system
رشد سرمایه‌گذاری و تامین مالی حوزه علم وفناوری
رشد سرمایه‌گذاری و تامین مالی حوزه علم وفناوری
نگاهی به عملکرد معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در سالی که گذشت؛

رشد سرمایه‌گذاری و تامین مالی حوزه علم وفناوری


زمان مطالعه : 9 دقیقه
کد خبر : 22443
معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه یکی از مهمترین بخش های مجموعه معاونت علمی است که نقش بسیار تاثیرگذار و پررنگی در حوزه بودجه، تامین مالی و سرمایه به ویژه در بخش دانش بنیان و حمایت از شرکت های نوپا داشته است.

معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه یکی از مهمترین بخش های مجموعه معاونت علمی است که نقش بسیار تاثیرگذار و پررنگی در حوزه بودجه، تامین مالی و سرمایه به ویژه در بخش دانش بنیان و حمایت از شرکت های نوپا داشته است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، موضوع تامین مالی و سرمایه گذاری برای کسب و کارهای دانش بنیان بسیار حیاتی است و قطعا امکان پیمودن ادامه راه برای فعالان این حوزه بدون حمایت و پیشتیبانی مالی وجود ندارد به همین منظور معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گام های مثبتی برای توسعه علم و فناوری و حمایت از فناوران و نوآوران فعال در این حوزه برداشته است که در این گزارش می توان به مهمترین و اصلی ترین این اقدامات در سال 95 پرداخت.

علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی درباره جزییات اقدامات انجام شده در حوزه تامین مالی اظهارکرد: رونمایی از تابلوی شرکت های دانش بنیان و SME بورس،حمایت از صندوق های سرمایه گذاری جسورانه، بازار دارایی فکری، تدوین نظام تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان وارسالی به دولت وتامین بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی راه اندازی سامانه ی تأمین مالی و سرمایه گذاری دانش بنیان و طرح های فناورانه از جملهمهمترین اقدامات معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در سال گذشته بوده که با جدیت و تلاش هر چه تمام تر پیگیری و اجرایی شده است.

رونمایی از تابلوی شرکت­های دانش­بنیان و SME بورس

دلیری به رونمایی از تابلوی شرکت های دانش بنیان و SME بورس در سال 95اشاره کرد وگفت: بازار شرکت های کوچک و متوسط با دو تابلوی شرکت های دانش بنیان در سال جاری رونمایی شد و در حال حاضرسهام 11 شرکت دانش بنیان در این تابلووجود دارد که تعدادی از آنها قبلا و دو مورد نیز به تازگی در بازار بورس و اوراق بهادار مورد پذیرش قرار گرفته اند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به این موضوع که تا به امروز 110 شرکت درخواست خود را برای پذیرش در بازار کوچک و متوسط ارائه کرده اند گفت: دستورالعمل بازار شرکت های کوچک و متوسط بورس به دلیل تسهیل در فعالیت شرکت­ها مورد بررسی و بازبینی قرارگرفت و پیشنهادات کاربردی به منظور بهبود این دستورالعمل به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شد.

وی درادامه بیان کرد: برای توسعه­ی حضور شرکت­های دانش­بنیان در تابلوی مذکور سه جلسه با تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان و مدیران و مسئولان سازمان بورس و شرکت فرابورس برگزار شد و همچنین معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با شرکت های دانش بنیان به صورت مجزا جلساتی را در خصوص مشاوره های ابتدایی برگزار می کند.

 

حمایت از صندوق­های سرمایه­گذاری جسورانه

معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی درباره حمایت از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه گفت: پس ازامضای تفاهم­نامه و برگزاری جلسات متعددی با صندوق های جسورانه با سازمان بورس و فرابورس، دغدغه اساسی صندوق ها اصلاحات اساسنامه بود که در جلسه­ی نهایی توافق شد تااصلاحات پیشنهادی صندوق­ها به سازمان مورد پذیریش اعلام ونتیجه آن مجددا به صندوق ها اطلاع رسانی شود.

