رییس جمهور در افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص):
جایزه مصطفی دست دانشمندان پیرو علم نافع را به عنوان الگو در جهان بالا میبرد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی، شامگاه جمعه در جریان سفر به استان اصفهان در آیین افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص) که در مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر رحمت (ص)، امام صادق (ع) و هفته با بیان اینکه این همایش در پرتو نام مصطفی (ص) و برای تجلیل و تکریم مقام علم و دانش تشکیل شده است، گفت: والاترین علم از نظر پیامبر رحمت، علم نافعی است که برای سعادت و نجات انسان و باز کردن گره از زندگی انسانها بهکار آید و بتواند با استفاده از همه ظرفیتهایی که انسان دارد، فرمولها و روشهایی را کشف کند که انسان را به مقصد و مقصود والای خلقت خود برساند.
وی افزود: آنچه امروز در دانشگاهها و حوزههای ما در قول و فعل خدا تدریس و خوانده میشود، اگر هر دو با هم هماهنگ باشند، در پرتو توحید، پیشرفت و سعادت را برای بشر به ارمغان میآورند و در این مسیر تفاوتی در رشتههای مختلف علمی نیست و همه آهنگها، آهنگهای توحیدی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه علم غیرنافع و با هدف کسب قدرت، ثروت، استعمار و استثمار نه تنها به نجات انسان نمیانجامد، بلکه منجر به نابودی بشریت خواهد شد، تصریح کرد: علم برخی دانشمندان به جای نفع رساندن به بشریت، در جهت نابودی انسانها بهکار گرفته شده که نمونه امروزی آن ساخت سلاحهای اتمی به دست دانشمندان غیرمتعهد با علم غیرنافع و غیرالهی آنهاست.
رئیسی با بیان اینکه با آغاز رسالت نبی مکرم اسلام (ص) تمدن اسلامی شکل گرفت که یک جهش بزرگ در جهان بهوجود آورد و این تمدن در قرنهای بعدی بیشتر بروز و ظهور یافت، گفت: در زمان شکلگیری این تمدن بزرگ اسلامی در مغرب زمین، ظلمت، گمراهی و ناآگاهی وجود داشت و به تعبیری دنیا مرهون تمدن اسلامی است.
رئیس جمهور در ادامه ریشه بسیاری از علوم و فنون و فناوریهای امروز غرب را در تمدن اسلامی عنوان کرد و افزود: تمدن اسلامی به دنبال آن است که انسانیت را در حوزههای عدالت، اخلاق و معنویت به عنوان سنگ زیربنای جامعه به سعادت برساند.
وی در ادامه سخنانش تفاوت رویداد جایزه مصطفی را با دیگر نشستهای مشابه در نگاه آن به علم دانست و گفت: جایزه مصطفی به علم و دانشی اعطا میشود که دو بال علم و ایمان دارد، علمی که اصالت دارد و به دنبال رقم زدن سعادت و رفاه بشریت و تمدن نوین اسلامی باشد. جایزه مصطفی به دنبال آن است تا دست فرهیختگان این رویکرد علمی را به عنوان نماد علم، دانش و فناوری در مقابل دیگر دانشمندان جهان بالا برده و آنها را به عنوان الگو برای پژوهشگران و محققان معرفی کند.
انتهای پیام
Send to friends