تامین ۱۰ درصدی نیاز صنعت برق به رلههای حفاظتی با تولید دانشبنیان
مصطفی اوجی مدیر عامل شرکت دانشبنیان محور آزمای فارس با بیان اینکه این مجموعه با هدف طراحی و تولید تجهیزات مهندسی برق و الکترونیک ایجاد شده و گامی موثر در راستای خودکفایی صنعت کشور در زمینه برق برداشته است گفت: این شرکت موفق شده مجموعهای از سیستمهای حفاظتی را به صنعت برق معرفی کند و هم اکنون یکی از تولید کنندگان مطرح انواع رله های حفاظتی، تست بلاک و سیستم آلارم است.
وی ادامه داد: این شرکت با تلاش محققان خود طی سال های متوالی، موفق به تولید رلههای حفاظتی پیشرفته شبکه برق شده و تاکنون بیش از 4000 دستگاه از انواع رلههای حفاظتی توسط این شرکت در شبکه برق کشور نصب شده است. محصولات شرکت توسط آزمایشگاه صنایع برق و انرژی و واحد حفاظت و کنترل شرکت توانیر ارزیابی شدهاند و عملکرد آنها مورد تأیید قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت دانشبنیان محور آزمای فارس، از اهمیت این محصول در حفاظت شبکه برق و تجهیزات نصب شده در پستهای برق فشار قوی در زمان اتصالیها خبر داد و از شرکتهای برق منطقهای، تابلوسازهای برق و سازندگان پستهای برقی به عنوان مخاطبین و مشتریان بالقوه این محصول نام برد.
اوجی درباره سازوکار عملکردی رلههای حفاظتی توضیح داد: رلههای حفاظت از جریان برق ساخت داخل، با شناسایی هوشمند افت و خیز ولتاژ عبوری، سامانهها را از آسیبهای احتمالی ناشی از نوسانات برق، مصون میکنند.
مدیر عامل این شرکت، اظهار کرد: این تجهیزات در شبکههای برق با کمک جداسازی جریان از مدار عبوری، تمامی یا بخشی از شبکه را غیر فعال میکنند.
وی افزود: همچنین از انواع رلهها و سیستمهای حفاظتی طراحی شده توسط این شرکت میتوان به رله جریان زیاد تک فاز، سه فاز و سه فاز زمین، رله حساس زمین، رله خطای زمین، رله اضافه جریان سه فاز زمین شبکه توزیع، رله حفاظت اضافه و کاهش ولتاژ،رله تریپ، رله قفلکننده و رله نظارت بر مدار تریپ اشاره کرد.
وی در خصوص محصول دانشبنیان رلههای حفاظتی پستهای فشار قوی عنوان کرد: این محصول قبل از تولید توسط این شرکت از شرکتهای خارجی تامین میشد اما خوشبختانه توانستیم این محصول را بومیسازی کرده و در سطح ولتاژ 20کیلووات و 63 کیلووات طراحی و تولید کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در خصوص مزیت رقابتی این محصول نسبت به نموههای خارجی گفت: علیرغم قیمت بسیار پاییننر این محصول نسبت به نمونههای خارجی، خدمات پشتیبان و تعمیر عیبیابی آن از مزایای رقابتی این محصول بومی به شمار میرود.
مدیر عامل این شرکت فعال در صنعت برق خاطر نشان کرد: این محصول علیرغم نولید داخلی، کماکان بطور گسترده بخصوص در صنایع نفت و پتروشیمی و گاز واردات دارد؛ این در حالی است که با استفاده از تولیدات داخلی، رونق اقتصادی محصولات این حوزه و خروج ارز از کشور را شاهد خواهیم بود. بومیسازی آن توانستهایم 10درصد نیاز شرکتهای برق منطقهای را رفع کنیم.
وی ادامه داد: این شرکت بطور مستقیم برای 25 نفر اشتغال ایجاد کرده است و از آنجایی که برای تامین مواد، سفارشها و سایز نیازها حلقههای بسیاری درگیر هستند این عدد برای اشتغال غیرمستقیم بسیار بالاتر است.
اوجی با تاکید بر اینکه حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در رشد شرکتهای خلاق و دانشبنیان بسیار تاثیرگذار است مطرح کرد: حمایتهایی مانند معافیتهای مالیاتی و بیمهای و ارائه تسهیلات و حمایتهای مالی در استقلال و رشد شرکتهای دانشبنیان بسیار کمک کننده خواهد بود.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#11
Send to friends