وی یادآور شد: در این جلسات مقرر شد تا صندوق­ها طرح های خود را جمع­بندی و مراتب سرمایه­گذاری خود را عملیاتی کنند. همچنین سازمان بورس نیز متعهدشد فرآیند عملیاتی شدن صندوق­ها را رسما اعلام کند.

دلیری درباره وضعیت فعلی و میزان سرمایه صندوق های جسورانه گفت: درحال حاضر 11 صندوق درخواست خود را به فرابورس جهت تأسیس اعلام کرده اند که از این تعداد 6 صندوق موافقت نامه ی اصولی خود را جهت فعالیت اخذ کرده اند و 3 صندوق دیگر نیز به صورت رسمی ثبت و در حال فعالیت هستند، در مجموع کل سرمایه ی صندوق های تأسیس شده، مجوز گرفته ودرخواست داده حدود 460 میلیارد تومان است که خوشبختانه سرمایه گذاری برای تعداد زیادی از طرح ها شروع شده و منجر به انعقاد قرارداد شده است.

 

رشد عرضه ایده های دانش بنیان دربازار دارایی فکری

وی با اشاره به اینکه تا کنون 177 طرح در تابلو فرابورس ایران عرضه شده گفت:از این تعداد تاکنون11 طرح خارج وبا مشارکت سرمایه گذاران منجر به انعقاد قرارداد شده اند.

دلیری در ادامه به برگزاری فستیوال های نوآوری و تجاری سازی اشاره کرد و بیان کرد: تا کنون 6 فستیوال نوآوری و تجاری سازی اختراعات با حمایت معاونت علمی و پارک فناوری پردیس برگزار شده که از این تعداد 2 فستیوال به صورت عمومی و مابقی به صورت تخصصی در حوزه های لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، صنعت مواد غذایی، صنعت پلاستیک و پلیمر برگزار شده است.

وی افزود: تعداد طرح های ارسال شده برای بازار بیش از 400 طرح بوده و تعداد طرح های ارسال شده برای ارزیابی فنی بیش از 250 طرح است. مجموعا بیش از هزار و200 نفر در این فستیوال شرکت کردند و 56 مخترع و صاحب طرح در این فستیوال ها به ارائه به صورت عمومی پرداختند که در مجموع مبلغ قراردادهای انعقاد شده ی این بازار بیش از 72.4 میلیارد ریال است که با توجه به موفقیت آمیز بودن خروجی این فستیوال ها در عرضه ایده های بازار دارایی فکری این روند در سال 96 ادامه پیدا می کند.

 

نظام تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان

دلیری به تدوین نظام تامین مالی اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از مهمترین اقدامات این معاونت اشاره کرد و گفت: با وجود تمامی تلاش های معاونت توسعه و جذب سرمایه در راه اندازی اقتصاد دانش بنیان و تأمین مالی دانش بنیان در یکی از جلسات هیات دولت مقرر شد تاوزارت خانه ها و دستگاه های مختلف ملی و بخشی مشارکت همه جانبه برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور داشته باشند.

وی افزود: مشارکت همه جانبه برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در دو محور اصلی بازار سازی برای محصولات دانش بنیان ساخت داخل و ساماندهی نظام مالی توسعه اقتصاد دانش بنیان تقسیم می شود که نظام مالی توسعه اقتصاد دانش بنیان توسط این معاونت و معاونت سیاستگذار ی و ارزیابی راهبردی معاونت علمی تدوین شد.

دلیری به اهمیت تدوین این نظام مالی اشاره کرد و گفت: در صورت تصویب این نظام مالی ما دیگر خلایی در زمینه تامین مالی، ضمانت، بیمه، سرمایه گذاری از باب قوانین در حوزه دانش بنیان نداریم این درحالی است که در گذشته عملیاتی شدن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان کمک شایانی به حل این مشکلات کرده است اما تدوین این نظام مالی می تواند فرایندهای حمایتی از شرکت های دانش بنیان را تکمیل کند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی ادامه داد: تدوین نظام مالی اقتصاد دانش بنیان سرعت بیشتری به فرآیند تجاری سازی و توسعه محصولات و فعالیت شرکت های دانش بنیان می بخشد.

 

راه اندازی سامانه ی تأمین مالی و سرمایه گذاری دانش بنیان و طرح های فناورانه

وی همچنین از راه اندازی سامانه ی تأمین مالی و سرمایه گذاری دانش بنیان و طرح های فناورانه خبر داد و گفت: در روزهای پایانی سال 95 و در نشست فعالان بازار سرمایه با امور دانش بنیان و طرح های فناورانه این سامانه توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس سازمان بورس و رئیس شرکت فرابورس رونمایی شد.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی درخصوص هدف از راه اندازی این سامانه گفت: سامانه تأمین مالی و سرمایه گذاری دانش بنیان و طرح های فناورانه با هدف معرفی اثربخش سرمایه گذاران، صاحبان طرح و مشاورین تأمین مالی، بستر سازی در زمینه ارتباط موثر صاحبان طرح با سرمایه گذاران، تشخیص مناسب فرصت های سرمایه گذاری و معرفی بهینه به سرمایه گذران، دسترسی سریع و کاراتر سرمایه پذیر به سرمایه گذاران، آموزش و فرهنگ سازی استفاده از روش های کارآمد تأمین مالی رونمایی و فعال شده است.

صدور ضمانت نامه و اخذ کارگزاری وجوه اداری شده از سوی صندوق های پژوهش و فناوری

دلیری همچنین در ادامه به بخشی از اقدامات انجام شده این معاونت پرداخت و گفت: با توجه به اینکه صندوق‏های پژوهش و فناوری بازوی مالی معاونت و کمک های دولت محسوب می شوند موضوع توسعه و تسهیل فعالیت این صندوق‏ها بسیار مهم است با پیگیری انجام شده توسط این معاونت در کمیسیون اقتصادی دولت مجوز صدور ضمانت نامه و کارگزاری وجوه اداره شده برای این صندوق به تصویب هیات وزیران رسید.

وی درباره اقدامات انجام شده برای توسعه فعالیت این صندوق ها گفت:فعالیت های این صندوق ها را در راستای فعالیت نهادهای مالی و بانکی قرار داده ایم به این عنوان که بتوانند از وجوه اداره شده دستگاه های اجرایی استفاده کنند و منابع داخلی خود را تجهیز کنند، از طرفی دیگر بتوانند برای شرکت های دانش بنیان ضمانت نامه صادر کرده و یک منبع درآمد داشته باشند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: اگر موضوع وجوه اداری شده و صدور ضمانت نامه را کنار هم قرار دهیم کاملا مشخص است که سوداین اقدامات به نفع شرکت های دانش بنیان و طرح های فناورانه فعال در کشور است.

دلیری به بحث تسهیل فعالیت صندوق های پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: با رویکردی که نسبت به نهادهای مالی و بانکی داشتیم موضوع معافیت مالیاتی را برای قسمتی از فعالیت های این صندوق ها از شورای اقتصاد و مصوبات هیات دولتپیگیری کردیم.

معافیت مالیاتی صندوق های پژوهش و فناوری

وی در ادامه گفت:با پیشنهاد و پیگیری این معاونت و تصویب کمیسیون اقتصادی و هیات وزیران فعالیت های عملیاتی این صندوق ها که شامل صدور ضمانت نامه و ارائه تسهیلات می شدند از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف شدند همچنین کارمزد و سود شرکت هایی که از این صندوق ها تسهیلات دریافت می کنند به صندوق ها برگردانده می شود و جزو هزینه های قابل قبول آن ها محاسبه می شود و در اصل معافیت مالیاتی این صندوق ها افزایش پیدا می کند.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی همچنین درباره تعداد موافقتنامه های منعقد شده در سال گذشته نیز اظهار کرد: تعداد کل این موافقتنامه ها در سال گذشته 588 بوده که از این تعداد 214 موافقتنامه با بخش خصوصی، 374 موافقتنامه با بخش دولتی، 35 موافقتنامه با پارک های علم و فناوری و 219 موافقتنامه با دانشگاه ها منعقد شده است.

 

پایان پیام /26

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: