دانشبنیان| استخراج مس با محلولی بومی فراهم شد
علی مرادی مدیرعامل شرکت ناب اکسیر پایا شیمی با بیان اینکه این محصول مادهای حیاتی برای فرآیند استخراج مس است گفت: تمام کارخانجات یا فرآیندهایی که مس را به روش حلالی تولید میکنند به این ماده بهشدت احتیاج دارند.
ماده اصلی در فرآیند استخراج حلالی مس
ماده استخراجکننده مس، به عنوان ماده اصلی و راهبردی در فرآیند لیچینگ یا استخراج حلالی مس بکار میرود. سنگهای مس به دو دستهی سولفیدی و اکسیدی تقسیم میشوند. فرآوری سنگهای مس سولفیدی، معمولا از طریق ذوب صورت انجام میشود.
اما کانیهای اکسیدی مس عموماً با روش لیچینگ و با استفاده از اسیدسولفوریک فرآوری میشوند.
سپس در فرآیند جداسازی، به کمک حلال آلی مانند کروزن و یک ماده استخراجکننده، یون مس به فاز آلی منتقل و پس از آن با انجام رهاسازی، به درون محلول الکترولیت منتقل میشود. درنهایت طی فرآیند استخراج الکتریکی، مس بهصورت ورقهای کاتدی به دست میآید.
ویژگیهای خاص CLX
کاربرد و استفاده این محصول همانطور که از نامش پیدا است در استخراج مس استفاده میشود. ماده استخراجکننده که در این فرآیند نقش کلیدی دارد باید دارای ویژگیهای خاصی باشد. تولید این فرآورده اکنون بومیسازی و به بازار عرضه شده است.
از ویژگیهای این محصول میتوان به هماهنگی و سرعت واکنش بالا، میزان جذب بالای مس از PLS، پایینترین زمان جدایش، میزان رهاسازی و انتقال مس عالی، انحلال انتخابی مس از دیگر فلزات محلول به خصوص آهن و منگنز و همچنین عدم تشکیل کراد و ناخالصی نامطلوب اشاره کرد.
تولید با تکیه بر توان داخلی
در حدود 12 نفر به صورت مستقیم و بیش از 50 نفر به صورت غیررسمی در این شرکت مشغول به فعالیت هستند، همچنین این محصول صرفهجویی ارزی خوبی نیز به همراه داشته است.
از مزیتهای این محصول میتوان به قیمت پایینتر نسبت به نمونههای خارجی خود، در دسترس بودن برای مشتری و همچنین کیفیت مناسب آن اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت ناب اکسیر پایا شیمی در خصوص ماده استخراج کننده مس عنوان کرد: بدون هیچ کمک خارجی توانستهایم دانش فنی این ماده شیمیایی را با بهرهگیری از روش حذف و خطا، کار مداوم آزمایشگاهی و مطالعات علمی این ماده دانشمحور را به تولید صنعتی برسانیم.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends