system
خانه‌ها هم «هوشمند» شدند
خانه‌ها هم «هوشمند» شدند

خانه‌ها هم «هوشمند» شدند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 45231
ابزارها و نرم‌افزارهای هوشمند پا را از صنعت و تجهیزات فراتر گذاشته و به اشیا و منازل نیز راه یافته اند. سامانه‌های خانه‌های هوشمند امکان نظارت و کنترل بر منزل از تهویه تا روشنایی را از راه دور و نزدیک یا به صورت خودکار ممکن کرده‌اند.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرزهای «هوشمندی»  از نرم افزارها و ربات‌ها فراتر رفته و به اشیا رسیده است. همه این ها در حالی است که درباره ابزارهای هوشمند و اینترنت اشیا هرروز بیش از گذشته می‌شنویم.

فناوری سامانه‌هایی که کنترل اشیا و ابزارها را به صورتی هوشمند کنترل می‌کنند، اکنون به داخل منازل نیز راه یافته و مدیریت خانه از چراغ‌ها تا سیستم‌های تهویه را از راه دور، نزدیک یا به صورت خودکار ممکن ساخته است. با توجه به رشد روزافزون فناوری‌های این حوزه، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی نیز به بومی سازی دانش فنی و تولید محصولات دانش‌بنیان در حوزه خانه‌های هوشمند ورود پیدا کرده‌اند.

«هوش‌کاوان فناوری نوین آیریک»، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیانی است که به کمک متخصصانش در هوشمندسازی، اتوماسیون و اینترنت اشیا خانه هوشمند را بومی سازی کرده است.

مصطفی سپهریان، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان مدیریت ادوات مختلف ساختمان را ویژگی سامانه «خانه هوشمند» عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: توانایی اعمال فرمان و دسترسی توسط کاربر، مانند روشنایی‌ها، تهویه مطبوع، پریزها، پرده‌ها و تمامی ادواتی که با برق کارکند توسط این سامانه امکان‌پذیر است. خانه هوشمند، با رابط های کاربری مانند پانل های لمسی هوشمند، همچنین تلفن‌های همراه و رایانه، ریموت کنترل، اینترنت و پیامک دسترسی‌ها و امکانات نظارت و کنترل را به کاربر ارائه می‌کند.

 

این فعال فناور با بیان این‌که بالغ بر 40 نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در طراحی، تولید و توسعه محصولات دانش‌بنیان این شرکت فعالیت می‌کنند، اضافه می‌کند: فعالان فناور متخصص در حوزه‌هایی چون الکترونیک، نرم افزار و مکاترونیک تخصص دارند.

وی افزایش امنیت ساختمان و همچنین ارتقای کیفیت زندگی را دو مزیت مهم استفاده از این سامانه‌ می‌داند و توضیح می‌دهد: خانه هوشمند با مدیریت دقیق و مستمر بر بخش‌های مختلف خانه، علاوه بر این‌که بهبود کیفیت امکانات خانه را به دنبال دارد، آسایش و آرامش در خانه را افزایش می‌دهد و به کاهش مصرف انرژی تا حد قابل توجهی کمک می‌کند.

 

این فعال فناور با بیان این‌که برای ساخت و طراحی بومی سامانه خانه هوشمند بیش از 5 سال کار تحقیقاتی و تست تحت بار صورت گرفته است، از تولید این سامانه‌های هوشمند برای مدیریت سالن‌های بزرگ می‌گوید: علاوه بر سیستم هوشمند مدیریت و نظارت بر سالن‌های پرورش آبزیان، دام و طیور و گلخانه‌ها نیز سامانه‌های متناسب طراحی و تولید شده است. این سامانه‌ها به کمک پانل‌های لمسی هوشمند، حسگرها، دماسنج‌ها، رابط مدیریتی و عملکرهای مختلف، موارد مختلف از دما و نور گرفته تا آلایندگی محیط را پایش و کنترل می‌کنند، امکان اقدام را به کاربر می‌دهند یا به صورت خودکار عمل می‌کنند.

 

سپهریان با بیان این‌که طراحی اصولی استفاده از امکانات، ایده‌‌ها و الگوریتم‌های بومی شده به کاهش هزینه این محصول دانش بنیان منجر شده است گفت:  قیمت تمام شده محصول تا حد بسیار زیادی نسبت به برندهای دیگر با امکانات و کیفیت مشابه پایین‌تر است. از سوی دیگر با توجه به  دانش‌بنیان بودن محصول، نسبت به نمونه‌های مشابه از کیفیت و امکانات روزآمدتری برخوردار است. یکی دیگر از مزایای سیستم خانه هوشمند نسبت به برندهای خارجی، قابلیت شخصی سازی متناسب با خواسته کاربر است که در نمونه های خارجی این امکان وجود ندارد یا از نظر زمان و هزینه به صرفه نیست.

 

پایان پیام/24

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: