system
آغاز پروژه معین منطقه‌ای در هشت استان کشور
آغاز پروژه معین منطقه‌ای در هشت استان کشور
اقدام جامع معاونت علمی در توسعه مناطق محروم

آغاز پروژه معین منطقه‌ای در هشت استان کشور


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 100760
طرح حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان روستایی به همت معاونت علمی ریاست جمهوری، علاوه بر سیستان و بلوچستان در هشت استان دیگر نیز دنبال می‌شود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یکی از سرفصل‌های محوری اقدامات برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، توسعه اقتصاد روستایی و مناطق کم برخوردار با بهره گیری از فناوری و نوآوری و براساس ظرفیت های بومی است که مهم‌ترین بخش آن توسعه زنجیره ارزش‌های مناطق کم‌برخوردار با استفاده از فناوری و نوآوری در راستای تولید پایدار و افزایش بهره‌وری به شمار می‌رود.

همچنین تقویت اقتصاد روستایی با تبدیل به اقتصاد دانش بنیان جزو کلان اهداف این فصل از برنامه اقدامات برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم است.

طرح معین منطقه‌ای یک برنامه کلان سه ساله است که با رویکرد  مسئله‌محوری، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در زنجیره ارزش‌های مزیت‌دار هر استان را دنبال می‌کند. این برنامه در سال 1402 با فراخوان اخذ کارگزار به عنوان معین منطقه‌ای شروع و پس از طی یک فرآیند ارزیابی و انتخاب مشخص و مدون و انتخاب 9 کارگزار در استان‌های کشور عملیاتی شد.

در این راستا، استان سیستان و بلوچستان عملیاتی شده بود که اکنون با حمایت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان در هشت استان دیگر نیز شروع به کار کرد.

زنجیره ارزش‌های هدف به ترتیب، استان اردبیل (سیب زمینی)، ایلام (دام سبک)، بوشهر (خرما)، گیلان (برنج و ابریشم)، هرمزگان (میگو و ماهیان گرمابی)، فارس (مرکبات به ویژه لیمو)، یزد (پائین دست صنایع فولاد و قطعه سازی) و لرستان (ماهیان سردابی) است.

با مشارکت زیست بوم نوآوری در هر استان و حمایت دستگاه های اجرایی آن 80 طرح در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان  در سطح کشور و به ارزش حداقل چهار هزار میلیارد ریال پیاده سازی خواهد شد. همچنین اسناد نیازهای فناورانه زنجیره‌های منتخب و احصا زنجیره ارزش‌های ذکر شده از دیگر خروجی‌های این اقدامات به شمار می‌رود.

اجرای همزمان این طرح های ملی، زمینه‌ساز توسعه اقتصاد دانش بنیان در مناطق محروم و تقویت زیست بوم نوآوری در استان‌های کشور شده است که پیش از این مغفول مانده بود.

به کمک این طرح‌ها، ظرفیت‌های بالقوه، بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته و افق روشنی در این زمینه قابل انتظار خواهد بود.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از کارگزاران مجری این طرح ملی در سطح استان‌های مذکور مبلغ 142 میلیارد ریال حمایت کرده است.

#24

تصاویر

بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: