system
ساخت و تولید اندام‌های مختلط با استفاده از سلول‌های انسانی امکان‌پذیر می‌شود
ساخت و تولید اندام‌های مختلط با استفاده از سلول‌های انسانی امکان‌پذیر می‌شود
حمیدیه در کنفرانس عمومی پزشکی بازساختی راهی به سوی آینده؛

ساخت و تولید اندام‌های مختلط با استفاده از سلول‌های انسانی امکان‌پذیر می‌شود


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 19460
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی با اشاره به اینکه 15 مرکز پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در کشور وجود دارد گفت: در 10 سال آینده اکثر سلول‌های پیوندی از سلول‌های خود فرد تهیه خواهد شد.

 دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی با اشاره به اینکه 15 مرکز پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در کشور وجود دارد گفت: در 10 سال آینده اکثر سلول‌های پیوندی از سلول‌های خود فرد تهیه خواهد شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی، امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی معاونت علمی در کنفرانس عمومی بیمارستان شریعتی با موضوع پزشکی بازساختی راهی به سوی آینده تولید اندام‌ها را از موارد توسعه یافته در پزشکی آینده دانست و گفت: دنیا توانسته است اولین مورد رشد کبد انسانی در بدن حیوان را با 90 درصد سلول انسانی انجام دهد. در ایران نیز 15 مرکز پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز وجود دارد و در 10 سال آینده اکثر سلول‌های پیوندی از سلول‌های خود فرد تهیه خواهد شد.
وی گفت: پزشکی آینده، پزشکی بازساختی یا Regenerative Medicine  است و حوزه‌ی وسیعی را در بر می گیرد سلول درمانی شاخه ای از آن است . و به طور حتم در سال‌های آینده، مطالبات پزشکی به سمت درمان کامل نابینایی و ناشنوایی و نقایصی از این قبیل خواهد بود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با اشاره  به تاریخچه استفاده از سلول‌های بنیادی پس از جنگ جهانی دوم گفت: امروزه استفاده از سلول بنیادی مختص یک‌رشته نبوده و ارتوپدها، نورولوژیست ها، متخصصان چشم و غیره روزبه‌روز بیشتر از آن استفاده می‌کنند.
آینده علم سلول های بنیادی در گرو  همکاری علوم هم گرا در کشور است
حمیدیه در ادامه درباره علوم همگرا صحبت کرد و گفت: فناوری‌های دنیا عوض‌شده و دیگر پزشک نمی‌تواند مدعی انجام همه کارها باشد. در کارگروه‌های معاونت ریاست جمهوری، مهندسین نیز حضور دارند و از پزشکان جدا نیستند، جدا شدن این‌ها از هم آفت است. آینده علم، در گرو علوم همگرا بوده و آینده کشور ما هم با توجه به علوم همگرا تضمین خواهد شد.

وی با اشاره به حضور متخصصان بایومتریالیست ایرانی در پزشکی گفت: این متخصصان می‌توانند روی ساخت داربست‌های سلولی به پزشکان کمک کنند حمیدیه همنچنین افزود: دوره‌ی درمان سرطان با شیمی‌درمانی نیز در حال به پایان رسیدن است و شاید در سال‌های آینده درمان با استفاده از لنفوسیت‌های دستکاری‌شده عرضه شود.
فناوری های دارای اعتبار تجاری اقتصاد دانش بنیان را رقم میزند
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، توجه به فناوری‌های دارای اعتبار تجاری را در کشور مهم دانست و گفت: برای این‌که علم منجر به تولید و ثروت بشود، باید شیوه پژوهش‌ها و نوع تربیت و تفکر دانشجویان را تغییر دهیم. باید دانشجو تشویق بشود و به‌جای استفاده از نفت می بایست علم را به ثروت تبدیل کنیم.

حمیدیه در پایان اضافه کرد: شاید عجیب به نظر برسد ولی در حال حاضر شرکت های نظیرجنرال الکتریک  به سمت سلول درمانی رفته است و تا 50 درصد از سرمایه شرکت هایی مانند جنرال الکتریک، صرف پزشکی بازساختی می شود. همه رشته ها می توانند از سلول های بنیادی استفاده کنند. تا آنجا که بانک جهانی پیش‌بینی کرده است، در سال 2020 حدود بیست میلیارد دلار ارزش بازار سل تراپی در دنیا خواهد بود.

بر اساس این گزارش، کنفرانس عمومی بیمارستان شریعتی با موضوع پزشکی بازساختی راهی به سوی آینده با پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان همراه بود. این کنفرانس در روز چهارشنبه 26 آبان در تالار شهید پیرویان بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: