در بازدید از نمایشگاه ایرانساخت عنوان شد
اهتمام ویژه وزارت نفت بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان/میزان صرفهجویی ارزی، معیار سازمان برنامه و بودجه در حمایت از شرکتها
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سالیان متمادی باعث رشد و بلوغ کشور در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی و هایتک شده و وزارت نفت نیز با ابزارهایی که اکنون در اختیار دارد، درصدد حمایت و پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان برآمده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، وحیدرضا زیدیفرد در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران ساخت ضمن تقدیر از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به دلیل برگزاری نمایشگاه ایران ساخت گفت: برپایی نمایشگاه ایران ساخت ثابت کرده است که ما در کشور نیز میتوانیم در زمینه ساخت تجهیزات و مواد آزمایشگاهی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم. کشور ایران پیش از این برای تأمین تمام ابعاد تجهیزات آزمایشگاهی وابستگی زیادی به کشورهای دیگر داشت.
وی بیان کرد: معمولاً تجهیزات آزمایشگاهی از یک پیچیدگی خاصی برخوردارند. یک سری از دستگاهها باید توسط این تجهیزات آزمایش و کالیبره شوند از اینرو این تجهیزات باید برای تأمین نیاز صنعت از دقت و کالیبراسیون بسیار بالایی برخوردار باشند. ایران پیش از این در این زمینه وابستگی خیلی زیادی داشت اما طی سالیان متمادی با رشد این شرکتها و حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان این میزان وابستگی برطرف شده و اکنون به خودکفایی رسیدهایم. امروز با اتکا به توان متخصصان داخلی قادر به ساخت تجهیزات آزمایشگاهی هستیم که باعث افتخار ماست.
وی اظهارکرد: طی سالیان گذشته میان وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، توافقنامههای مختلفی امضا شده است. این توافقنامهها طبق کارگروههایی که ذیل آن تشکیل شدهاند در حال جریان است و امیدواریم همگی آنها به نتیجه برسند.
زیدیفرد خاطرنشان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در رویکرد جدید خود اهتمام و توجه ویژهای به مباحث صنعت نفت داشته است. طبق توافقنامههایی که این معاونت با وزارت نفت دارد، کارهای جدیدی را آغاز کردهایم و این کارها با جدیت و به صورت مستمر دنبال میشوند. معاونت علمی و وزارت نفت درصدد هستند طی مدت زمان پیشبینی شده این کارها را به نتیجه و سرانجام برسانند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری پیرامون نحوه حمایت وزارت نفت از شرکتهای دانش بنیان حوزه نفت و گاز گفت: رویکرد اصلی وزارت نفت در دولت سیزدهم از زمان تشکیل تاکنون، حمایت از شرکتهای دانش بنیان بوده است. معرفی این وزارت خانه از سوی معاونت علمی به عنوان دستگاه برتر در حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تجهیزات ساخت نشان میدهد وزارت نفت به خوبی در این حوزه ورود پیدا کرده است.
وی گفت: وزارت نفت اکنون با ابزارهایی که در دست دارد و ابزارهایی که خارج از این سیستم دارد مانند معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان، وزارت اقتصاد و... درصدد حمایت و پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان است. چنین رویکردی یک بازی دو سر برد است.
وی افزود: قطعاً برگزاری نمایشگاه ایران ساخت، نقش تأثیرگذاری در برقراری ارتباط میان دانشگاه و بخش صنعت دارد. نمایشگاه ایران ساخت با توجه به تجمیع تمام سازندگان، فرصت خوب و مناسبی فراهم کرده تا مجموعه ما بر مبنای نیاز و تقاضای خودش این تجهیزات را خریداری کند.
وی در پایان گفت: ما نیز در وزارت نفت در نظر داریم به صورت مجازی و فیزیکال دو نمایشگاه دائمی برگزار کنیم. قطعاً زمان برگزاری این نمایشگاه از همه شرکتهای دانش بنیان حوزه نفت و گاز نیز دعوت به عمل میآوریم تا ارتباط چهره به چهره میان صنعت و سازندگان برقرار شود.
میزان صرفهجویی ارزی، معیار حمایت از دانشبنیانها
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: شرکتهای دانشبنیان که بتوانند صرفهجویی ارزی و افزایش بهره وری را برای کشور به ارمغان بیاورند حمایت بیشتری دریافت خواهند کرد.
سعید شوال پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران ساخت گفت: سازمان برنامه و بودجه، تخصیص اعتبارات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را با توجه به توسعه بازاری که رخ داده است و افزایش شرکتهای دانش بنیان که بالغ بر 9 هزار شرکت شده اند در اولویت قرار داده است به طوری که برای سال جاری علی رغم تمام محدودیت هایی که در حوزه فناوری بوده است سعی شده تا اعتبارات قابل قبولی را اختصاص دهد.
وی افزود: در دو، سه ماه آینده و تا پایان سال برنامه داریم تا اعتبارات خوبی را به این نهاد اختصاص دهیم. ضمن آنکه به صندوق نوآوری و شکوفایی هم که یکی از بازیگران تامین مالی زیست بوم دانش بنیان کشور است اعتبارات خوبی تخصیص داده شده است.
شوال پور تاکید کرد: یکی از درخواستهای ما از شرکت های دانش بنیان این است که مسائل و مشکلاتی که به ویژه در خصوص خروج ارز داریم را حل کنند و در این راستا هر شرکتی که بتواند سهم بیشتری در صرفه جویی ارزی برای کشور داشته باشد کمک بیشتری دریافت خواهد کرد و از محل ردیف ها و به روش های مختلف از آنها حمایت میکنیم.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم شرکت های دانش بنیان را به جایگاه واقعی خود برسانیم لازم است تا این شرکت ها را به عنوان بازیگران اصلی در اقتصاد کشور بپذیریم ادامه داد: این شرکت ها علاوه بر صرفه جویی های ارزی با صرفه جویی در حوزه های مصرف انرژی، آب، مواد غذایی و هزینه های تولید به کشور کمک میکنند.
وی تاکید کرد: زمانی که دولت متوجه شود که شرکت های دانش بنیان صرفه جویی ارزی و ریالی برای کشور ایجاد میکنند، منابعی که به معاونت علمی اختصاص میدهد و همچنین سایر منابع اختصاص داده شده به اکوسیستم فناوری ارتقا پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام
Send to friends