system
ربات زیردریایی کنترلی بومی‌سازی شد
ربات زیردریایی کنترلی بومی‌سازی شد
با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی؛

ربات زیردریایی کنترلی بومی‌سازی شد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 28910
با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، دستیابی به اعماق آب‌های ایران با طراحی و ساخت و بومی سازی ربات زیردریایی بدون سرنشین امکان‌پذیر شد.

 


با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، دستیابی به اعماق آب‌های ایران با طراحی و ساخت و بومی سازی ربات زیردریایی بدون سرنشین امکان‌پذیر شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان داخلی در بخش دریا، موفق به ساخت ربات زیردریایی کنترل از راه دور(ROV) شده است، رباتی بدون سرنشین که قادر به انجام عملیات دریایی و دارای قدرت مانور بالا است. با بومی‌سازی این فناوری قدم بزرگی در جهت پیشرفت صنایع دریایی ایران برداشته‌شده است و ضمن مرتفع کردن محصولات موردنیاز کشور در حوزه عملیات دریایی، حال برای معرفی محصولات خود باانگیزه دستیابی به بازار خاورمیانه اقدام به گرفتن استانداردهای بین‌المللی در حوزه‌ی دریا و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی محصولات دریایی نیز کرده است.

سید میلاد فیاضی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت جنوب، در خصوص این‌که در چه مقطعی و با چه انگیزه‌ای تصمیم به تحقیق و اجرای طرح ساخت زیردریایی کنترلی بدون سرنشین نوع ROV گرفته است، اظهار کرد: موقعیت جغرافیای استان خوزستان و تعدد رودهای پر آب و سدها در این استان و همچنین نیاز به بررسی و دستیابی به بستر این آب‌ها و از سویی تحریم‌های طولانی‌مدت برای ورود این کالا در کشور، ما را بر آن داشت تا با به‌کارگیری توان متخصصان داخلی اقدام به طراحی و ساخت این‌گونه ربات زیردریایی کنیم.

این مخترع جوان ایده‌ای با تأکید بر این‌که این ربات‌ها از فناوری بالایی برخوردار می‌باشند، گفت: این محصول با توجه به قابلیت‌های قدرت مانور بالا و قرارگیری در موقعیت‌های مشخص در صنایع دریایی مانند نفت و گاز، پژوهش‌های دریایی، بازرسی‌های زیرآب، ارائه خدمات زیردریا کاربردهای فراوانی دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان دریایی در توضیح کاربرد فنی این ربات نیز اظهار کرد: این‌گونه ربات‌ها عموماً با 4 تا 6 درجه آزادی ساخته می‌شوند، کنترل این ربات‌ها به‌صورت دستی یا از سوی اپراتور و همچنین هوشمند انجام می‌شود.

به گفته وی، با توجه به این‌که این ربات‌ها به‌وسیله یک کابل با محیط بیرون در ارتباط می‌باشند، می‌توانند منبع انرژی را با خود به زیرآب منتقل کنند، این موضوع امکان بسیاری از فعالیت‌های سنگین ازجمله جوشکاری و برشکاری را در زیر سطح آب ممکن ساخته است.

فیاضی در خصوص استانداردها و روش‌های آزمون رعایت شده این محصول در صنعت دریایی کشور گفت: با توجه به این‌که این محصول فناورانه است و استاندارد مشخصی برای این محصول در ایران وجود ندارد ، لذا شرکت ما در تلاش برای تدوین استانداردهای لازم است، ضمن اینکه این محصول تست‌های محیط واقعی خود را پشت سر گذاشته است.


فیاضی در ادامه با تاکید بر این‌که بخش زیادی از مرزهای کشور ایران مرزهای آبی است و نیاز کشور به بومی‌سازی صنایع دریایی غیرقابل‌انکار است، افزود: باید توجه داشت که بخش زیادی از صنایع حفاری و نفت ما در مرزهای آبی و آب‌های کشور مستقر است که این موضوع اهمیت دستیابی به فناوری‌های روز دنیا جهت رقابت با کشورهای همسایه را دوچندان کرده است.
وی در خصوص مهم‌ترین دستاوردهای فناورانه این طرح نیز دستیابی به اعماق آب‌های ایران را بزرگ‌ترین مزیت این طرح فناورانه دانست و افزود: به کمک این ربات می‌توان بستر دریاها و دریاچه‌های ایران را بررسی کرد.

به گفته این فعال حوزه دانش‌بنیان، علاوه بر این، به‌وسیله این ربات عملیات دریایی از قبیل برشکاری، جوشکاری، جابجایی اجسام، اسکن بستر آب‌ها، عیب‌یابی لوله‌ها و کابل‌ها، لوله‌گذاری و کابل گذاری در اعماق آب‌ها که مورد تقاضای تمام صنایع دریایی ما در حوزه‌های نفت، حفاری، اسکله‌ها است به سهولت انجام می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان دریایی در ارتباط با این‌که چه نهادها و ارگان‌ها و یا مراکزی حامی این طرح بوده‌اند، اظهار کرد: اخیراً صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری حمایت‌های مناسبی از این صنعت و تولید این محصول داشته است.

قیمت ربات زیردریایی ساخت داخل، تنها یک‌سوم نمونه خارجی
فیاضی همچنین درباره میزان ارزآوری طرح در مقایسه قیمتی با نمونه‌های مشابه خارجی گفت:قیمت تمام‌شده این محصول در مقایسه باقیمت کشورهای سازنده با در نظر گرفتن تحریم‌ها حدود یک‌سوم است که البته می‌توانیم این قیمت را به یک‌ششم نیز کاهش دهیم.
فیاضی در ادامه، عدم اعتماد صنایع داخلی و نبود سازوکار مدون جهت جلوگیری از ورود این نوع کالاها در کشور را بزرگ‌ترین مانع تولیدکنندگان داخلی برای ساخت ربات‌های زیردریایی ساخت داخل دانست.

وی در خصوص دورنمای این طرح در صنعت دریایی و ایران اظهار کرد: رشد بیش‌ازپیش صنایع دریایی و وجود منابع گسترده در بستر دریاها باعث تقاضای روزافزون این محصول شده است و می‌توان گفت در آینده تمام عملیات دریایی کشورها به‌وسیله این ربات‌ها انجام خواهد شد و کشورهای صاحب این تکنولوژی در رقابت‌های بین‌المللی موفقیت‌های بیشتری را کسب خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، ربات زیردریایی ROV برای نخستین بار در سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد.
پایان پیام32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: