system
زیست‌بوم کارآفرینی ایران منحصر به فرد و بومی است
زیست‌بوم کارآفرینی ایران منحصر به فرد و بومی است
ستاری در یلدای کارآفرینان استارتاپی:

زیست‌بوم کارآفرینی ایران منحصر به فرد و بومی است


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 40812
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری استارتاپی ایران جزو منحصر به فرد ترین نمونه های موفق در دنیا است و نیروی انسانی خلاق، مهم ترین سرمایه این زیست بوم به شمار می رود.

 

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری استارتاپی ایران جزو منحصر به فرد ترین نمونه های موفق در دنیا است و نیروی انسانی خلاق، مهم ترین سرمایه این زیست بوم به شمار می رود.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  سورنا ستاری در شب یلدا به جمع استارتاپی ها رفت.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری  با مروری برفراز و نشیب های شکل گیری زیست بوم استارتاپی ها بیان کرد: در ابتدا موانع زیادی بر سر راه شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری وجود داشت. اما جوانان خلاق و کارآفرین زیادی به کشور بازگشتند، جوانان داخل کشور نیز پا به این راه گذاشتند و به ما اعتماد کردند. با باور به به موفقیت این راه، گام‌های مهمی برای شکل گرفتن زیست‌بوم استارتاپی برداشتند.

 

برای جذب سرمایه سراغ دولت نروید

وی با بیان این که استارتاپی‌ها برای جذب سرمایه سراغ دولت نروند اظهار کرد: وام، سازوکار خوبی برای استارتاپ‌ها نیست، سراغ آن نروید. برای جذب سرمایه به سراغ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بروید. اکنون تعداد صندوق‌های سررمایه‌گذاری جسورانه به عدد قابل توجهی رسیده است. این صندوق‌ها می‌تواند به رونق کسب  کارهای استارتاپی و دانش‌بنیان کمک کند

ستاری، فعالان زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری ایران را اعضای یک خانواده دانست و گفت: همه در یک کشتی نشسته‌ایم. اعضای خانواده استارتاپی باید مشکلات را درون خانواده حل کنند. دشمن مشترک اعضای این زیست‌بوم عدم آگاهی و فرهنگ نادرست اقتصاد نفتی است که همه باید با هم‌دلی و همراهی، این فرهنگ را اصلاح کنیم.

معاون علمی و فنناوری رییس جمهوری بر این‌که استارتاپ‌ها مشکلات و اختلافات را با تفاهم حل حل کنند و به نهادهای دیگر ارجاع ندهند، گفت: این نهادها سازوکار لازم برای حل مشکلات موجود در زیست‌بوم پویای استارتاپی را ندارند و از این‌رو استارتاپ‌ها باید اختلافات خود را درون زیست‌بوم حل کنند.

ستاری، هزینه دادن و ایستادگی را لازمه موفقیت استارتاپ‌ها عنوان کرد و گفت: اگر می خواهید بخش بزرگی از اقتصاد بشوید باید بجنگید، این واقعیت است.

 

زیست‌بوم استارتاپی ایران جزو منحصر به‌فردترین‌ها است

معاون علمی و فناوری ریس‌جمهوری زیست‌بوم استارتاپی ایران را جزو منحصربه‌فردترین زیست‌بوم‌ها برشمرد و افزود: این زیست‌بوم توانست به خوبی خودش را جا بیندازد چون مردم از آن حمایت کردند. جامعه مهم‌ترین سرمایه این زیست‌بوم است.

ستاری با بیان اینکه حالا جامعه استارتاپ ها را پدیرفته است، گفت: رویکرد مدیریت کلان کشور در قبال حوزه‌ی استارتاپی تغییر کرده است و بسیاری از مدیران کشور به ارزش استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا پی برده‌اند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به توجه نهادها گوناگون مانند بیمه و بانک‌ها به استارتاپ‌ها گفت: بانک ها هم به عنوان سیستم سنتی روی فین‌تک‌ها سرمایه گذاری می کنند. صنعت بیمه نیز به دنبال استفاده از ظرفت استارتاپ‌ها است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه این برنامه با حضور در پنلی با حضور مدیران تعدادی از استارتاپ‌ها به پرسش‌های حاضران پاسخ گفت.

برای استارتاپ سراغ ایده تکراری نروید

ستاری در پاسخ به این پرسش که اگر قرار بود استارتاپ ایجاد کنید چه می‌کردید؟ اظهار داشت: واقعیت این است که دولتی‌ها به استارتاپ‌ها فکر نمی‌کنند. اگر قرار بود استارتاپ ایجاد کنم قطعا ایدده دیگران را تقلید نمی‌کردم چون ایده‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان به استارتاپ تبدیل کرد. یک استارتاپ در حوزه زیست‌فناوری راه‌اندازی می‌کردم.

وی خطاب به فعالان استارتاپی با بیان این‌که استارتاپ‌ها باید کم‌کم به سمت فناوری‌های پیچیده بروند اظهار کرد: برای موفقیت استارتاپ نیازی به تجربه ایجاد کسب و کار تکراری نیست. به دنبال ایده های جدید و حل مشکلات پیچیده تر بروید.

 

برای موفقیت باید بجنگید

ستاری با اشاره به شکل گرفتن زیست‌بوم استارتاپی علیرغم وجود مشکلات و موانع فراوان گفت: روزهای سختی را گذراندیم و خوشحالم که استارتاپ ها درگیر آن مسائل نشدند. امروز خوشبختانه زیست‌بوم استارتاپی شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در شکل‌گیری این زیست‌بوم همه نقش داشتیم. دولت نفتی با تفکرات قدیمی از داخل دولت قابل اصلاح نیست ولی می توان از بیرون آن را شکل داد. خوشحالم که ایستادید تا این زیست‌بوم شکل بگیرد.

 

جمع گرم استارتاپی‌ها در یلدا

سالن همایش های برج میلاد شاهد لبخند ها و گعده های افرادی بود که پا را به انسوی میدان گذاشته اند .جوانان خلاقی که هرکدام تکه ای از پازل کارآفرینی و نوآوری کشور را در دست دارند .امروز به ممد آنها یک فرش خوش نقش و بومی منطبق با جغرافیا فرهنگ و تاریخ این کشور شکل گرفته است فرشی که به زیر پای آنها که می خواهند در مسیر نوآوری و کارآفرینی فناورانه قدم بگذارند خوش نشسته است .

سومین یلدای کارآفرینان استارتاپی فرصتی بود تا بیش از 1800 فعال استارتاپی زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری ایران از سراسر کشور گرد هم بیایند و ضمن  این که دیداری تازه می کنند،  موفق و راهکارهای هموار کردن سیر حرکت را در میان بگذارند.

 فعالان دو استارتاپ بومی موفق نیز به بیان تجربه های خود از آغاز راه و گام گذاشتن در مسیر استارتاپی گفتند. کورنگی بنیانگذار استارت آپ موفق "مپس" و محسن حاتمی هم بنیانگذار استارتاپ "استادکار" در این همایش در سخنانشان پیام مشترک داشتند مبنی بر این که پشتکار و تلاش باید در مسیر به تحقق رساندن باورها به کار بسته شود.

در این همایش با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و جمعی از فعالان کسب و کارهای نوپا و خلاق کشور، فرصتی برای بحث و تعامل درباره راهکارهای توسعه کسب و کارهای نوپا، چگونگی حمایت دولت از این کسب و کارها و شیوه های تعامل این دو بخش فراهم شد.

 

پایان پیام/24

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: