با حمایت ستاد توسعه بهینهسازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی؛
توسعه مدیریت انرژی ومحیط زیست در منطقه پارس عسلویه عملیاتی میشود
برای نخستین بار در کشور با حمایت ستاد توسعه بهینهسازی انرژی و محیط زیست توسعه مدیریت یکپارچه انرژی و محیط زیست در سطح کشور به ویژه منطقه پارس عسلویه عملیاتی میشود .
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین خواجه پور مدیر بخش زیست محیطی طرح پژوهشی "توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه پارس عسلویه" با تببین اهداف و رسالتهای سازمان منطقه ویژه عسلویه در حوزه بهینهسازی انرژی و زیست محیطی بیان کرد: بررسی وضعیت زیستمحیطی منطقه ویژه پارس عسلویه به لحاظ کنترل آلایندههای هوا، آب و پساب از جمله اهداف «طرح پژوهشی توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه پارس عسلویه» در منطقه عسلویه است.
خواجه پور با اشاره به خلاءهای دانشی موجود در بخش مدیریت انرژی و مدیریت زیست محیطی در منطقه پارس عسلویه گفت: با در نظرگیری شرایط زیستمحیطی و هدررفت های انرژی در منطقه پارس عسلویه، اجرای طرح های بهینه سازی جریان انرژی و مدیریت انتشار آلاینده ها در منطقه، در دستور کار مطالعات ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست قرار گرفت.
تخمین سهم مسوولیت آلودگی هر واحد صنعتی در منطقه عسلویه
مدیر بخش زیستمحیطی این طرح پژوهشی ورود واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی فعال منطقه عسلویه به فرایند کاهش و انتشارات را هدف اصلی این طرح پژوهشی خواند و اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح پژوهشی اجرایی شدن ساز و کاری در منطقه پارس عسلویه است که با توجه به آن واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی فعال در منطقه عسلویه بهویژه منطقه پارس 1 که معضل اصلی آلودگی در این منطقه مشاهده می شود، بهصورت داوطلبانه و با در نظرگیری منافع اقتصادی خود وارد فرایند کاهش و مدیریت انتشارات بشوند.
وی در ادامه در توضیح کاهش انتشارات در میان واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی فعال منطقه عسلویه گفت: کاهش انتشارات پایدار از طریق بازار تبادل انتشارات در منطقه رخ میدهد و اجرایی شدن این مسئله از پیچیدگیهایی برخوردار است که مهمترین آن مشخص شدن سهم مسئولیت آلودگیهای هر واحد در منطقه است. تبادلات خوراک، محصول و خدمات تولیدی بین واحدها، بر پیچیدگی های مساله تخصیص مسئولیت های زیست محیطی می افزاید. چرا که اگر واحدی خوراکی را مصرف میکند که از یک تولید کننده آلوده در منطقه ایجاد میشود باید آن واحد مربوطه بخشی از مسوولیت زیست محیطی را به عهده بگیرد.
اجرای فاز اول طرح پژوهشی "توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه پارس عسلویه"
خواجه پور با اشاره به اجرای فاز اول در توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه پارس عسلویه بیان کرد: بر اساس این تعریف مسئله، در فاز اول کار بر اساس تخمین میزان انتشارات واحدها و بکارگیری مدل های پراکنش آلاینده در منطقه، سطح استاندارد میزان کل انتشارات را در منطقه پارس عسلویه محاسبه شده است.
وی گفت: این که ما بتوانیم سقف انتشارات را در منطقه پارس عسلویه مشخص کنیم یکی از کارهای اساسی بود که در حال حاضر به انجام رسیده و البته در صورت اجرایی شدن این طرح در منطقه، نیازمند استفاده از دادههای میدانی به روز و دقیقتر خواهیم بود.
مدیر بخش زیست محیطی طرح پژوهشی "توسعه مدیریت انرژی و محیط زیست در منطقه پارس عسلویه" بیان کرد: پس از تعیین سقف میزان استاندارد انتشارات است که میتوانیم بگوییم به منظور کاهش انتشارات، هر واحد میبایست چه مسئولیتی را به عهده گیرد. برای این منظور نیز روش شناسی های نوین علمی پیشنهاد داده شده است تا بتوانیم مسئولیتهای زیست محیطی واحدها را تعیین کنیم.
وی در ادامه افزود: متدولوژی تعیینشده بهمنظور جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی در منطقه پارس عسلویه میتواند برای جلوگیری از آلودگی آب منطقه هم مورداستفاده قرار گیرد.
خواجه پور با اشاره به اهمیت اجرا سازی این پایلوت در بخشهای مختلف بیان کرد: اگر این طرح پژوهشی بهعنوان یک پایلوت موفق در منطقه پارس عسلویه اجرا سازی شود تنها و نخستین طرحی خواهد بود که در خصوص مدیریت یکپارچه زیستمحیطی مبتنی بر بازار تبادل انتشارات در سطح کشور ایجاد میشود.
وی در پایان با اشاره به نقش ستاد توسعه بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی عنوان کرد: ستاد با فراهم آوردن زیرساخت ها و برگزاری جلساتی با حضور کارشناسان زبده در این حوزه ضرورت اجرا سازی این طرح را چه در حوزه زیستمحیطی و چه در حوزه مدیریت انرژی به بحث و گفتگو گذاشت و در جلسههایی تخصصیتر، طرح به همراه دستاوردهای فعلی ارائه شد. وی ابراز امیدواری کرد که این طرح با زمینهسازی ستاد توسعه مدیریت انرژی و زیستمحیطی معاونت علمی با استقبال واحدهای فعال در منطقه روبرو شده و با همکاری مدیریت منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نتایج حاصل از آن اجرایی شود.
پایان پیام/32
Send to friends