system
بازیگران حوزه زراعت و باغبانی همکاری‌ می‌کنند تا امنیت غذایی ارتقا یابد
بازیگران حوزه زراعت و باغبانی همکاری‌ می‌کنند تا امنیت غذایی ارتقا یابد

بازیگران حوزه زراعت و باغبانی همکاری‌ می‌کنند تا امنیت غذایی ارتقا یابد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 84647
استفاده از ظرفیت همه نهادها و بازیگرانی که به حوزه زارعت وباغبانی متصل هستند می تواند به ارتقای این صنعت و تامین امنیت غذایی در کشور کمک کند.

بازیگرانی که هر کدام بخشی از کار را به عهده می‌گیرند و همه ظرفیت خود را به کار می بندند تا نقشی اثرگذار در توسعه فناورانه و پایدار حوزه زراعت و باغبانی داشته باشند. این کار هم ذیل برنامه تقسیم کار ملی در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محقق می شود.

امنیت غذایی مفهومی است که وابستگی زیادی به صنایع و بخش های مختلف دارد و با حوزه هایی چون کشاورزی و زراعت و باغبانی در هم تنیده است. به همین دلیل این مفهوم در کشور محقق نمی شود مگر اینکه همه نهادها و بخش های مرتبط با آن در کنار هم قرار گیرند و از همه ظرفیت های دانشی و تخصصی خود برای گسترش فناورانه و پایدار آن استفاده کنند.

در همین راستا هم ستاد در تقسیم کار ملی با اولویت تامین امنیت غذایی، صنعت زراعت و باغبانی را مورد توجه قرار داده و با شناسایی همه اثرگذاران این حوزه چون دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، نهادهای دولتی و باغداران در تلاش است تا این کار را با کمک آنها انجام دهد.

این هدف در قالب 3 بسته امنیت غذایی در زمینه «اصلاح ارقام»، «تغذیه گیاه» و «کنترل آفات» محقق خواهد شد.

 

اصلاح ارقام

در بسته اصلاح ارقام؛ تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی و گیاهان متحمل سازگار با شرایط تغییر اقلیم با بهره گیری از به نژادی مولکولی و زیست فناوری مدنظر قرار دارد که برای این کار مراکز توانمندی چون «پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی»، «پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک»، «پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی» و «پردیس ابوریحان» شناسایی و انتخاب شده اند.

شرکت های دانش بنیان «نگین بذر دانش»، «بذر هامون»، «آرین خوشه پارس» و «کشت و صنعت جوین» هم در این طرح همکاری می‌کنند.

 

تغذیه گیاه

تولید کود زیستی و آلی محور تقسیم کار ملی در حوزه تغذیه گیاه است که با همکاری دانشگاه‌هایی چون «مالک اشتر»، «صنعتی اصفهان»، «بیرجند»، «پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی» و «موسسه تحقیقات خاک و آب» و شرکت‌های دانش‌بنیان «صنایع زیست فناوری کارا»، «زیست فناور سبز»، «فناوری زیستی طبیعت گرا»، «صنایع زیست فناوران نهاده کارا» و «زیست فناور پیشتاز واریان» به اجرا درخواهد آمد.

 

کنترل آفات

از دیگر اولویت‌ درنظر گرفته شده در این حوزه کنترل آفات با هدف تولید آفت کش های زیستی است که برای این کار هم دانشگاه های «جیرفت»، «کردستان» و «پژوهشگاه مواد و انرژی» شناسایی شده اند و از ظرفیت و توان شرکت‌های دانش‌بنیان «کاوش کیمیا کرمان»، «زیست فناور سبز»، «فناوری زیستی طبیعت گرا» و «صنایع زیست فناوری کارا» استفاده می شود.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
5 پروژه در حوزه زراعت و باغبانی اجرا شد و امنیت غذایی را ارتقا داد
5 پروژه در حوزه زراعت و باغبانی اجرا شد و امنیت غذایی را ارتقا داد
99/09/10 - 08:25
تقسیم ملی کارها
تقسیم ملی کارها
99/08/03 - 10:46
دانش‌بنیان‌ها به حوزه امنیت غذایی ورود می‌کنند
دانش‌بنیان‌ها به حوزه امنیت غذایی ورود می‌کنند
99/03/19 - 08:50
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: