بین ستاد توسعه فناوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ و استانداری آذربایجان شرقی
تفاهمنامه همکاری مشترک علمی و فناوری صنعت نفت و گاز در آذربایجان شرقی امضا شد
تفاهمنامه همکاری مشترک میان ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ و استانداری آذربایجان شرقی با هدف انسجامبخشی به فعالان صنایع نفت و گاز و توسعه خوشه صنعتی استان آذربایجان شرقی امضا شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ معاونت علمی در مراسم امضاء تفاهمنامه همکاری میان این ستاد و استانداری آذربایجان شرقی اظهار کرد: این صنعت علیرغم قدمت صدساله در کشور، در حوزه توانمندیهای فناورانه به جایگاه شایسته جهانی خود نرسیده است و ما باید با حمایت و اتکا بر توانمندیها و خلاقیت نیروهای انسانی داخلی در این زمینه تلاش بیشتری کنیم.
وی افزود: تجربه دنیا نشان میدهد که بخش اصلی ارزشافزوده نفت و گاز دست کسانی است که مجهز به علم و فناوری هستند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغال سنگ با تاکید بر وجود زیرساختهای لازم ازجمله شرکتهای توانمند بخش خصوصی و افراد خلاق و نوآور در دانشگاهها و صنعت، راهکار تبدیل صنعت نفت به یک صنعت دانشبنیان و فناور محور را انسجام و یکپارچگی این ظرفیتها ارزیابی کرد.
وی توسعه فناوری را گام مهمی در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: صنعت برای استفاده از کالاها و تجهیزات داخلی، انتظار دارد آنها از فناوری های روز دنیا و با استانداردهای جهانی برخوردار باشند که این کار نیاز به دانش و تکنولوژی دارد .
توفیقی بابیان اینکه خوشبختانه گام اول در توسعه ظرفیتهای استان برداشتهشده است گفت: گامهای نخستین بامطالعه خوشه نفت و گاز برداشتهشده است و شناخت خوبی از ظرفیتهای استان بهدستآمده است.
وی با تاکید بر نقش حمایتی ستاد، ویژگیهای خاص و انگیزه و توان آذربایجان شرقی در تجهیز منابع را از مزیتهای استان برشمرد و اظهار امیدواری کرد که این استان نقش موثری در توسعه فناوریهای موردنیاز صنعت نفت و گاز کشور ایفا کند.
در این نشست جبارزاده ، استاندار آذربایجان شرقی، گفت: بامطالعه انجامشده با حمایت ستاد، مراحل ابتدایی کار انجامشده و ما علاقهمندیم وارد مرحله دوم کار شویم.
وی با اشاره به بازار 20 میلیارد دلاری تعمیر و نگهداری تجهیزات موجود صنعت نفت و گاز و پتروشیمی در کشور، اظهار امیدواری نمود استان بتواند سهمی از این بازار داشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به فعال بودن بیش از یکصد شرکت در حوزه گاز در استان، کنار هم قرار گرفتن این شرکتها و تشکیل مجموعههای بزرگتر را لازمه ورود به صنعت نفت برشمرد.
جباری بر نقش دانشگاهها و نهادهای حمایتی در توسعه فناوری تاکید کرد و تعامل با مراکز و دانشگاههای دارای فناوریهای روز را از نیازهای استان برای ارتقاء دانشگاهها و مرتفع کردن نیازهای فناورانه خواند.
وی ضمن اعلام آمادگی بخش خصوصی استان برای سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز، بیان کرد: پیشبینی افق صنعت نفت و نیازهای چند سال آینده امکان سرمایهگذاری و توسعه بخش خصوصی را در استان فراهم میکند.
بر اساس این گزارش، تقویت تشکلهای بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان برای محوریت قرار گرفتن فعالیتهای این حوزه، همگرا کردن سازمانها و نهادهای مرتبط استان بهمنظور بهبود فضای کسبوکار و ارائه حمایتهای لازم ، کمک به توسعه خوشه صنعتی تجهیزات صنایع نفت و گاز و تکمیل زنجیره تامین( درون استانی) کالا و خدمات صنایع نفت و گاز استان آذربایجان شرقی از مهمترین اهداف این تفاهمنامه است که توسط اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی و جعفر توفیقی دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و ذغالسنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.
پایان پیام/32
Send to friends