دانش تولید میکروسکوپ‌های نیروی اتمی بومی شد

دانش تولید میکروسکوپ‌های نیروی اتمی بومی شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 49980
میکروسکوپ‌های نیروی اتمی بخش گسترده‌ای از دستگاه و تجهیزات شناسایی در مقیاس نانو به خود اختصاص داده‌اند. دستگاه های بسیار متفاوتی با مبانی مشابه و حالات کاری مختلف عرضه شده‌اند که از نظر دقت و کیفیت تصاویر با یکدیگر تفاوت دارند.

 

یک شرکت دانش‌بنیان در کشور توانسته است با سال‌ها تلاش و تحقیق به دانش ساخت میکروسکوپ‌های نیروی اتمی و نانواسکوپ‌های انرژی اتمی دست پیدا کند.

سید عباس شاهمرادی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «آراپژوهش» درباره نوع فعالیت و تولیدات این شرکت گفت: دستگاه میکروسکوپ Multi Mode نیروی اتمی، نانوسکوپی با قابلیت‌های بسیار است. در این مدل میکروسکوپ نیروی اتمی کلیه مدهای کاری قابل استفاده و بکار گیری است. همچنین طراحی دستگاه Multi-Mode به شکلی انجام شده است که تجهیزات جانبی و ماژول‌های انتخابی به آسانی قابل اضافه شدن باشد.

این فعال فناور ادامه داد: ميکروسکوپ نيروي اتمي (AFM) براي بررسي خواص و ساختار سطحي مواد در ابعاد نانومتري به كار برده می‌شود. بر خلاف اكثر روش‌هاي بررسي خواص سطوح، با میکروسکوپ نیروی اتمی محدوديت اساسي بر روي نوع سطح و محيط آن وجود ندارد. با اين نانوسکوپ امكان بررسي سطوح رسانا يا عايق، نرم يا سخت، منسجم يا پودري، بيولوژيك و آلي يا غيرآلي وجود خواهد داشت.

وی به محصول جدید این شرکت اشاره و بیان کرد: میکروسکوپ الکترونی محصولی جدید است که جدیدا در این شرکت طراحی و تولید شده و مدتی است که از ورود آن به بازار می‌گذرد. این تجهیز با وزن 2.5 تن، عرض و ارتفاع 3 متر یک میکروسکوپ عظیم است که دانش آن پیش‌تر فقط در اختیار دو کشور آمریکا و ژاپن بود.

این فعال فناور درباره واردات این گونه تجهیزات بیان کرد: این قبیل تجهیزات در گذشته از خارج وارد کشور می‌شد ولی اکنون این واردات صورت نمی‌گیرد ضمن این که درحال حاضر نیز  بیش از 80 درصد بازار نانوسکوپ داخل در دست شرکت آراپژوهش است.

شاهمرادی  به موضوع اشتغال‌زایی اشاره و توضیح داد: در این مجموعه برای 30 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «آراپژوهش» از کشورهای آمریکا، روسیه، دانمارک، آلمان، انگلیس، سوئیس و ژاپن به عنوان کشورهای اصلی تولیدکننده این محصولات نام برد.

این فعال فناور ادامه داد: خوشبختانه یک دستگاه از این محصول به دانشگاه امیرکبیر فروخته شده است و مراحل قراردادهای اولیه برای فروش 2 دستگاه دیگر با دو دانشگاه صنعتی کشور نیز امضا شده است که امیدوار هستیم طی چند روز آینده فروش قطعی آن صورت بگیرد.

 

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/

 

اخبار مرتبط

 

*سند حمایت طلبی کنترل آلودگی هوا اجرایی می‌شود

*تفاهم‌نامه همكاري بهره‌گیری از موتورسيكلت‌هاي برقي در اصفهان امضا شد

*نانو ذرات فلزی راندمان مبدل‌های حرارتی پره‌دار را بهبود می‌دهد

*مراکز نوآوری حوزه پتروشیمی و داروسازی تاسیس می‌شود

*بهره برداری از توربین جریانی جزر و مدی در کشور عملیاتی شد

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم