اساس برنامه ریزی ها این پروژه پیشرفت 50 درصدی داشته است و در 2 سال آینده تکمیل و اجرایی می شود.

تاج‌بخش با بیان این‌که معاونت علمی و فناوری می‌تواند کسب‌وکارهای توانمند در رفع نیازهای سازمان هواشناسی را شناسایی و معرفی کند، اظهار کرد: در زمینه بویه های هواشناسی، تجهیزات ایستگاه های سنتی و سامانه های نرم افزاری مانند سامانه هواشناسی جاده ای و ایستگاه‌های خودکار، با تعدادی از شرکت‌های داخلی همکاری کرده‌ایم. با حمایت زیرساختی و نرم‌افزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیازهای اساسی و فناورانه سازمان هواشناسی به این معاونت ارائه شده است تا کسب‌وکارهای فعال و توانمندی این حوزه‌های پای کار بیاید.

 

در بخش دیگری از این بازدید، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از بخش‌های پردازش و تحلیل داده‌ها و نیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تجهیزات هواشناسی این سازمان بازدید کرد و توانمندی‌های این سازمان در پیش‌بینی‌های آب‌وهوایی تحلیل و پردازش آماری را مورد بررسی قرار داد.

پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم