روشی نوین برای تصفیه پسابهای صنعتی؛ دانشبنیانها دست به کار شدند
محسن رزمجو مدیرعامل شرکت دانشبنیان یاسین پژوه پارسیان ابتکار گفت: در کشور ما مقدار قابل توجهی از پسابها و فاضلابهای صنعتی تولید میشود. ورود این مواد به محیط زیست و سفرههای آب زیرزمینی، میتواند مشکلات قابل توجهی را ایجاد کند. در حال حاضر شرکتهای مختلف با روش های گوناگونی، عمل تصفیه صنعتی را انجام میدهند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان یاسین پژوه پارسیان ابتکار، در ادامه افزود: این مجموعه دانشبنیان پس از انجام تحقیقات در واحد تحقیق و توسعه شرکت و به کمک متخصصان جوان این مجموعه، یک دستگاه تصفیه پساب را تولید کرد که بر اساس امواج الکتریکی، عمل میکند. این دستگاه با استفاده از انرژی الکتریسیته، باعث شکسته شدن ملوکلهای بزرگ میشود و طی یک فرایند، باعث تصفیه پسابها و جداسازی سموم و آلایندهها، میشود.
این فعال دانشبنیان با اشاره به فعالیتهای پژوهشی انجام گرفته در این شرکت گفت: یکی از مسائل و چالشهای استفاده از این روش، ایجاد خوردگی در الکترودهای مورد استفاده در دستگاه است. با از بین رفتن این الکترودها، باید آنها را جایگزین کرد و همین موضوع هزینه جاری نگهداری و استفاده از دستگاه را افزایش میدهد.
وی ضمن تشریح خصوصیات فنی این محصول، افزود: در این شرکت چالش خوردگی الکترودها حل شد و دیگر پسابهای ورودی باعث ایجاد خوردگی در الکترودهای مورد استفاده در دستگاه نمیشود، همین موضوع یک مزیت قابل توجه برای این دستگاه ایجاد کرده است. در تحقیقاتی که این شرکت انجام داد، مشاهده شد، تنها کشوری که دستگاهی با این نوع از الکترودها، تولید میکند، کشور آمریکا است و ما نیز موفق شدیم تا این نوع از محصول را به مصرفکنندگان ایرانی ارائه کنیم.
رزمجو در ادامه گفت: دستگاه تولید شده در این شرکت، با کیفیت بسیار بالا و با یک سوم قیمت محصول مشابه خارجی عرضه میشود، این دستگاه از ظرفیت تصفیه فاضلابهای صنعتی در مقیاس بزرگ نیز برخوردار است و میتواند فاضلاب یک شهرک صنعتی را نیز تحت پوشش قرار دهد، هر چند از نظر فنی بهتر است که فاضلاب خروجی از هر کارخانه به صورت جداگانه تصفیه شود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان یاسین پژوه پارسیان ابتکار، با اشاره به پیشرفت کشورمان در این زمینه گفت: شرکتهای مختلفی مانند شرکت فولاد مبارکه یا شرکت گل شیمی که در زمینه تولید سموم شیمیایی فعالیت میکند، از محصولات این مجموعه برای تصفیه پساب استفاده کردهاند. شرکت ایران خودرو نیز برای تصفیه پساب حاصل از ماشینکاری، نیازمند یک سیستم ویژه تصفیه بود، زیرا این نوع از فاضلاب، یک پساب خاص طلقی میشود که تصفیه آن راحت نیست، بر این اساس، این شرکت دانشبنیان با ارائه یک دستگاه و محصول فناورانه موفق شد تا این پساب صنعتی را به شکل باکیفیتی، تصفیه کند.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
پایان پیام/ 33
Send to friends